Gdzie kupić piernik na śląską moczkę?

Przepisy kulinarne, potrawy, gotowanie.
aisia,przyprawe do piernika mozesz kupic w Baltyku na Rookery rd.Ja tam pare dni temu kupowalam ja wlasnie.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputation point: 22
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by bogini8 » 11 Dec 2012, 21:10 Re: Gdzie kupić piernik na śląską moczkę?

marek55 wrote: i na swieta musi byc moczka i makowki
mialam okazje sprobowac jednego i drugiego, ale niestety nie przypadly mi do gustu te potrawy chociaz lubie mak czy pierniki ;) co region to inny obyczaj :)
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by aisia » 11 Dec 2012, 21:30 Re: Gdzie kupić piernik na śląską moczkę?

kindzulinaa wrote:aisia,przyprawe do piernika mozesz kupic w Baltyku na Rookery rd.Ja tam pare dni temu kupowalam ja wlasnie.

dzięki , ale nie wiem ,gdzie to w Birmingham? ;)

Dodano: -- 11 gru 2012, 22:37 --

bogini8 wrote:
marek55 wrote: i na swieta musi byc moczka i makowki
mialam okazje sprobowac jednego i drugiego, ale niestety nie przypadly mi do gustu te potrawy chociaz lubie mak czy pierniki ;) co region to inny obyczaj :)

a co kucharka to inaczej trochę robi...jeśli lubisz piernik,owoce,bakalie i słodkie desery to moja moczka pewnie by Ci smakowała :mrgreen: /dodaję kompot truskawkowy,galaretkę,czekoladę, suszone owoce,bakalie, orzechy - już mi ślinka cieknie ;)/
makówkę najlepszą na świecie robi moja Mama , ja odpuszczę ,bo za dużo roboty przy niej :)

aisia
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by bogini8 » 12 Dec 2012, 16:31 Re: Gdzie kupić piernik na śląską moczkę?

aisia, to nie ma znaczenia kto to robi, ;) dla mnie to ani nie wyglada apetycznie ani nie smakuje, pachnie ladnie piernikiem, ani to pic ani jesc lyzka...nie dla mnie to , choc jak pisalam lubie bakallie , piernik owoce, slodkie desery tym bardziej... to nie to ;) kompotu z suszu tez nie znosze ;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

aisia wrote:dzięki , ale nie wiem ,gdzie to w Birmingham?

Na Handsworth.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputation point: 22
Pokojowy
0

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to KUCHNIA