konsul w Birmingham
Napisane by claudia » 21 May 2011, 10:03 Re: konsul w Birmingham
Birmingham jest drugim miastem po Londynie jesli chodzi o wielkosc,wiec mysle ze warto by bylo tu Consulat otworzyc.Nie napisalam zeby otwierac go w kazdym miescie gdzie mieszkaja Polacy :|
Niestety taki konsulat się sam nie otworzy. Jak Ci mocno zależy to zamiast narzekać zrób petycje zbierz podpisy i wyślij do polskiego rządu, to może coś zrobią.
-
- claudia
- Raczkujący
- Reputation point: 6
Napisane by ewela119 » 21 May 2011, 10:22 Re: konsul w Birmingham
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputation point: 109
Napisane by Dalijka » 21 May 2011, 10:22 Re: konsul w Birmingham
claudia wrote:Niestety taki konsulat się sam nie otworzy. Jak Ci mocno zależy to zamiast narzekać zrób petycje zbierz podpisy i wyślij do polskiego rządu, to może coś zrobią.
A co Tobie by nie ulatwilo sprawy,gdyby taki Konculat znajdowal sie rowniez w Birmingham? A ja nie narzekam,tak sobie tylko gdybam :P Wielu rodzicow na pewno by bylo zadowolonch z Konsulatu na miejscu.
Dodano: -- 21 maja 2011, o 10:26 --
ewela119 wrote:A Londyn jest najwiekszym, stolica i wlasnie z tego powodu znajduja sie tam Polskie jednostki dyplomatyczne, bo konsulat nie jest tylko do tego zeby sobie mozna bylo paszport tam wyrobic. I bez przesady, wyjazd do Londynu to nie jest jakis ogromny koszt, to nie wycieczka za granice
No co Ty nie powiesz? :lol: A mi wcale o zadne koszta nie chodzilo, tylko o to ze nie zawsze mozna sobie wolne na caly dzien zalatwic,by do tego Londynu jechac,a niestety taki wyjazd wiaze sie z tym ze caly dzien bedzie stracony.
Ale nie wazne tu jak widac nawet nie mozna nic napisac, bo zaraz madralinskie swoje racje na wierzch wywalaj.Nie mozna nawet jakiegos swojego zdania miec... Bo zostaje sie zlinczowanym.Co za ludzie :twisted:
-
- Dalijka
- Rozeznany
- Reputation point: 27
Napisane by malpa3000 » 21 May 2011, 10:32 Re: konsul w Birmingham
-
- malpa3000
- Rozeznany
- Reputation point: 17
Napisane by ewela119 » 21 May 2011, 11:08 Re: konsul w Birmingham
Jak dla mnie calkiem oczywiste jest ze jak mam spawe do zalatwienia urzedowa to ja jade do urzedu a nie urzad przyjezdza do mnie, tak jest wszedzi, w Pl tak samo, czasami trzeba jechac wiele km zeby zdobyc jakis potrzebny dokument czy cos zalatwic, wiec dlaczego tu mialoby byc inaczej?
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane by claudia » 21 May 2011, 11:11 Re: konsul w Birmingham
Dalijka wrote:A co Tobie by nie ulatwilo sprawy,gdyby taki Konculat znajdowal sie rowniez w Birmingham? A ja nie narzekam,tak sobie tylko gdybam :P Wielu rodzicow na pewno by bylo zadowolonch z Konsulatu na miejscu.
Mi nie potrzebny, ale pewnie że by to ułatwiło to sprawę wielu ludziom. Tylko że taki konsulat nie otworzy jeśli nie będą wiedzieli że jest takie zapotrzebowanie.
No chyba że liczysz na to że mister do spraw zagranicznych czy jakiś tam inny za to odpowiedzialny przeczyta Twojego posta...
Więc zamiast gdybać proponuje podjąć jakieś kroki w tej sprawie. Napisz petycję, rozdaj w kościele, polskim klubie i w sklepach, poproś żeby zamieszczono na tej stronie. Jak zbierzesz dużo podpisów to jest szansa że ktoś się zainteresuje tą sprawą.
