Problem z benefitami przez blad urzednika
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Moze ktos mnie poinformuje czy przez blad urzednika mozna pozwac jobcenter.Po 16 miesiacach stracilam prace maz nie pracuje od kwietnia pracowal krucej niz ja próbowalam szukac i w koncu zlozylam wniosek przez internet o benefity dla bezrobotnych. Poszlam na spotkanie po 4 dniach no trafilam na bardzo madrego urzednika ktory mi wniosl poprawki ze jestem panna a dalej ze mam meza i dwoje dzieci i jeszcze mi wpisal panienskie nazwisko choc sie nim nie posluguje od wielu lat .Nie mam konta na to nazwisko ani numeru zwrocilismy mu na to uwage on zapisal sobie na kartce i ze poprawi .po jakims czasie przychodzi mi odmowa na panienskie nazwisko wiec znowu do jobcenter i wyjasniamy ze mamy blad no i skierowali nas na korekte . Zamiast zrobic korekte zrobila kopie i wprowadzila druga osobe te same dane tylko nazwisko meza i czekamy dzwonimy za jakis czas sprawa w toku czekac minel jakis czas od korekty i nic .Dzwonimy a tam nam ze sprawa przedawniona bo sie nie odwolywalismy wiec tlumaczymy ze byla korekta a on nam znowu podaje nazwisko moje panienskie okazalo sie ze jestem podwojnie w systemie tylko pod innymi nazwiskami i ze sprawdzi wszystko i oddzwoni.Teraz w zwiazku z przeprowadzka przenosilam sie do innego jobcenter a tam ze musza mnie odnowa zarejestrowac bo moj wniosek odrzucili i otwiera znowu moje dane w systemie z panienskim nazwiskiem.Czy ktos wie czy moge z tym cos zrobic od zlozenia wniosku juz minelo 5 miesiecy korekte skladalismy zaraz jak mi przyslali odmowe na panienskie nazwisko.Prosze o pomoc
Last edited by
asia6 on 12 Dec 2012, 17:26, edited 1 time in total.
-

-
asia6
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
słownik się kłania.....
Idz do CAB wyjasnij o co chodzi oni zadzwonia do jobcentre i wyjasnia sprawe.Popros o wizyte z tłumaczem albo idz z kims kto dobrze mówi po angielsku bo skoro byłas sama i pan ci wpisał złe dane znaczy ze z twoim tłumaczeniem cos nie teges
Nie spotkałam sie jeszcze z tym zeby ktos komus wcisnal ze jest panna i panieńskie nazwisko...
-

-
Ivoneczka23
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 40
Kazda z decyzji, ktore otrzymaliscie powinna zawierac termin, w ktorym macie prawo sie do niej odwolac (appeal), jesli ten termin jeszcze nie uplynal najlepiej bedzie sie odwolac. Jesli na odwolanie jest za pozno mozecie zlozyc zazalenie (complaint)
Wiecej informacji dostepnych tutaj:
http://www.dwp.gov.uk/contact-us/compla ... d-appeals/
-

-
ktosienka
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 65
Return to SZUKAM INFORMACJI