Jak się teraz żyje w UK?
Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym
FX wrote:
nawet nie umiesz zadzwonic telefonem po angielsku a tu sie wypowiadasz co jest dobrze a co zle ....
odbij od blatu ...
Czy ktos moze mi wytlumaczyc w jaki sposob sie dzwoni telefonem po angielsku?? I czy ja moge np. zadzwonic telefonem po rosyjsku??
:-D :!: :!:
-

-
Kitty
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 19
mozna wyjsc po angielsku i zadzwonic po angielsku (chyba), co mnie zafrapowalo to ze nie dosc ze dzwonic po angielsku to jeszcze telefonem.... ze niby jak nie telefonem to czym dzwonic po angielsku.................?
ale to pewnie jakas nalecialosc z obcego jezyka byla. zamiast powiedziec: zadzwon do mnie telefonem po angielsku
moglo by byc:
kolnij do mnie swoim nowym fonem mejt, spikam dobrze to bedzie spot on komjunikejszon.......
wiec nie jest zle.
jed, to bankowsko nie jest alfons, tamten chcial sie bic a ten sie niemalze poplakal.
pozdr
pe
-

-
KA i PE
-
-
FX wrote:nie prawda jest ,ze to co ja pisze jest niepoprawne i tzw. polamane
Już Ci tylko zostało się bronic, jak tonący chwytasz się brzytwy :grin:
-

-
VA
- Zaangażowany
-
-
- Reputation point: 112

Ja ostatnio bylam na screening test z literacy, chcialam sie zapisac na jakis dodatkowy kurs, ale to nieistotne. Co jest wazne, to przede mna siedzialo pare angielek, widzialam co i jak pisza na swoich komputerach. Robilismy ten sam test, ja bylam przerazona, wydawalo mi sie ze one powinny miec poprawna skladnie i gramatyke w jednym palcu, ale tak nie jest.
Ja przykladam duza uwage do tego zeby to co pisze bylo napisane poprawnie, ale to glownie z uwagi na to ze zazwyczaj oficjalne pisma tworze ;)
z drugiej strony - piszac nieformalnie, wysylajac smsa czy cokolwiek, tez uzywam skrotow, tak jak robimy to przeciez w rozmowie ze znajomymi. Rozumiem (jako jedyna z tego co widze) FX i to o co mu chodzi.
Pewnie ze mozna uzywac tzw BBC English, ale sa ku temu odpowiednie sytuacje, nie uwazam zeby postowanie na forum wymagalo uzycia formalnego angielskiego. Mozna ale nie trzeba przeciez...
-

-
Nadijka
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 8
FX wrote:BINGO ! GIVE ME FIVE !
Nie bylem az tak glupi.
[ Dodano: Sob Maj 01, 2010 07:44 ]To moze popiszemy o tych studiach, bo chlopakowi o to chodzi przeciez? Temat tez bylby wreszcie ciekawy. 4 strony zapisalismy w 3 dni, ale 3 strony sa tylko i wylacznie ze wzgledu na garnek FXa.
-

-
jed
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 1
Return to HYDE PARK