-
- claudia
- Raczkujący
Napisane by Dalijka » 21 May 2011, 14:04 Re: konsul w Birmingham
claudia wrote:Więc zamiast gdybać proponuje podjąć jakieś kroki w tej sprawie. Napisz petycję, rozdaj w kościele, polskim klubie i w sklepach, poproś żeby zamieszczono na tej stronie. Jak zbierzesz dużo podpisów to jest szansa że ktoś się zainteresuje tą sprawą.
I tu jest problem,bo ja do polskiego kosciola nie chodze :P a do sklepu polskiego i do klubu mam strasznie daleko,zaczne ta petycje pisac jak blizej mnie otworza podobne miejsca :P Do tej pory niestety kazda z Was bedzie musiala wycieczki sobie do Londynu robic,no ale co to dla Was przeciez lubicie jezdzic :) Czyz nie?Pozwiedzac mozna i w ogle super sprawa takie wyjazdy :)
-
- Dalijka
- Rozeznany
Napisane by AdamBoltryk » 21 May 2011, 15:54 Re: konsul w Birmingham
Może się mylę?
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
Napisane by claudia » 21 May 2011, 16:31 Re: konsul w Birmingham
Dalijka wrote:I tu jest problem,bo ja do polskiego kosciola nie chodze :P a do sklepu polskiego i do klubu mam strasznie daleko,zaczne ta petycje pisac jak blizej mnie otworza podobne miejsca :P Do tej pory niestety kazda z Was bedzie musiala wycieczki sobie do Londynu robic,no ale co to dla Was przeciez lubicie jezdzic :) Czyz nie?Pozwiedzac mozna i w ogle super sprawa takie wyjazdy :)
No i fajnie, nie ty jedna masz takie podejście i dlatego w Birmingham nie powstanie nic co by mogło w jakiś sposób ułatwić życie Polakom, wszyscy mądrzą a jak trzeba coś zrobić to mają wszystko w d..pie.
AdamBoltryk wrote:Zacznijmy od tego, że musieliby otworzyć konsulat nie za Twoje/nasze pieniądze. W końcu nie płacimy podatków w PL.
Może się mylę?
Dobre spostrzeżenie,
-
- claudia
- Raczkujący
Napisane by Anastazja » 21 May 2011, 16:40 Re: konsul w Birmingham
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane by ewela119 » 21 May 2011, 23:36 Re: konsul w Birmingham
a do sklepu polskiego i do klubu mam strasznie daleko,zaczne ta petycje pisac jak blizej mnie otworza podobne miejsca :P Do tej pory niestety kazda z Was bedzie musiala wycieczki sobie do Londynu robic,no ale co to dla Was przeciez lubicie jezdzic :) Czyz nie?Pozwiedzac mozna i w ogle super sprawa takie wyjazdy :)
Kurcze to pewnie przerabane wszystko miec tak daleko i konsulat i klub i nawet sklep. Do Londynu kawal drogi a do Polski to juz w ogole koniec swiata. Naprawde wspolczuje!
A wycieczki super sprawa, zawsze to mozna cos zobaczyc, "odhamic" sie troche i zawsze to cos innego niz niedzielny wypad do supermarketu :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane by agg » 22 May 2011, 11:21 Re: konsul w Birmingham
Dla mnie moze byc on sobie w londynie, w koncu jak czesto sie tam jezdzi... ja bylam 1 albo 2 razy i tylko dlatego, ze musialam hehe nigdy mi nawet na mysl nie przyszlo, ze byc moze zorganizuja cos w Bham.
Za to milo by bylo gdyby konsulat londynski zostal zmodernizowany i dostosowany do potrzeb petentow. Panie w okienkach tez :D
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputation point: 146
Napisane by Dalijka » 22 May 2011, 12:46 Re: konsul w Birmingham
-
- Dalijka
- Rozeznany
Napisane by ewela119 » 22 May 2011, 15:28 Re: konsul w Birmingham
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane by AdamBoltryk » 22 May 2011, 15:40 Re: konsul w Birmingham
agg wrote:(...)
Za to milo by bylo gdyby konsulat londynski zostal zmodernizowany i dostosowany do potrzeb petentow. Panie w okienkach tez :D
Niieee, tylko nie to. Wystarczy pojechać do Londynu i konsulatu - niekoniecznie do Polski (taniej), żeby utwierdzić się w przekonaniu dlaczego tutaj chcemy być. :)
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Paszport dla dziecka- konsul w Birmingham