Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
Napisane by danoka » 5 Oct 2008, 09:00 Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
Mam maly problem , potrebuje jechac do polandii na 2-3 tygodnie , nie moge dostac urlopu w tym okresie roku bo taka jest "polityka firmy"...
Mam pytanie do forumowiczow:
Czy ktos wie jak wyglada w birmingham sprawa z zalatwieniem zwolnienie lekarskiego ? , jakies zadoscuczynienie dla jakiegos lekarza hindusa ? albo jak oni podchodza do tego ?
Ktos zna jakiegos lekarza z "lepkimi lapkami" ?, albo ktos sie orientuje w temacie ?
Bardzo prosze o kontakt na priv.
Ktos cos wie na ten temat ?
Ktos moze mi pomoc ?
Dzieki i pozdrawiam.
-
- danoka
- Przyczajony
- Reputation point: 0
Napisane by marcin.p » 5 Oct 2008, 17:55 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
zwolnieniem to tak zer musisz stary byc chory. jak jestes nie ma problemu .......
Napisane by Thomas » 5 Oct 2008, 18:37 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
-
- Thomas
- Zaangażowany
- Reputation point: 67
Napisane by Beata » 5 Oct 2008, 18:43 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
Podaję więc składniki:
- proszek do pieczenia
- kisiel w proszku
- nieugotowane ziemniaki
Można być oczywiście bardziej kreatywnym i zjeść wszystko inne nie wg przepisu. Można mieszać, jeść, nie gotowac do końca a choroba murowana.
Ale to przepis tylko dla odważnych, bo nikt nie wie co będzie później....... :oops:
A tak serio to powodzenia z rozwiązaniu probemu. Ja niestey nie wiem ja pomóc. :)
[ Dodano: Nie Paź 05, 2008 19:45 ]
O widzę, że ktoś miał lepszy pomysł...............:)
-
- Beata
- Stały Bywalec
- Reputation point: 8
Napisane by marcin.p » 7 Oct 2008, 08:00 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
Pierwszy tydzien wedlug angielskiego prawa mozesz usprawiedliwic sam, a potem walisz do lekarza mówisz mu ze zygasz i sie chcesz zle poczuc i tyle.
Napisane by fionka » 7 Oct 2008, 09:47 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
-
- fionka
- Początkujący
Napisane by Luiza » 9 Oct 2008, 10:23 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputation point: 71
Napisane by tomasss21 » 4 Feb 2009, 10:04 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
Panie doktorze czuje sie zmeczony nic mi sie niechce jestem znudzony praca. Mam klopoty z rannym wstawaniem do pracy.
Poczekaj pare sekund jak ci nie zaproponuje zwolnienia sam sie go spytaj czy moglby wypisac tobie chorobowe.
Sprawdzone zawsze dziala!!!
Tylko niepolecam bo jezeli ktos robi na stale dostanie jakies 70ÂŁ tyg. A jezeli przey agencje to moze zapomnic o kasie!
Pozdrawiam i zycze powodzenia
[ Dodano: Sro Lut 04, 2009 10:07 ]
ups trochu sie spoznilem z tym postem (nie spojrzalem na date)
Ale moze sie komos przydac na zas
[ Dodano: Sro Lut 04, 2009 11:13 ]
ja jak potrzebowalem zwolnienia na tydzien (niewiem jak to dziala na dluzszy okres) poszedlem poprostu do lekarza i powiedzialem mu:
Panie doktorze czuje sie zmeczony nic mi sie niechce jestem znudzony praca. Mam klopoty z rannym wstawaniem do pracy.
Poczekaj pare sekund jak ci nie zaproponuje zwolnienia sam sie go spytaj czy moglby wypisac tobie chorobowe.
Sprawdzone zawsze dziala!!!
Tylko niepolecam bo jezeli ktos robi na stale dostanie jakies 70ÂŁ tyg. A jezeli przey agencje to moze zapomnic o kasie!
