Ubezpieczenia auta ?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by pawel333 » 10 Mar 2013, 23:07 Ubezpieczenia auta ?

Witam,

Mam pare pytan odnosnie kupna, ubezpieczenia auta jesli ktos jest w tamacie prosze o odpowiedz.
Z góry dziekuje

Chcialbym zakupić w uk sobie jakies autko ktorym bym mógł sie poruszać.

Jak to jest z ubezpieczeniem ile to tak naprawde kosztuje i jakie auto propnujecie na start w uk.
Ile mnie to wszytsko wyniesie, wiadomo że bede musiał poprcować zanim nazbieram na jakies swoje pierwsze "cacko"
( pewnie wpłym na cene ubezpieczenia ma wiek, ehh mam 19 lat także jestem mlodym kierowca)

głownie chodzi mi o koszty zwiazne z ubezpieczeniem bo zakup auto to juz tak naprawde inna bajka

pawel333
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kamix1234 » 10 Mar 2013, 23:12 Re: Ubezpieczenia auta ?

Tak,masz racje ze na cene ubezpieczenia wplyw ma wiek,ale również miejsce zamieszkania i grupa ubezpieczeniowa auta.Kupujac auto musisz sie liczyc z kosztami ubezpieczenia,na ''dzień dobry""trzeba zaplacic za dwa miesiace z gory.

kamix1234
Raczkujący

Reputation point: 7
Neutralny
0

MalePostNapisane by stiopa » 10 Mar 2013, 23:55 Re: Ubezpieczenia auta ?

Dwa dni temu sprawdzalem dla znajomego ubezpieczenie auta.
peugeot 206 1.4 2006, posiadanie prawka 3 miesiace, wiek 25 lat, miejsce zamieszkania - Castle vale - miejsce parkingowe przed domem ,alarm
to sa podstawy . A ceny ubezpieczenia UWAGA od 4000 do prawie 10000£
i to nie sa jaja. Strona :www.gocompare.com/car-insurance

stiopa
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Kibob » 11 Mar 2013, 07:14 Re: Ubezpieczenia auta ?

Sprobuj Quinn Direct. To ubezpieczalnia dla młodych i nowych kierowców. Jeśli chcesz ubezpieczyć się samemu to może być naprawdę drogo, ale jeśli masz tutaj kogoś, kto ma dłużej prawo jazdy to lepiej być dopisanym kierowcą. Ja mam 24 lata i jeszcze nie mam prawa jazdy, jeżdzę na "provisionalu" a za ubezpieczenie płacę 80f miesięcznie (peugeot 206 1.4) właśnie w Quinn Direct

Kibob
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

PostNapisane by Guest » 11 Mar 2013, 07:50 Re: Ubezpieczenia auta ?

Z Twoim wiekiem to będzie cieszko. Tutaj wszystko ma wpływ na ceny ubezpieczeń. Ja mam 27 lat prawo jazdy 8 lat mieszkam w Walsall auto w 12 grupie i płace 1200£ rocznie teraz przeprowadzam sie na dniach w okolice Canock ale przed podjęciem decyzji sprawdziłem ubezpieczenie na moj nowy adres wyszło 475£ rocznie, a co najlepsze pierwsze co sprawdziłem sobie bez opcji "chronione zniżki" i wyszło 625£ po dodaniu opcji "chronione zniżki" wyszło 475£.

Guest

0

FemalePostNapisane by agg » 11 Mar 2013, 10:24 Re: Ubezpieczenia auta ?

Nie czepiam sie tematu, bo jest zawsze na topie jednak regulamin wyraznie mowi, by uzyc opcji szukaj przed zalozeniem nowego watku. Akurat o ubezpieczeniach jest kilka.
viewtopic.php?f=1&t=7316&hilit=ubezpieczenie
viewtopic.php?f=1&t=11740&hilit=ubezpieczenie
i kilka innych.
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 11 Mar 2013, 16:41 Re: Ubezpieczenia auta ?

ciężko xxxx,

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputation point: 40
Pokojowy
0

PostNapisane by Guest » 11 Mar 2013, 16:54 Re: Ubezpieczenia auta ?

Sory ale teraz już sie nie da poprawić :(

Guest

0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 11 Mar 2013, 17:08 Re: Ubezpieczenia auta ?

Kibob wrote:(...) jeżdzę na "provisionalu" (...)

No i tylko należy dodać, żeby autor topiku miał jasność, ze w tym wypadku nie mozesz jeździć sam. Musi być w samochodzie kierowca z normalnym prawkiem. No i musi spełnić kilka dodatkowych warunków.
Nie pamiętam linku, ale na jutubie był świetny filmik jak policja zatrzymała młodziaka na provisionalu w samochodzie mamy/taty. Jak się tłumaczył i jak sie skończyło odholowaniem samochodu...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by -eMPe- » 11 Mar 2013, 18:06 Re: Ubezpieczenia auta ?

