Weterynarz i ubezpieczenie

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by Etienette » 30 Apr 2013, 20:28 Weterynarz i ubezpieczenie

Od niedawna mamy małego kotka i chciałabym go zaszczepić, odrobaczyć itp.
Czy w związku z tym możecie mi polecić jakiegoś sprawdzonego weta ? Jestem z okolic Aston/Erdington ale dojazd nie stanowi problemu.
Poza tym byłabym wdzięczna za informację na temat ubezpiecznia zwierzęcia, bo jak zdążyłam się zaorientować zazwyczaj ubezpieczenie pokrywa koszty w razie choroby, wypadku itp. Czyli szczepienia i inne rutynowe sprawy nie, tak? Moja znajoma leczyła swego kota z dopłatą, z wykorzystaniem benefitów. Ta opcja u mnie odpada bo my nic nie mamy. Ciekawa jestem czy council coś sponsoruje? Sterylizację moze?
Ogólnie chciałabym skorzystać jeśli jest to możliwe z jakiejś ulgi za koszty ponisione u weta, tylko nie wiem gdzie i do kogo się zwrócić. Doradźcie mi prosze jak to wszystko działa i na co mogę liczyć. Dziekuję i pozdrawiam!

Etienette
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ania.09 » 30 Apr 2013, 21:32 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

Hejka.Ja posiadam psa i z tego co mi wiadomo ubezpieczenie pokrywa wypadki,atak nie z winy Twojego zwierzaka itp....Ale o council coś sponsoruje to pierwsze słyszę! Jeśli masz kota lub psa to dlaczego ma Ci leczenie sponsorować council,przecież to nie dziecko i sama decedujesz się na kupno zwierzaka!!!!

ania.09
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malenkagdz » 30 Apr 2013, 22:10 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

Sa rozne ubezpieczenia. Council niczego nie sponsoruje bo zwierzaka masz z wlasnego wyboru

malenkagdz
Zaangażowany

Reputation point: 47
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 30 Apr 2013, 22:11 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

Sterylizacja kotki kosztuje w granicach 40f, kocura mniej. Szczepienie to koszty ok 20f, na poczatku masz dwa szczepienia w odstepie dwoch tygodni a pozniej raz na rok. Na wszelkie sprawy wypadkowe to ubezpieczenie, poszukaj w porownywarkach cen. Aha, jeszcze wazny jest chip, my za chip dla naszej kotki placilismy 12 f. Mieszkamy w Coventry i jezdzimy do YourVet, w zasadzie nie mam nic im do zarzucenia. Odrobaczenie to bodajze 5f za tabletke i zazwyczaj weterynarz pyta Cie czy chcesz cos na robale
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Etienette » 1 May 2013, 05:24 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

Z tym councilem to tak strzeliłam, bo pomyślałam że może być podobnie jak w Polsce, gdy jest jakaś akcja i można np wysterylizować psa/kota za darmo. Albo wiecie council czasami sponsoruje różne rzeczy jak w przypadku siłowni, podczas trwania Be active.
ewela119
Czy mogłabys mi wysłać na priv adres twojego weta?

Myślałam że te szczepienia i sterylizacja to są większe pieniądze. Wyczytałam gdzies na innym forum że za szczepienie przeciw wsciekliźnie ktos zapłacił 80funtów więc uznałam, że komplet szczepień dla kociaka a później sterylka to będzie dużo więcej. Ale skoro nie to super :)
A możecie mi jeszcze powiedzieć czy jest coś na co powinnam zwrócić uwagę podczas pierwszej wizyty u weta? Czy są jakieś szczepienia na które muszę zwrócić uwagę, albo jakieś inne sprawy?
Po raz pierwszy mamy kota i nie chcę niczego zaniedbac. Przez całe życie mieliśmy psy, a z kotem to nasze pierwsze doświadczenie i chcę żeby kociak miał jak najlepiej.

Etienette
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by StepByStep » 1 May 2013, 05:28 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

Często jeśli sterylizujesz kota i zdecydujesz się założyć mu chipa w tym samym czasie to wyjdzie to taniej niż 2 osobne zabiegi. Musisz pamiętać, że wysterylizowane kocury mogą później mieć infekcje dróg moczowych, to jest u nich dość częsta przypadłość- i np. w tamtym roku za wizytę, antybiotyk plus jeszcze jeden lek i analizę moczu zapłaciliśmy ok. 100 funtów.
My ubezpieczenia nie wykupiliśmy, bo nasz kociak jest kotem domowym i raczej żadne wypadki mu nie grożą. Zdecydowaliśmy, że za leczenie będziemy płacić sami, ale w Twoim wypadku zrobiłabym tak jak dziewczyny poradziły- użyłabym stron porównujących oferty. Natomiast jeśli już znajdziesz weterynarza to waro się zainteresować czy jego przychodnia nie ma w ofercie ubezpieczeń.
StepByStep
Rozeznany

