Dotyczace uczniow ;)

Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...

FemalePostNapisane by kiya21 » 20 Jan 2011, 22:01 Dotyczace uczniow ;)

Sprawdzalam juz w wyszukiwarke, jednakze nie udalo mi sie nic znalezc na temat personal statement, wiec moje pytanie brzmi na co w personal statement komisje rekrutacyjne zwracaja uwage?

kiya21
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by miscusii » 20 Jan 2011, 22:06 Re: Dotyczace uczniow ;)

kazdy na co inno w zaleznosci gdzie aplikujesz

kto bedzie czytal Twoj papier?
miscusii
Początkujący

Neutralny
0

PostNapisane by Guest » 21 Jan 2011, 00:09 Re: Dotyczace uczniow ;)

miscusii wrote:kazdy na co inno w zaleznosci gdzie aplikujesz

kto bedzie czytal Twoj papier?

Miscusi ma racje, wszystko zalezy od kierunku i skills jakie sa potrzebne na wybrany przez Ciebie mozesz znalezc rozne przyklady na internecie i zmodyfikowac

Guest

0

FemalePostNapisane by alex16 » 21 Jan 2011, 09:39 Re: Dotyczace uczniow ;)

najwiecej porad znajdziesz na stronie ucas.ac.uk tam znajdziesz tysiace przykladowych personal statementow plus mozesz wyszukac taki PS ktory zostal napisany na dokladnie ten sam kurs na ktory chcesz aplikowac...
jakby cos to pytaj smialo...:D

alex16
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by pinsleepe » 21 Jan 2011, 11:46 Re: Dotyczace uczniow ;)

kiya21 wrote:Sprawdzalam juz w wyszukiwarke, jednakze nie udalo mi sie nic znalezc na temat personal statement

"personal statement examples" w google. cos slabo szukalas.

jezeli to statement na undergraduate to musisz im opisac dlaczego ty jestes najlepsza na ten kierunek, uniwerek i jak wzbogacisz wszystko i wszystkich jesli cie tylko przyjma. ogolnie pisz duzo o sobie, co robilas i jakie masz plany na przyszlosc.

jezeli na postgarduate lub master to juz piszesz statement of purpose. opisujesz jakim jestes profesjonalista w swojej dziedzinie. o sobie prywatnie najlepiej wcale.

pogadaj jeszcze raz z google. stron na ten temat sa miliony.

powodzenia

pinsleepe
Rozeznany

Reputation point: 7
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kiya21 » 23 Jan 2011, 15:06 Re: Dotyczace uczniow ;)

pinsleepe wrote:
kiya21 wrote:Sprawdzalam juz w wyszukiwarke, jednakze nie udalo mi sie nic znalezc na temat personal statement

"personal statement examples" w google. cos slabo szukalas.

Zle sie wyrazilam, przyklady personal statement znalazlam i to wiele, tylko nie jestem pewna na co powinnam zwrocic uwage piszac go. Dodam ze interesuja mnie tylko kierunki zwiazane z biologia i chemia.

kiya21
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by pinsleepe » 23 Jan 2011, 19:29 Re: Dotyczace uczniow ;)

na stronie univerku powinni subtelnie dac do zrozumienia czego szukaja. z tym personal statement jest tak samo jak listem motywacyjnym. udowodnij im, ze jestes 'passionate', 'driven', 'hardworking' etc. jak juz mowilam duzo o sobie. co robilas, dlaczego biologia i co planujesz na przyszlosc.
pomagalam juz w pisaniu PS na biologie na aston uni, oczywiscie swoj na undergraduate i na postgraduate. napisz draft. moge ci go sprawdzic.

pozdrawiam

pinsleepe
Rozeznany

Reputation point: 7
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZKOŁY