Gorączka dwulatka
O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...
kindzulinaa wrote:AdamBoltryk wrote:Może to głupio zabrzmi, ale może uważają to za jakąś formę molestowania?
To by bylo chore.To juz nawet dziecka bys nie mogl wykompac.
(...)
Wiele rzeczy występujących/nie występujących tutaj uważam za chore, ale przyjmuję je do wiadomości i stosowania.
Wlazłeś między wrony, kracz jak i onePozdrawiam
-

-
AdamBoltryk
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 183

co do goraczki poczeka c 3 dni i gdy nei przejdzie wtedy do lekarza. ja uzywam czopkow, z roznych powodow np, bo moje dzieci nie nawidza lekow i zaden syrop nei przejdzie, szybciej dzialaja. zeby dobrze d zialaly, trzeba dostosowac dawke do wagi. jak jeden czopek ma np 100 ibuprofenu, to jest to np na 10 kg masy i jak podasz taki czopek dziecku 15 kg, to oczywiste, z e nei zda egzaminu bo dawka za mala. zreszta tak samo jest z doustnymi.
moze aplikacja czopku ne jest najprzyjemniejsza, ale skuteczna, jesli ktos potrafi. jak ktos jzu wspomnial, mocniejsze sa tylko zastrzyki.
co do goraczki, to przyczyn jest wiele. przewianie, przeziebienie, przegrzanie, roznego rodzaju zapalenia itd. przypomnij sobei, co robil przez ostatnie 3-4 dni.
-

-
kik1976
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 5
moje dziecko mialo goraczke. Trzy razy bylismy u lekarza. Za kazdy razem to samo, paracetamol i czekac. Okazalo sie ze to szkarlatyna i to modelowy przypadek. Te tepaki zareagowali dop[iero jak sami zdiagnozowalismy chorobé
-

-
daavid
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 1
daavid wrote:(...) Te tepaki zareagowali dop[iero jak sami zdiagnozowalismy chorobé
słyszałeś kiedyś o okresie wykluwania/dojrzewania choroby? żaden mądry lekarz nie zdiagnozuje Ci choroby po 1szym dniu objawów, bo tak dużo pasuje, że albo trafi, albo nie. A jak już się wykluje to wiadomo co leczyć.
Pozdrawiam
-

-
AdamBoltryk
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 183

U nas zawsze pierwsza diagnoza to zapalenie ucha jest :P byla trzydniowka-lekarz stwierdzil zapalenie ucha i antybiotyk,byly poczatki ospy- lekarz stwierdzil zapalenie ucha i antybiotyk i zawsze tak jest w sumie czesto do lekarza nie chodzimy,ale jesli juz to za kazdym razem to zapalenie ucha stwierdza...na jakiej podstawie to nie wiem.Niektorzy narzekaja,ze tu rzadko antybiotyk przepisuja,a ja wrecz przeciwnie wkurza mnie,ze za kazdym razem go moj mlody dostaje :x i jak sie okazuje zupelnie niepotrzebnie.
-

-
Dalijka
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 27
Return to ZDROWIE