podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

FemalePostNapisane by bogini8 » 13 Oct 2010, 15:27 podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

pomocy po podlaczeniu laptopa(toshiba satellite) do lcd (samsung )przez kabel D-SUB obraz miga, czemu tak sie dzieje? moze potrzeba jakis knfiguracji?
przy pierwszym podlaczeniu migalo na poczatku potenm przestalo, teraz niestety miga caly czas, takie paski z gory na dol co jakis c zas;/

pomozcie panowie bo ja jestem zielona w tych sprawach:((
dzieki!!
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by grajek151 » 13 Oct 2010, 15:46 Re: podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

hmm... skoro sie jednak cokolwiek wyswietla to chyba powinno byc wszystko ok. Ale skoro te paski tak przechodza to raczej cos jest luzno podlaczone. pobrobuj poruszac koncowka kabla przy wejsciu do laptopa i do tv. jesli w pewnym momencie zlapie sie odpowiedni obraz, a masz nowy kabel to chyba luzne wyjscie z laptopa masz. badz tez druga opcja. zaklocenia w odbiorze. przynajmniej tak mi sie zdaje. pozdrawiam :)

grajek151
Raczkujący

Reputation point: -3
Neutralny
0

MalePostNapisane by GRZEGORZ80 » 13 Oct 2010, 16:20 Re: podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

bogini8... NIE podales kilku waznych informacji np . jaki model LCD i ile cali oraz np jaka karte graficzna masz w laptopie.
Moze byc ze masz ustawione wyswietlacz w laptopie i SAMSUNG LCD chodza jako jedno. wtedy problemem moze byc rozdzielczosc jak i ilosc Hz.
Sprawdz jeszcze czy masz ustawione w opcjach by monitor laptopa byl np.jako pierwszy a SAMSUNG jak 2-gi wyswietlacz obrazu.

GRZEGORZ80
Przyczajony

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by Coolisty » 13 Oct 2010, 18:18 Re: podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

Ja miałem podobny problem, szczególnie widoczny podczas oglądania filmów. Zmieniłem w nvidia control panel, menu (set up multiple displays) żeby telewizor był używany przez windows jako primary. Dotyczy oczywiście lapka z grafiką Nvidii.
Coolisty
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by bogini8 » 13 Oct 2010, 18:29 Re: podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

GRZEGORZ80 wrote:bogini8... NIE podales
nie podaLAS ;PP samsung le40c530
grajek151, kabel nowka sztuka ;]
dzieki za pomoc chlopaki zaraz sprawdze wszystkie opcje
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by wielkimar » 13 Oct 2010, 21:18 Re: podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

bogini8 A trzeba było kupić jednak SONY :razz: ( sorry sarkazm )

wielkimar
Rozeznany

Reputation point: 25
Pokojowy
0

PostNapisane by Guest » 14 Oct 2010, 17:29 Re: podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

wielkimar wrote:bogini8 A trzeba było kupić jednak SONY :razz: ( sorry sarkazm )

dokladnie :P

Guest

0

MalePostNapisane by xerdox » 15 Oct 2010, 21:10 Re: podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

po 1 nowe sterowniki do karty graficznej i ustaw obraz na klonowanie. Rozszerzac obrazu nie ma sensu jak ci to zadziala mozesz ustawic lcd jako monitor glowny lub projektor w zaleznosci od systemu. Jesli masz np windows 7 mozesz wlaczyc windows update i tam poszukac aktualizacje sterownika

xerdox
Rozeznany

Reputation point: 5
Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 16 Oct 2010, 10:42 Re: podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

Kiedyś miałem konflikt na łączu lapciak-projektor. Za cholerę nie chciał ładnie pracować na rzutniku, jak obraz był sklonowany, natomiast pięknie wyświetlał, jak się wyłączyło obraz na lapciaku i rzutnik robił za jedyny monitor. Dodam, że _dokładnie_ takich samych laptopów miałem ze 20 (zakup przetargowy w budżetówce :P) i tylko ten jeden wykazywał taka fanaberię :)
Spróbuj - może zadziała :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by VA » 16 Oct 2010, 15:53 Re: podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

Miałem coś podobnego na Windows 7, ale po kilku aktualizacjach systemowych się poprawiło.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by bogini8 » 20 Oct 2010, 10:55 Re: podlaczenie laptopa do tv lcd przez dsub

ja mam windows viste ;/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to KOMPUTERY I ELEKTRONIKA