Reputation point: 20
Pokojowy
0

MalePostNapisane by VA » 1 May 2013, 06:13 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

Vets4pets ma bardzo przystępne ceny oraz oferują Vac4life - szczepienia na całe życie. Dla psa kosztuje to Ł99 w tym również rutynowe kontrole, na promocji może być również taniej.
Tabletki na odrobaczenie najtaniej dostaniesz na e-bayu lub amazonie.
Ubezpieczenie jest Twoim własnym wyborem. Podczas leczenia płacisz exess, tak samo jak przy ubezpieczeniu na samochód, ok. Ł60 - Ł80 w zależności od ubezpieczyciela.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Monaruss » 1 May 2013, 08:01 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

Ja chcialam sie zapytac o troszeczke inna rzecz a mianowicie teraz mamy psa a nie wiem czy to musze zglosic gdzies ze go mamy w domu i i czy ktos wie ile to kosztuje miesiecznie? Dziekuje za odpowiedz

Monaruss
Początkujący

Reputation point: 7
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 1 May 2013, 20:31 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

http://www.yourvets.co.uk/our-clinics/coventry/

To jest link do "naszej" lecznicy, ale jak juz wspominalam my mieszkamy w Cov takze naprawde nie wiem czy jest sens tluc sie az tutaj z Bham. Jesli chodzi o ubezpieczenie to pierwsza wazna kwestia jest to ile trzeba placic z wlasnej kieszeni, najczesciej jest to ok 60-80f jak ktos pisal. Druga szalenie istotna sprawa jest to do jakiej kwoty ubezpieczalnia pokrywa koszty, najlepsza opcja jest oczywiscie kiedy nie ma gornej granicy bo czasami leczenie kota moze isc w tysiace funtow. Trzecia istotna sprawa jest doczytanie za co ubezpieczalnia nie placi bo jest tego dosc sporo. Osobiscie odradzalabym korzystanie z ubezpieczen oferowanych przez lecznice bo mydlac klientom oczy darmowym np obcinaniem pazurow czy innymi bzdetami odrwacaja uwage od calkiem kiepskiej oferty ubezpieczeniowej. Jesli zas idzie o preparaty na robale, to te marketowe sa o tylek rozbic, kupowania na ebayu ja bym nie ryzykowala. Lepiej pojsc do weta i kupic pewny srodek na miejscu zawsze wtedy kiedy potrzebujesz, nie potrzebujesz do tego wizyty, mozesz to zrobic w recepcji
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by VA » 2 May 2013, 05:48 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

ewela119 wrote:Jesli zas idzie o preparaty na robale, to te marketowe sa o tylek rozbic, kupowania na ebayu ja bym nie ryzykowala. Lepiej pojsc do weta i kupic pewny srodek na miejscu zawsze wtedy kiedy potrzebujesz, nie potrzebujesz do tego wizyty, mozesz to zrobic w recepcji

Na e-bayu kupisz ten sam markowy preparat za 30% ceny veta. Nikt bynajmniej nie wspominał o chińskich odpowiednikach.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 4 May 2013, 10:56 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

VA wrote:
ewela119 wrote:Jesli zas idzie o preparaty na robale, to te marketowe sa o tylek rozbic, kupowania na ebayu ja bym nie ryzykowala. Lepiej pojsc do weta i kupic pewny srodek na miejscu zawsze wtedy kiedy potrzebujesz, nie potrzebujesz do tego wizyty, mozesz to zrobic w recepcji

Na e-bayu kupisz ten sam markowy preparat za 30% ceny veta. Nikt bynajmniej nie wspominał o chińskich odpowiednikach.

Kupujac na ebayu nie masz gwarancji ze kupujesz dokladnie ten sam markowy preparat. Ja osobiscie nie zaryzykowalabym kupowania ZADNYCH lekow, czy to dla zwierzat czy ludzi na ebayu. U swojego weta za tabletke na robaki placilam 5f, zaden majatek
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Andra7 » 4 May 2013, 17:02 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

W wiekszosci marketow mozna kupic preparaty na odrobaczenie, natomiast w przypadku kota polecam kropelki do aplikowania na skore bo z podanem tabletki moze byc problem...

Andra7
Początkujący

Reputation point: 7
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Dżastina » 8 May 2013, 19:44 Re: Weterynarz i ubezpieczenie

Witam,

http://www.petvaccinationclinic.co.uk/o ... /stechford

To jest link do veta gdzie przyjmują dwie polki, Kasia i Lisa.
Bardzo polecam obie panie :-)

Dżastina
Raczkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI