OKULISTA?
O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...
Witam wszystkich i na wstępie zycze Wesołych Swiąt .
Mam pytanie odnosnie okulisty jak tu sprawa wyglada czy trzeba miec skierowanie od GP i ile kosztuja badania. Czy jezeli jestem na urlopie macierzynskim to moge skorzystać nieodpłatnie tak jak z usług dentystycznych?
Dziekuje za odpowiedzi
-

-
Agadz27
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 0
nie wiem dokladnie jak to wyglada, ale moj facet robil sobie tutaj okulary. Za wszystko trzeba placic ale nie pamietam ile. Mozesz starac sie o czesciowy zwrot od panstwa ale na czym dokladnie to polega nie wiem, wiem tylko ze istnieje cos takiego jezeli posiadasz NHS karte.
-

-
marzencia2333
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 8
Specsavers, czy vision express wystarczy sie umowic, mozna nawet przez net. Ja byłam w Specsavers placilam za badanie wzroku 19F.
Mialam gdzies kupon promocyjny z vision express, na darmowe badanie wzroku. poszukam dzis jak jest jeszcze wazny to ci wysle.
-

-
ewa85
- Początkujący
-
-
jesli masz working tax credit to badanie jest za darmo i jest znizka,juz nie pamietam ile,ale dosc sporo
-

-
Kasiuniaaa86
- Początkujący
-
-
Witam! potrzebuję namiary na dobrego okulistę dla dziecka, chodzi o wizytę kontrolną.
-

-
just28
- Początkujący
-
-
Poproś GP o skierowanie, i zostaniesz skierowana do okulisty w szpitalu.
-

-
Luiza
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 71
Return to ZDROWIE