Pomoc dla potrzebujących

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MalePostNapisane by Przemek78 » 31 May 2013, 19:23 Pomoc dla potrzebujących

Przed chwilą zobaczyłem wywiad z najsilniejszym człowiekiem jakiego kiedykolwiek widziałem. Ma tylko 5 lat ale to co przeszedł i to co go czeka załamałoby niejednego faceta. Aby na tych pięciu latach się nie skończyło potrzebuje ten mały wielki człowieczek nas. Terapia, która mogłaby mu przedłużyć życie przekracza możliwości jego rodziców. Reszta tu:
http://www.tvs.pl/44925,dramatyczna_wal ... seuro.html

strona fundacji :
http://filipekkubis.pl/pomoc.html
Przemek78
Rozeznany

Reputation point: 21
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 31 May 2013, 19:58 Re: Pomoc dla Filipa Kubiś

ja kiedys prosilam na tym forum o rzeczy dla potrzebujacej kobiety w ciazy..ubrania zabawki nie o pieniadze..jak myslisz ile osób sie odezwało???

ZERO..bo ludzie tu zamiast serca maja lód i 5 funtów ich zbawi...

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputation point: 40
Pokojowy
0

MalePostNapisane by anirad » 31 May 2013, 20:55 Re: Pomoc dla Filipa Kubiś

mysle ze bardziej chodzi o to ze ludzie juz po prostu nie wierza w to, ze pieniadze przekazywane w taki sposob sa naprawde wykorzystywane na cele na ktore maja byc...za duzo bylo najrozmaitszech przekretow itp.....
anirad
Stały Bywalec

Reputation point: 76
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by Ela Eriska » 31 May 2013, 20:57 Re: Pomoc dla Filipa Kubiś

Nie wszyscy mają lód zamiast serca Ivoneczka23, nie wszyscy :)

Ela Eriska
Rozeznany

Reputation point: 31
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by korbobor » 31 May 2013, 21:18 Odp: Pomoc dla Filipa Kubiś

Zgadzam się, że nie wszyscy! Ja również na tym forum prosiłam o pomóc dla potrzebującej mamy i otrzymałam więcej niż było potrzebne ! Mimo, że administracja forumowa skutecznie utrudnila zbiórkę to udało nam się uzbierać pokaźna paczkę potrzebnych maluchowi rzeczy. Próśb o pomóc jest mnóstwo wszystkim niestety nie da się pomóc szczególnie, że większość ludzi zawsze znajdzie tysiące powodów żeby nie robić nic bo tak po prostu wygodniej...

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
korbobor
Rozeznany

Reputation point: 62
Poczciwy
0

MalePostNapisane by Przemek78 » 31 May 2013, 21:28 Re: Pomoc dla Filipa Kubiś

anirad, po części masz rację, ale jeśli to pokazała telewizja regionalna a po ludziach widać, że nie chcą wyłudzać kasy a dzieciak nie wygląda na okaz zdrowia to chyba to nie jest przekręt?
Ivoneczka23, to olejmy tych co sępią paru funtów.
Widać mój post nie pozostał bez echa. Dzięki że się odezwaliście i jakbyście mogli puśćcie to do swoich znajomych może ktoś z nich będzie chciał pomóc. Jak powiedzieli rodzice malucha liczy się czas.
Przemek78
Rozeznany

Reputation point: 21
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by mam37 » 20 Dec 2013, 08:23 Pomoc dla adama

Jak w tytule . Nie wiem czy ktoś z Was oglądal interwencje temat ,, zotawila ojca z trojka dzieci,,
Pan Adam jest porządnym biednym człowiekiem sam wychowuje trójkę dzieci , nei stać go dla nich na buty etc. Mam dwie córki i kilka ciuchów po nich troche też po mężu których już nie nosi zamiast to sprzedać za pare pi chce je przekazać Panu Adamowi im da to więcej szcześcia a ja nie zbiednieje
Paczkę wysyłam od męża z pracy firmą la transport jak się uda to w poniedziałek jak nie to zaraz po świętach
moje pytanie to Czy macie coś zbędnego w domu i chcielibyście sie dorzucić do paczki Pan Adam potrzebuje buty dla siebie i syna i dziewczynek i ciuchy dzieci maja lat 11/ 8 /5
rozmiar nogi chłopca to 40/41
dziewczynki 33/34
i drugiej 27/28 to polskie rozmiary jesli macie cos czego juz nie potrzebujecie to napisz podjade lub podjedziecie do mnie lub hurtowni do męża i możemy razem dać coś od siebie dla dzieci i Pana adama
można też dać jakieś slodkie nas to tu nei wiele kosztuje a im sprawi mega radość jak chcecie wiedziec cos wiecej piszcie mogę też do was zadzwonic i podać dodatkowe informacje

Dodano: -- 22 gru 2013, 09:26 --

Chcialabym podziękować osobą ktore napisały do mnie na pw i wyraziły chęć pomocy niestety odzew byl bardzo maly myślałam ze ludzie przed świętami są bardziej zyczliwi , przecież duzo z nas ma dzieci i podarowanie czegoś po nich nas nie wiele kosztuje no ale sie pomyliłam
paczka jedzie po świetach z tym co mamy dobre chodz i to
Za okazane dobre serce dziekuję

mam37
Stały Bywalec

Reputation point: 45
Pokojowy
0

Return to HYDE PARK