Pozdrawiam i zycze powodzenia
-
- tomasss21
- Przyczajony
Napisane by szata84 » 14 Mar 2010, 15:50 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
-
- szata84
- Przyczajony
Napisane by Thomas » 14 Mar 2010, 16:01 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
szata84 wrote:witam bola mnie plecy i przydalby mi sie odpoczynek od pracy wiec potrzebuje jakiegos zwolnienia... gdzies 3 tygodnie Jestem w Angli ponad 4 lata nigdy sie nie rejestrowalem u zadnego gp Jak moge to zalatwic... Dzieki z gory
Zarejestrować sie u lokalnego GP. Lepiej późno niż wcale.
-
- Thomas
- Zaangażowany
- Reputation point: 67
Napisane by grajek151 » 17 Jan 2012, 20:24 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
Przypomnialo mi sie jak 1 raz na praktykach jakos po zakonczeniu 1 roku poszedlem na urlop. ale zle sobie termin wybralem o jakis tydzien, a juz za pozno niestety bylo na zmiane.No i wkoncu przyszedlem na dzienna zmiane. Akurat byla dostawa maki to wszystko szlo zgodnie z planem :D Jeden tydzien jeszcze bardzo potrzebowalem wtedy bo za 2 dni w piatek i w sobote bylo Gdynia Beach Party 2007 i za cholere nie moglem sobie tego odpuscic:D Rzecz jasna ze cos mi przeskoczylo w plecach podczas noszenia tych workow z maka :D pozniej juz ideac po L4 tak sobie mysle. No spoko to ide sobie do tego lekarza, po drodze kminie jak tu postekac i sie powyginac, itd, ale kurde za cholere nie wiedzialem gdzie to dokladnie powinno sie znajdowac to bolace miejsce :D No i lekarz wola tam, oczywiscie kulejac itd :D Mowie ze niby od czego to no i kazal mi zdjac bluze i przyciska: tu boli? nie. a tutaj? no mocniej. a tu? aaauaa! Pan sie ubierze. Tak usiadl, spojrzal za okno i z usmiechem do mnie: to ile tego zwolnienia chcesz? No to ja sie juz wyprostowalem i mowie ze z poltorej tygodnia moze byc :D I tak tez bylo. :D Mieszkalem prawie ze przy piekarni. Jak wracalem z 1 dnia imprezy to akurat moja zmiana konczyla i wszyscy wkurzeni :D a ja ledwo na nogach sie spojrzalem podesmialem i do domu spac bo kolejny dzien imprezy czeka:)
Jednym slowem kto kombinuje ten zyje :D
Nie tylko w piekarniach, ale takze i w reszcie miejsc gdzie jest bezposrednia stycznosc dloni z towarem to np na zacieta dlon na dzien dobry tydzien L4.
Duzo sposobow jest. Niektore wymagaja troche odwagi a niektore sprytu :D
Zawsze mozna sie na rowerze przewrocic badz spasc ze schodow... :D
Dodano: -- 17 sty 2012, o 20:24 --
Korzonki to jak mialem praktyki w piekarni to jakos dziwnie to wypadalo ze taki bol mnie na poczatku lipca bral ze to nie szlo pracowac normalnie :D No i przed swietami Bozego narodzenia i Wielkanoca. tylko wtedy tak slabiej. :D
Przypomnialo mi sie jak 1 raz na praktykach jakos po zakonczeniu 1 roku poszedlem na urlop. ale zle sobie termin wybralem o jakis tydzien, a juz za pozno niestety bylo na zmiane.No i wkoncu przyszedlem na dzienna zmiane. Akurat byla dostawa maki to wszystko szlo zgodnie z planem :D Jeden tydzien jeszcze bardzo potrzebowalem wtedy bo za 2 dni w piatek i w sobote bylo Gdynia Beach Party 2007 i za cholere nie moglem sobie tego odpuscic:D Rzecz jasna ze cos mi przeskoczylo w plecach podczas noszenia tych workow z maka :D pozniej juz ideac po L4 tak sobie mysle. No spoko to ide sobie do tego lekarza, po drodze kminie jak tu postekac i sie powyginac, itd, ale kurde za cholere nie wiedzialem gdzie to dokladnie powinno sie znajdowac to bolace miejsce :D No i lekarz wola tam, oczywiscie kulejac itd :D Mowie ze niby od czego to no i kazal mi zdjac bluze i przyciska: tu boli? nie. a tutaj? no mocniej. a tu? aaauaa! Pan sie ubierze. Tak usiadl, spojrzal za okno i z usmiechem do mnie: to ile tego zwolnienia chcesz? No to ja sie juz wyprostowalem i mowie ze z poltorej tygodnia moze byc :D I tak tez bylo. :D Mieszkalem prawie ze przy piekarni. Jak wracalem z 1 dnia imprezy to akurat moja zmiana konczyla i wszyscy wkurzeni :D a ja ledwo na nogach sie spojrzalem podesmialem i do domu spac bo kolejny dzien imprezy czeka:)
Jednym slowem kto kombinuje ten zyje :D
Nie tylko w piekarniach, ale takze i w reszcie miejsc gdzie jest bezposrednia stycznosc dloni z towarem to np na zacieta dlon na dzien dobry tydzien L4.
