pytanie odnosnie agencji

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MalePostNapisane by szamot » 8 Sep 2009, 19:39 pytanie odnosnie agencji

czy wpisujecie w swoim CV agencje pracy dla których pracowaliście?che teraz zarejestrować sie w innej i zastanawia mnie czy nowa agencja może zadzwonić do poprzedniej i zapytać jakim bylem pracownikiem?

szamot
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Petergo » 8 Sep 2009, 21:36 Re: pytanie odnosnie agencji

zazwyczaj dzwonią do osób które wystawią Tobie referencje, ale w sumie to Twoje pytanie świadczy o tym że masz coś do ukrycia, więc lepiej nic nie wpisuj. Kiedyś pracowałem w jednej i zarejestrowałem się w innej to ta pierwsza zadzwoniła i powiedziała że wystawi mi referencję jak złożę wypowiedzenie ( takie utrudnienie odejścia )

Petergo
Raczkujący

Reputation point: -1
Neutralny
0

MalePostNapisane by Bartsun » 8 Sep 2009, 22:45 Re: pytanie odnosnie agencji

a nie mozna poprostu podac referencji firmy dla ktorej pracowales przez agencje? moze byc latwiej :)
Bartsun
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kamalena » 9 Sep 2009, 23:40 Re: pytanie odnosnie agencji

Z tego co wiem wiele agencji nie wystawia wcale referencji (znam ludzi, których poinformowano, że tego poprostu nie robią). Z drugiej strony nie możesz wstawić w referencje firmy dla której pracowałeś przez agencję, gdyż ta firma nie była Twoim pracodawcom (chyba, że podajesz konkretną osobę z firmy, jako kogoś, kto zna Cię od dłuższego okresu czasu). Dlatego uważam, że nie ma sensu wymieniać agencji w referencjach, gdyż i tak po przepracowanych dla nich 6 miesiącach, nię będą mieć zielonego pojęcia kim Ty jesteś.
Pozdrawiam

kamalena
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by szamot » 12 Sep 2009, 17:46 Re: pytanie odnosnie agencji

dzieki wszystkim za odpowiedz

szamot
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny