szukam...

O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...

MalePostNapisane by herbert » 17 Jul 2007, 09:41 szukam...

siema

...szukam jakiegos sprawdzonego prawnika lub fimy zajmujacej sie takimi rzeczami...

jakis czas temu mialem tak jakby wypadek w pracy ale nie to jest wazne tylko to, ze agencja wtedy mnie zatrudniajaca postanowila nie zaplacic mi nawet jednego chorobowego!Chcialbym jakos dobrac sie im do dup...!

Nawet nie chodzi o kase tylko o zasady bo caly czas zylem z nimi dobrze a po tym wypadku postapili bardzo nie ladnie!!!

ZNA KTOS KOGOS KTO MOZE MI POMOC???
Z GORY DZIEKUJE!!!

pozdrawiam
herbert
Rozeznany

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by eva » 18 Jul 2007, 13:19 Re: szukam...

A jak dlugo byles na chorobowym i czy zarabiales w tej agencji srednio wiecej jak £84 w ciagu ostatnich 8 tygodni przed wypadkiem?

eva
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by herbert » 18 Jul 2007, 19:59 Re: szukam...

mialem byc miesiac ale mam tylko jedno chorobowe bo po drugie mialem przyjsc po dwoch tygodniach jak pierwsze sie skonczy ale juz nie poszedlem bo za pierwsze nie chcieli mi zaplacic a zarabialem wiecej cos kolo 210 na tydzien przez 3 miesiace
herbert
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by eva » 19 Jul 2007, 08:04 Re: szukam...

Z tego co mówisz spelniales warunki do otrzymania chorobowego (nie liczac 3 pierwszych dni chorobowego, ktore zawsze sa nieplatne). O ile przedlozyles pracodawcy pisemne zwolnienie od lekarza.
Poza tym nie bardzo rozumiem zwrot "mialem byc miesiac".

eva
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 19 Jul 2007, 13:39 Re: szukam...

jesli miales byc na chorobowym, to powinienes na nie pojsc. a jak pracodawca nie chce zaplacic trzeba zglosic si edo job center po specjalny druk, chorobowe placi albo pracodawca albo oni. tak powiedzial procownik councilu mojej znajomej , ktora mial podobna sytuacje. pracodawca jak zobaczyl druk, odrazu wyplacil. a jeszcze co znaczy :
mialem tak jakby wypadek w pracy ?
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

MalePostNapisane by herbert » 19 Jul 2007, 17:41 Re: szukam...

mialem byc miesiac-w szpitalu powiedzieli mi, ze dostane miesiac chorobowego tylko, ze najpierw dadza mi na dwa tygodnie, po dwoch tygodniach mialem przyjsc po zwolnienie na nastepne dwa tygodnie

tak jakby wypadek-mialem przepukline, ktora wziela sie z dzwigania jednak poza praca nic nie dzwigalem, ciezko jest okreslic chociazby date kiedy to sie stalo...
herbert
Rozeznany

Neutralny
0

Return to ZDROWIE