Otwarcie malej gastronomii

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

FemalePostNapisane by Kamyk » 31 Jan 2010, 10:47 Otwarcie malej gastronomii

Czy orientujecie sie czy w przypadku otwarcia malej gastronomi typu kurczaki z rozna, szaszlyki, kielbaski potrzebne sa dodatkowe zezwolenia? Nie jestem tego pewna. Prosze o porady.

Kamyk
Początkujący
 
 
Posts: 20
Joined: 17 Jul 2006, 17:45
Reputation point: 0
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by wwwENGLANDpl » 17 Mar 2010, 08:04 Otwarcie małej gastronomi

Otworzenie takiej działalności wymaga zgody. Po wszystkie szczegóły udaj się do władz miasta, czy dzielnicy. Jeżeli ma to być przyczepa gastronomiczna, to przede wszystkim konieczna jest mapa z lokalizacją i zgoda właściciela gruntu. Jeżeli stały lokal to potrzeba jeszcze więcej papierów. Znam ludzi z Redditch, którzy poświęcili kilka miesięcy na zebranie wszystkich uzgodnień, a po kolejnych kilku miesiącach zamkneli interes. Dobrze policz i się zastanów, czy to będzie dochodowy biznes?

wwwENGLANDpl
Początkujący
 
 
Posts: 16
Joined: 9 Mar 2010, 05:03
Location: Stratford-upon-Avon
Reputation point: 0
Neutralny
Top
0


  • Similar topics
    Replies
    Last post
Return to HYDE PARK