Tak naprawde cena ubezpieczenia jest zalezna od kazdej rzeczy o ktora pyta cie porownywarka ubezpieczen. Proponuje spedzic wieczor na "snach na jawie" i porownywaniu ubezpieczen roznych aut ktore sobie wymarzyles.
Co jeszcze istotne? Z tego co ja zauwazylem w porownywarkach to starsze auta z lat 90tych sa tansze do ubezpieczenia. Wkrotce musze odnowic ubezpieczenie i juz od kilku miesiecy sobie sprawdzalem ile bedzie kosztowac. No i obecnie place 800 na rok, przedluzenie polisy 1050 a wybor polisy od innego ubezpieczyciela 600 najtaniej. A miesiac temu 800 bylo najtaniej.
I jeszcze jedna rzecz. Przy wyszukiwaniu zaznacz ze chcesz zaplacic z gory za rok. Cena bedzie o wiele mniejsza. Uzbieraj cala kwote na ubezpieczenie albo sprawdz czy pozyczka nie wyjdzie taniej od placenia w ratach.
Jedyne auto jakie znam z pierwsza grupa ubezpieczeniowa to fiat panda z lat 80tych 90tych (pudelko;)

-eMPe-
Rozeznany

Reputation point: 19
Neutralny
0

MalePostNapisane by pawel333 » 11 Mar 2013, 18:19 Re: Ubezpieczenia auta ?

Dzieki, za odpowiedzi.
empe bede sie kierował radami

AdamBoltryk.

Okay, rozumiem.. ale naszczescie mam normalne prawko wiec z tym nie bedzie problemu.

pawel333
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 11 Mar 2013, 18:48 Re: Ubezpieczenia auta ?

-eMPe- wrote:Przy wyszukiwaniu zaznacz ze chcesz zaplacic z gory za rok. Cena bedzie o wiele mniejsza. Uzbieraj cala kwote na ubezpieczenie albo sprawdz czy pozyczka nie wyjdzie taniej od placenia w ratach.

Z tym też różnie bywa. Już mi się zdarzyło, że płacąc ratalnie, po doliczeniu 15% odsetek, miałem dużo taniej niż wybierając opcję jednorazowej wpłaty. Najlepiej więc testować obie opcje.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by -eMPe- » 11 Mar 2013, 19:27 Re: Ubezpieczenia auta ?

Nie mówię że nie możliwe, ale naprawdę dziwne, hmm
Gdy ja sprawdzam z zaznaczeniem płatności miesięcznych wychodzi w pierwszej kolumnie cena za rok 1600, w drugiej kolumnie cena w ratach w sumie 2100. Przy zaznaczeniu płatności za cały rok - pierwsza kolumna 1100, druga 2100. (cały czas te same auto i dane)
Kupowanie ubezpieczenia na samochód to prawie jak zabawa z "jednorękim bandytą" ;)

-eMPe-
Rozeznany

Reputation point: 19
Neutralny
0

MalePostNapisane by Alzak » 11 Mar 2013, 19:54 Re: Re: Ubezpieczenia auta ?

VA wrote:
-eMPe- wrote:Przy wyszukiwaniu zaznacz ze chcesz zaplacic z gory za rok. Cena bedzie o wiele mniejsza. Uzbieraj cala kwote na ubezpieczenie albo sprawdz czy pozyczka nie wyjdzie taniej od placenia w ratach.

Z tym też różnie bywa. Już mi się zdarzyło, że płacąc ratalnie, po doliczeniu 15% odsetek, miałem dużo taniej niż wybierając opcję jednorazowej wpłaty. Najlepiej więc testować obie opcje.

Jak to mozliwe ze po doliczeniu 15% odsetek wyszlo taniej ... Lol tak na logike skoro doliczaja 15% to jak ma byc taniej ?

Jeszcze jedna bardzo istotna informacja nie decydujcie sie na kupno ubezpieczenia patrzac tylko na najtansze... bo moze sie okazac ze tak naprawde kompletnie nic w nim nie ma ... Legal cover, breakdown, windscreen cover itp.

Alzak
Zadomowiony

Reputation point: 55
Poczciwy
0

MalePostNapisane by VA » 12 Mar 2013, 09:46 Re: Re: Ubezpieczenia auta ?

Alzak wrote:
VA wrote:Jak to mozliwe ze po doliczeniu 15% odsetek wyszlo taniej ... Lol tak na logike skoro doliczaja 15% to jak ma byc taniej ?

Ubezpieczyciele mają różne oferty. Zaznaczając w wyszukiwarce opcję jednorazowej wpłaty wykluczamy z wyszukiwania ubezpieczycieli, którzy nie oferują jednorazowej wpłaty, a tylko raty :idea::

Dodano: -- 12 mar 2013, o 10:00 --

Tzn. Są różne wyniki wyszukiwania.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI