pytanie odnosnie agencji
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
czy wpisujecie w swoim CV agencje pracy dla których pracowaliście?che teraz zarejestrować sie w innej i zastanawia mnie czy nowa agencja może zadzwonić do poprzedniej i zapytać jakim bylem pracownikiem?
-

-
szamot
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
zazwyczaj dzwonią do osób które wystawią Tobie referencje, ale w sumie to Twoje pytanie świadczy o tym że masz coś do ukrycia, więc lepiej nic nie wpisuj. Kiedyś pracowałem w jednej i zarejestrowałem się w innej to ta pierwsza zadzwoniła i powiedziała że wystawi mi referencję jak złożę wypowiedzenie ( takie utrudnienie odejścia )
-

-
Petergo
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: -1
a nie mozna poprostu podac referencji firmy dla ktorej pracowales przez agencje? moze byc latwiej :)
-

-
Bartsun
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 1
Z tego co wiem wiele agencji nie wystawia wcale referencji (znam ludzi, których poinformowano, że tego poprostu nie robią). Z drugiej strony nie możesz wstawić w referencje firmy dla której pracowałeś przez agencję, gdyż ta firma nie była Twoim pracodawcom (chyba, że podajesz konkretną osobę z firmy, jako kogoś, kto zna Cię od dłuższego okresu czasu). Dlatego uważam, że nie ma sensu wymieniać agencji w referencjach, gdyż i tak po przepracowanych dla nich 6 miesiącach, nię będą mieć zielonego pojęcia kim Ty jesteś.
Pozdrawiam
-

-
kamalena
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 1
dzieki wszystkim za odpowiedz
-

-
szamot