Statutory Sick Pay
O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...
Orjetuje sie ktos jak to jest z tym druczkiem " Statutory Sick Pay" i pozniejsza platnoscia za "chorobowe".
*
- (druczek wypelnia sie samemu jezeli jest sie chorym do 7 dni)(pozniej pracodawca moze zarzadac pisma od lekarza)
- (ponoc pierwsze 3 dni sa zawsze nieplatne)
- ( ??? ... )
-

-
Bernii
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 4
-

-
kik1976
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 5
Ja byłam 5 tygodni na zwolnieniu. Pierwsze 2 tyg. sama sobie wypisałam (wzięlam druczek z GP), a potem poszłam do lekarza i on dał mi jeszcze na 3 tyg.
Nie wiem dokładnie jak naliczają to chorobowe, bo mi płacili różnie.
Za pierwszy tydzień tylko 80F, a potem od 100 do 120F. Tak jakbym dostawała połowe normalnej tygodniówki, tylko czemu zawsze inną kwotę to nie wiem :roll:
-

-
agi
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 0
druk bierzesz w recepcji u lekarza. moze on byc wypisany na nie wiecej niz 7 dni, jezeli potrzebujesz dluzej musisz poprosic lekarza o wypisanie go.
pierwsze 3 dni sa ieplatne a reszta owszem ale tylko czesc twojej stawki na godzine.
chyba ze masz inny kontrakt jaki posiadaja wiekszosc anglikow czyli nie wazne czy pracujesz czy nie to dostajesz stala pensje, ale nie sadze zeby cie to dotyczylo:)
-

-
pigggy
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: 0
pigggy wrote:druk bierzesz w recepcji u lekarza. moze on byc wypisany na nie wiecej niz 7 dni, jezeli potrzebujesz dluzej musisz poprosic lekarza o wypisanie go.
pierwsze 3 dni sa ieplatne a reszta owszem ale tylko czesc twojej stawki na godzine.
chyba ze masz inny kontrakt jaki posiadaja wiekszosc anglikow czyli nie wazne czy pracujesz czy nie to dostajesz stala pensje, ale nie sadze zeby cie to dotyczylo:)
czyli ty masz inna umowe niz anglicy??
-

-
wsiaz
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: -1
Return to ZDROWIE