Uwaga uwaga!

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MalePostNapisane by Hunteros30 » 11 Oct 2013, 19:28 Uwaga uwaga!

Uwaga forumowicze! Ostatnio otrzymałem mail o tresci We have detected activity that does not match your typical behavior. In order to ensure that this is really you, we would like to verify your identity. To do this, please click on the link below and follow the instructions on your screen.
Nie jewtem klientem Nat westu jednakże chce przestrzec przed podawaniem jakichkolwiek danych.Zastanawiam sie czy nie zgłosić tego na policję.Czy ktoś dostał coś podobnego??
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputation point: 42
Pokojowy
0

MalePostNapisane by Darwas » 11 Oct 2013, 19:38 Re: Uwaga uwaga!

Kolega w pracy dostał to samo tylko w formie sms.
Darwas
Zadomowiony

Reputation point: 58
Poczciwy
0

MalePostNapisane by jarocin » 11 Oct 2013, 20:57 Re: Uwaga uwaga!

Nic nowego już od paru lat dostaje takie listy z różnych banków i nie tylko.

jarocin
Rozeznany

Reputation point: 22
Pokojowy
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 12 Oct 2013, 14:33 Re: Uwaga uwaga!

Normalka.

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by STIF14 » 21 May 2014, 15:25 Re: Uwaga uwaga!

Nie dajcie nabrać sie na tego typu E-maile,za tym kryją sie złodzieje internetowi.
Żaden bank nigdy nie wysyła tego typu E-maili,NIGDY !!!!
Potrafią rowniez wysyłać E-maile niby z PayPal,aby tam zweryfikować swoje konto,a wierzcie mi ze mozna sie na to nabrać ,bo normalnie logujesz sie na swoim PayPal koncie i potwierdzasz swoje dane i w tym momencie złodzieje maja wszystko co chcą .
Mnie takie cos spotkało,ale PayPal bardzo szybko zareagował dzwoniąc do mnie i zablokowali transakcje,której ja nie dokonywałem.
Po tym włamaniu na konto PayPal,dostawałem i nadal dostaje E-maile z rożnych " banków " ,w których nawet nigdy nie byłem i nigdy nie miałem konta,abym zaktualizował swoje dane osobowe bo ......, i oczywiście załączony jest do E-maila specjalny link na którym trzeba potwierdzić swoje dane.
Obecnie wszystkie tego typu E-maile,nie sa przezemnie nawet otwierane,tylko od razu usuwane,bo obawiam sie jakiś wirusów lub innych zagrożeń
NIE DAJCIE SIE WRABIAC !!!!
Pozdro....
STIF14
Raczkujący

Reputation point: 18
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to HYDE PARK