Benefit street

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

FemalePostNapisane by agg » 16 Jan 2014, 09:47 Re: Benefit street

Nie jest to dom po ktorejs z tych slawnych gwaizd programu? :lol: (w oknie po lewej mlodsza siotra czarnej Dee?) hihi
Mi szkoda tych normalnych ludzi, ktorzy tam mieszkaja od lat I patrza jak z miejsca, ktore kiedys bylo czyste I spokojne, zrobil sie taki cyrk :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by malpa3000 » 16 Jan 2014, 20:20 Re: Benefit street

Masz racje agg, okropne szczególnie dla starszych osób.
Ja już z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek - ciekawe czym jeszcze mogą zaskoczyć? Swoją droga to takie programy zachęcają, aby przełączyć się z polskiej na angielską telewizję :P

malpa3000
Rozeznany

Reputation point: 17
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Aleksandra91 » 16 Jan 2014, 21:19 Re: Benefit street

http://www.rightmove.co.uk/house-prices ... ry=england 42k :shock: co prawda 2 lata temu ale standard tez inny:P zatem cena meliny powyzej za 65k zawyzona:P
Aleksandra91
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by krisbrumm » 16 Jan 2014, 21:27 Re: Benefit street

Teraz na pewno ceny domów na tej ulicy podskoczą bo ulica stała się sławna ;)
krisbrumm
Stały Bywalec

Reputation point: 75
Poczciwy
0

PostNapisane by Guest » 16 Jan 2014, 23:02 Re: Benefit street

Miałem okazje być kilka razy u Anglików w domach i w 80% przypadków wyglądały tak jak te ze zdjęć w linku(i byli to normalni ludzie, żadna patologia), ktory dodała Rybka. Jakiś czas temu spowodowalem stluczke w Wali kobieta, w która walnolem mieszkała blisko więc mnie zaprosiła do domu żeby załatwić wszystkie formalności to wyglądało jak na tych zdjęciach tylko beczki w domu nie miała, ale dywan był taki brudny, ze ja mam lepszy schowany w komórce podkładam go sobie na pojeździe przed domem jak coś robię przy samochodzie.

Guest

0

FemalePostNapisane by malaroksi » 17 Jan 2014, 09:52 Re: Benefit street

Ja u mnie w pracy rozmawiam z Angielkami na temat tego programu i muszę powiedzieć , że wstydzą się za zachowanie "swoich" ale oczywiście wolą wyolbrzymiać zachowanie innych , na moją uwagę jaki syf mają w domach One były zdziwione :) tak wiec przywykły do takiego standardu ,chociaż byłam u nich w domach i wygląda bardziej schludnie,tyle że staroświecko :)
Ten program trochę nas zbliżył , wreszcie można się nagadać i ponarzekać na wszystko i wszystkich ,pośmiać się . Mam takie wrażenie ,że od 4tego odcinka zacznie się trochę hardcore emigracyjny , tak że ludzie zapomną o Anglikach i znowu wszystkiemu winni będą Polacy ,no ale miejmy nadzieję ,że to tylko złe przeczucie i nic takiego nie będzie miało miejsca.
Wymyśliłyśmy ,że kolejną serię nakręcą o nas,czyli 4 pracujące kobiety , no i pokażą nasz sposób na opierniczanie się :D program będzie wulgarny bo będziemy od rana przeklinać na rząd , że musimy wstać i na 16tą iść do pracy a powinnyśmy siedzieć na zasiłkach i robić zakupy pół dnia ,żywić się w restauracjach a nie zmywać gary itd. Tyle ,że my byśmy miały twarze rozmazane by nikt nas nie poznał, bo jaki wstyd , musimy pracować . Uśmiałyśmy się przy tym ,zwłaszcza że by nas łapali tylko na tym jak gdzieś się ukrywamy z gazetami, telefonami, czy pijemy kawkę i gadamy ...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
4

MalePostNapisane by jarocin » 17 Jan 2014, 09:58 Re: Benefit street

Ja myślę że ci Anglicy, który normalnie pracują nie mają się czego wstydzić.
Największe protesty ni negatywne wypowiedzi na temat programu wywołuje angielska patologia, która się boi że po programie ktoś się za nich weźmie i odetną im benefity.