Duzo sposobow jest. Niektore wymagaja troche odwagi a niektore sprytu :D
Zawsze mozna sie na rowerze przewrocic badz spasc ze schodow... :D
-
- grajek151
- Raczkujący
- Reputation point: -3
Napisane by AdamBoltryk » 18 Jan 2012, 02:06 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
Patrz na daty :)
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
Napisane by grajek151 » 18 Jan 2012, 16:45 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
A poza tym to poprostu przypomina mi sie cos, a od tego forum jest zeby swoje zdanie wypowiadac :D No chyba ze... od daty tamtego postu poprzedzajacego moj, nikt nie zachorowal :D
-
- grajek151
- Raczkujący
Napisane by AdamBoltryk » 18 Jan 2012, 18:17 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
I tylko taka mała rada - uważaj, żebyś nie przekombinował. Jako przykład podam z własnego doświadczenia (na szczęście nie moje, tylko człowieka z tego samego zakładu pracy). Pracował jako palacz. Nieduża firma, to i zbytnio nie namachał się tą łopatą w kotłowni. Ale w swojej łepetynie wykombinował, że może pracować lżej - jako konserwator. Więc zaczął chodzić do lekarza na ból pleców (choć tak na prawdę nic mu nie było - zupełnie jak Tobie). No i wychodził sobie zakaz pracy fizycznej. No i patrz, dyrekcja zachowała się bardzo perfidnie, bo zamiast - tak jak sobie planował kolega - przesunąć go na lżejszą pracę, ta dała mu wypowiedzenie. No bo skoro nie może pracować jako palacz, to nie ma dla niego stanowiska w firmie... 2ch konserwatorów nie potrzebowaliśmy.
A i dostał takie papiery, że NIGDZIE nie mógł się zatrudnić jako palacz.
Także, licz się z różnymi - często niechcianymi - skutkami swojego postępowania.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
Napisane by grajek151 » 19 Jan 2012, 08:16 Re: Zwolnienie lekarskie , jak zalatwic ?
-
- grajek151
- Raczkujący
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Pytanie o badania lekarskie dla osoby bez pracy
by rondzik in ZDROWIE - 1 Replies
12576 Views -
by kik1976
on 21 Oct 2006, 14:08
-
Pytanie o badania lekarskie dla osoby bez pracy
-
-
Zaświadczenie lekarskie dot. latania po 28 tygodniu
by ann11281 in ŚWIAT KOBIET - 6 Replies
18418 Views -
by babulki
on 6 Oct 2008, 10:15
-
Zaświadczenie lekarskie dot. latania po 28 tygodniu
-
-
Badania lekarskie kierowców
by Marolo in SZUKAM INFORMACJI - 2 Replies
10389 Views -
by walsall89
on 30 Sep 2014, 00:26
-
Badania lekarskie kierowców
-
-
Jak zalatwic sprawe z wojskiem - poradnik.
by DjXeed in SZKOŁY - 10 Replies
13629 Views -
by owen
on 22 Sep 2008, 10:16
-
Jak zalatwic sprawe z wojskiem - poradnik.