Tatar
Przepisy kulinarne, potrawy, gotowanie.
Naszła mnie ochota na tatara, ale nie bardzo wiem czy mięso sprzedawane w tutejszych supermarketach się na niego nadaje.
Czy ktoś z was robił w uk tatara i może się podzielić doświadczeniami jakie mięso i gdzie najlepiej kupić?
-
-
jarocin
- Rozeznany
-
-
- Posts: 174
- Joined: 11 Jul 2012, 07:05
- Reputation point: 22
-
Hej
Ja robie tatara z ligawy wolowej, nie jest to poledwica ale tez smakuje dobrze, mozna ja kupic na smethwicku w sklepie polsko litewskim "Super market" cena za kg ok9.90£ ale maja zawsze swiezá, polecam
Zycze smacznego
-
-
kenoris
- Początkujący
-
-
- Posts: 13
- Joined: 5 Dec 2008, 20:05
- Location: Birmingham
- Reputation point: 0
-
Jak te mięso jedzie z Litwy to jest pewnie nie jest zbyt świeże.
Ja niestety zwątpiłem, nie che ryzykować jedząc surowe mieso z supermarketu.
-
-
jarocin
- Rozeznany
-
-
- Posts: 174
- Joined: 11 Jul 2012, 07:05
- Reputation point: 22
-
Return to KUCHNIA