Swoją drogą to trzeba być niezłym półgłówkiem żeby się dać tak filmować jak oni:)

jarocin
Rozeznany

Reputation point: 22
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by malpa3000 » 20 Jan 2014, 15:45 Re: Benefit street

dziś kolejny odcinek tego programu, no ciekawe co teraz pokażą?

malpa3000
Rozeznany

Reputation point: 17
Neutralny
0

FemalePostNapisane by vanilia » 20 Jan 2014, 17:46 Re: Benefit street

malaroksi, też ostatnio z moim się śmialiśmy, że powinni nakręcić coś na styl jak wygląda życie emigranta w UK. Większość z nas przyjechała tu bez języka, kontaktów, znajomości, mimo to każdy znalazł coś dla siebie, pracę, która umożliwia nam życie na poziomie. W jakim świetle to stawia Brytyjczyków? Oglądając BS aż mi się pięści zaciskają, jak ta ruda ci...a żaliła się, że zabrali jej benefity i ma tylko kasę na dzieci to aż się zagotowałam. Pomyślałam rusz du...pe i do pracy! Moi rodzice zawsze starali się zapewnić mi to co najlepsze i wiem, że dla swojego dziecka stanę na głowie, żeby wychowywało się w jak najlepszych warunkach. Czy nie tak powinno to wyglądać? Z drugiej strony co tu się dziwić takim ludziom, którzy od najmłodszych lat widzieli taki wzorzec w rodzicach żyjących na benefitach. Albo ta czarna Dee, nie ma kasy na czynsz, ale komóra i LCD TV to jest. Niby od 6 lat pracy nie może znaleźć, pewnie za najniższą krajową nie opłaca się ruszyć z kanapy!!! Szczerze najlepiej wyszli Ci Cyganie, którzy zbierali złom. Dla nich szacunek mam a to, że znaleźli sposób na pracę i robią coś aby się utrzymać z własnej pracy, a nie z moich podatków! Jeśli chodzi o tą Polkę to nie wiemczy zauważyliście, ale miała najszystszy dom, a dzieci były zadbanie i czysto ubrane. Jak chcą pokazać życie emigrantów to z chęciązaprosiłabym ich do siebie, niechby zobaczyli jak czysto może być w domu, jak się gotuje, jak spędza się czas z rodziną. Podejrzewam, że w większość polskich domów bardzo przerasta standardem domy angielskie. To się rozpisałam... :D
vanilia
Zadomowiony

Reputation point: 47
Pokojowy
0

MalePostNapisane by Thomas » 20 Jan 2014, 19:53

Juz nakrecili to polski serial "londynczycy" i obilo mi sie ze angole mieli wykupic od nas ten serial. Ale nie wiem czy cos z tego wyszlo.
Przyznam ze pierwsza seria nie za ciekawie nas przedstawila.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Thomas
Zaangażowany

Reputation point: 67
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by vanilia » 20 Jan 2014, 21:02 Re: Benefit street

Thomas, w Londyńczykach grali aktorzy, a nie zwykli ludzie więc to wielka różnica.
vanilia
Zadomowiony

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 21 Jan 2014, 10:07 Re: Benefit street

agg, twój suwaczek wyskakuje mi jako złośliwe oprogramowanie :(
Odcinek 3 ,wyciskacz łez ... Naprawdę,aż się wierzyć nie chce ,że Ci ludzie są tacy zagubieni , niezaradni ,niekonsekwentni...
Przypomniało mi się , jak przyszły 2 panie z social service do kolezanki ,której 4letni syn odepchnął nauczycielkę , w domu ładnie ,czysto schludnie, pokoje dzieci jak marzenie , panie przeglądały każdą książkę , każdą bajkę ,każdą zabawkę czy jest odpowiednia do wieku itd. Szukały dziury w całym , tutaj w filmie pokazane syf kiła mogiła, dzieci nie wyspane , brudne , agresywne i co ? lajcik ... Faktycznie powinni zmniejszyć napływ taniej siły roboczej i Brytyjskim bezrobotnym wciskać zajęcia na siłę, tak by się ludzie zmęczyli pracą a nie siedzeniem na kanapie przed domem i obserwowaniem sąsiadów. Smutne to wszystko....
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by vanilia » 28 Jan 2014, 21:41 Re: Benefit street

Podsumowując
Attachments
2014-01-28 21.37.25.jpeg
vanilia
Zadomowiony