Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
Napisane by burak30 » 12 Aug 2011, 22:29 Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
chciałem ostrzec wszystkich przed firmą transportową Tran***ke.co.uk ,która chwali się niskimi cenami- 30 kg za 20 funtów. Cena może i konkurencyjna,ale jakość niczym z czasów PRLu.
Kierowca tejże firmy,zostawił paczki pod moim domem,bez wcześniejszego uprzedzenia mnie telefonicznie i bez pokwitowania odbioru. Oczywiste jest to,że ktoś mógł je najnormalniej ukraść,ale zrządzeniem losu wróciłem dosyć wcześnie. Nie muszę dodawać,że deszczowa pogoda ostatnim czasem też zrobiłaby swoje. Jedna z paczek była rozwalona,ale na szczęście nic nie zginęło. Nie chce nawet myśleć,co robią z paczkami,ale chyba organizują sobie tam galę KSW - kierowca vs paczka/ki.
Oczywiście złożyłem reklamacje telefoniczną,ale po za tym,że się dowiedziałem,że to nie jego (właściciela) kierowcy to,że jestem chu*em i mam go całować w dupę.
Normalną praktyką tejże firmy jest także to,że kiedy odbierają paczki też się nie umawiają,tylko ktoś musi być cały czas w domu.
Reasumując właściciel "burak" w pełnym znaczeniu tego słowa a firma rodem z patologii....czasem warto dopłacić trochę więcej,ale mieć gwarancję jakości.
P.S.Opiszcie też swoje "przeboje" z firmami transportowymi/kurierskimi.
Pozdrawiam.
-
- burak30
- Przyczajony
- Reputation point: 0
Napisane by Guest » 14 Aug 2011, 23:35 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
-
- Guest
Napisane by foxrad » 15 Aug 2011, 21:56 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
po pierwsze oni osobiscie tego nie odbieraja tylko maja umowe z DPD i kurier odbiera i dowozi na miejsce i nawet pomoze zaladowac paczki.
po drugie kazda paczka ma nadany numer i mozesz ja nawet sledzic przez neta, i teraz wyobraz sobie ze kurier dostarcza paczke do ciebie a ty nie podpisales odbioru bo nalezy to zrobic, to robisz tak jak kolega napisal (nie otrzymales paczki), zglaszasz dostajesz kaske i masz paczki w domu i napewno po takim czyms kurier tego nie powtorzy.
ja jestem zadowolony i polecam
-
- foxrad
- Przyczajony
Napisane by burak30 » 17 Aug 2011, 20:48 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
Jak mam niby mam zgłosić,że paczki nie mam skoro już dzwoniłem,że są i jedna uszkodzona?
Tym bardziej namawiasz mnie do oszustwa,a ja nie jestem człowiekiem Twojego pokroju.
Właściciel "Burakiem" w mym mniemaniu jest, dlatego ,że podczas rozmowy reklamacyjnej leciały same k... i ch....
@Foxward widzę,że chyba jesteś z rodziny kolegi wyżej, bo w tych samych "wartościach kombinatorskich" jesteście wychowani...
Odpowiedz mi dodatkowo:Jak ma śledzić paczkę netem, skoro nie dostałem żadnego numeru referencyjnego podczas zakupu usługi przez ich stronę www,a na potwierdzeniu odbioru było napisane takim pismem, że najlepsi szyfranci ( wliczając Panią farmaceutkę) nie potrafili rozkodować treści.Paczki też nie pomógł wynieść do auta.
Mnie jako konsumenta nie interesuje, że firma zew. nie potrafi wykonać swojej usługi rzetelnie. Niestety "nieszanowny" właściciel bierze pełną odpowiedzialność za swoich podwykonawców.
Może Ci się firmy pomyliły?
Sprawa zgłoszona jest do Office of Fair Trading do prywatnego Consumer Advocate i najpewniej trafi do sądu...a was po prostu ostrzegam i zachęcam do wpisywania tu innych nie uczciwych firm.
-
- burak30
- Przyczajony
Napisane by Guest » 18 Aug 2011, 05:47 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
-
- Guest
Napisane by foxrad » 18 Aug 2011, 08:26 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
-
- foxrad
- Przyczajony
Napisane by AdamBoltryk » 18 Aug 2011, 16:49 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
Napisane by artkor » 19 Aug 2011, 22:20 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
AdamBoltryk wrote:burak30, następnym razem skorzystaj z DHLu. Nie będziesz miał takich niespodzianek. Że co? Że drogo? No przecież wymagasz... To płać...
Przecież zapłacił to wymaga.
Widzę że masz AdamBoltryk, jakieś dziwne podejście do wszystkiego. Popsute jedzenie Ci nie przeszkadza, niedostarczone paczki - no problem, mało zapłacił to może być chu...o.
Widać ze mało wymagasz a zawsze masz dużo do powiedzenia.
-
- artkor
- Raczkujący
- Reputation point: 16
Napisane by AdamBoltryk » 20 Aug 2011, 00:24 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
Przecież zapłacił to wymaga.
Jak pójdziesz do schroniska za 10 funtów za łóżko to też oczekujesz 5 gwiazdkowej obsługi? Bez przesady.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
Napisane by burak30 » 24 Aug 2011, 00:56 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
@foxrad dokładnie się z tobą zgodzę ,że nieostrożny płaci za swoje błędy..wszyscy co czytają Twoje posty robią błąd.
@AdamBoltryk myślę ,że post poniżej Twojego (tego o DHL'u) jest bardzo zbliżony do mojego stanowiska.
Na koniec tylko chciałem jeszcze dodać na "bezpłodne" przyszłe posty wyżej wymienionych Panów,że jeśli,komuś płacimy za usługę,to wymagamy od niego takiej jakości jak opisał w reklamie lub w swojej ofercie. Nie ma znaczenia czy dajesz 1 funta czy 200 - jesteś klientem...
Forum jest świetnym miejscem na zgłaszanie wszystkich nie prawidłowości i ostrzeganie innych,a czy mi uwierzycie to już wasza sprawa.
Pozdrawiam.
-
- burak30
- Przyczajony
Napisane by madziacz » 24 Sep 2011, 07:56 Niewiarygodna firma kurierska://////
-
- madziacz
- Przyczajony
Napisane by Sebool_uk » 24 Sep 2011, 23:22 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
-
- Sebool_uk
- Rozeznany
- Reputation point: 10
Napisane by Drya » 25 Sep 2011, 01:35 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
Stronka internetowa fakt powinna być przejrzysta i zrozumiały regulamin,bez tego zamętu .Miejmy nadzieję,że to poprawią jeśli zależy im na klientach .
Pozdrawiam.
-
- Drya
- Raczkujący
- Reputation point: 7
Napisane by ewela119 » 25 Sep 2011, 20:35 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputation point: 109
Napisane by agniecha500 » 26 Sep 2011, 19:51 Re: Nieuczciwe firmy kurierskie/transportowe.
-
- agniecha500
- Początkujący
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Jedna usługa dwie firmy
by d3an in MIESZKANIE - 4 Replies