Wazne pytanie

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MalePostNapisane by harnas85 » 17 Jan 2009, 12:31 Wazne pytanie

Witam

Mam pytanie moze sie ktos orientuje jak wyglada sprawa kursu przewozu osob w wielkiej brytanii dla kierowcow autobusów, dokladniej w Polsce po zmianie przepisow kurs ten kosztuje okolo 8000zl i zawiera 280h teoretycznych wykladow i iles h praktycznych, z tego co sie zdazylem zorientowac sprawa tego kursu w UK wyglada o wiele prosciej, tle ze nie moge znalezc wiecej informacji na ten temat moze ktos sie orientuje i moglby mi odpowiedziec z gory dziekuje, dodam ze kurs z Uk jest respektowany w PL

harnas85
Przyczajony

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by Patrick » 18 Jan 2009, 09:13 Re: Wazne pytanie

z tego co sie orientuje nie musisz w UK miec kursu na przewoz rzeczy...ale jesli chcialbys sobie zrobic takowy kurs, w PL powstala tylko jedna mataa antyposlizgowa o ile sie nie myle to w Opolu po za tym staraja sie miasta wieksze przygotwywac do tego...ale jesli zdales prawo jazdy przed 10 pazdziernika 2008 idziesz jeszcze straymsystemem czyli jak masz mozliwosc w PL to idz na kurs...trwa ona zaledwie 5 doksztalcajacy 2 dni;) Pozdrawiam i życze przyjemnoej jazdy

Patrick
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by tazii » 10 Feb 2009, 17:25 Re: Wazne pytanie

nie wiem co wy tu wymyslacie bo w UK masz prawo jazdy na autobus to zadnego kursu dodatkowego nie robisz - pojawilo sie jakies dodatkowe wymaganie ok 2 razy w roku idziesz na szkolenie odswierzajace ale to pracodawca cie wysyla i to jego problem a NVQ level 2 nie jest jeszcze wymagane - moze w przyszlosci bedzie ale puki co mozesz je zrobic i bedziesz mial dodatkowy papier co do wyzszych kwalifikacji - ja to zrobilem w mojej firmie za free z nudow

tazii
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to HYDE PARK