cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;

FemalePostNapisane by malaroksi » 9 Jun 2010, 21:00 cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

Hm z wielkim wstydem i żalem muszę się przyznać że kiepski ze mnie kierowca a raczej uczeń (bo wciąż jestem w trakcie robienia prawa jazdy ) troche nabaLaganiłam i nie wiem jak to sprzątnąć :( Otóż uczę się jeździć z instruktorem ale w sobote wieczorem mój pozwolił mi pojeździć naszym autem no i wiadomo nagle poczułam że wszystko jest inne niż dotychczasowym aucie którym jeżdżę biegi mi tak ciężko wchodziły że szarpałam drążkiem szarpałam aż w końcu się doigrałam ... Chyba coś przekręciłam albo urwałam albo nie wiem co ale górne biegi czyli 1,3 i 5 wchodzą bardzo cięzko a dolne bardzo łatwo ale 2ka nagle wchodzi takim łukiem i jest w pozycji 4ki a 5tka też robi łuk i jest w pozycji 3ki wczesniej tak nie było wszystko było obok siebie . Sprzęgło działa normalnie wszystkie biegi też opróćz 4ki na której auto cięzko się rozpędza. Co to moze być jak to naprawić i gdzie sie udać na jakie koszty sie trzeba szykować i jak długo będzie trwać naprawa orientacyjnie czy na miejscu kilka godzin czy trzeba zostawić auto na pare dni ... Zauważyłam przesuwając palcami po drążku że jest on lekko wygięty i tak jakby pęknięty można wsadzić tam paznokcia( nie widać tego bo jest obciągnięty skórą ale idzie namacać ) nie wiem czy to norma czy nie, bo nigdy nie zwracaliśmy uwage na coś takiego. Jeśli ktoś sie orientuje co nieco w temacie to prosze o rady, zwłaszcza jeśli chodzi o namiary gdzie sie udać by nie robili w kunia :)
Last edited by malaroksi on 9 Jun 2010, 21:30, edited 1 time in total.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by jed » 9 Jun 2010, 21:13 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

Malaroksi, mam nadzieje, ze Ty chociaz podzielasz moje watpliwe poczucie humoru: kobiety nie powinny robic kursow na prawo jazdy bo to strata pieniedzy. Nie ma przeciez szosy miedzy kuchnia a sypialnia. ;)

Bardzo chcialbym pomoc, ale na samochodach sie nie znam. Kiedys mi biegi ciezko wchodzily i okazalo sie, ze mi sie z przejecia wydawalo. Nie znam dobrego tutaj warsztatu, znam zle, ale choc wymiana skrzyni po kieszeni boli to wydaje mi sie, ze az tak powazne to to nie jest.

jed
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 9 Jun 2010, 22:12 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

malaroksi, może za dużo chodzisz na siłownię :-D
Tak poważnie, być może się tylko coś przestawiło na prowadnicach, co jest tylko kwestią regulacji. Jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby ktoś dał radę złamać drążek od biegów. Nie obwiniaj się za bardzo, bo to wina pojazdu, a nie Twoja.
Jeżeli Cię interesuje warsztat na Sparkhill, to Ci podeślę kontakt na PW.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 9 Jun 2010, 22:19 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

VA, serio nie da się ? a ja siadłam w aucie i odginałam go w drugą stronę :roll:
Jeżeli warsztat jest dobry wiarygodny bez oszustów i naciągaczy to spoko wyślij mi namiary.
Czekam jeszcze na info od pewnej dziewczyny i moze coś jutro zacznę działać.
jed, he he he
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by agg » 9 Jun 2010, 22:56 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

malaroksi wrote:Zauważyłam przesuwając palcami po drążku że jest on lekko wygięty i tak jakby pęknięty można wsadzić tam paznokcia( nie widać tego bo jest obciągnięty skórą ale idzie namacać ) nie wiem czy to norma czy nie, bo nigdy nie zwracaliśmy uwage na coś takiego.

:-D :-D :-D
ja wiem, to chyba ta godzina... :053:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 9 Jun 2010, 23:03 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

agg, no wiesz co głodnemu chleb na myśli he he :-P
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by jed » 9 Jun 2010, 23:10 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

Ja tez o tym pomyslalem, ale nie wiedzialem czy przejdzie przez cenzure, bo nawet kawal znam na temat. :)

jed
Stały Bywalec

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 9 Jun 2010, 23:18 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

no tak, faceci ponoć traktują samochody lepiej niż własne kobiety a do tego jest to ich przedłużenie męskości,więc my kobiety też możemy mieć jakiś akcent dla siebie chociażby obciągnięty drążęk skórą ;)
no tak to ta godzina :oops: czas iść do łóżka ...
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Luiza » 10 Jun 2010, 08:34 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

VA wrote:Jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby ktoś dał radę złamać drążek od biegów.

Taaa? A mojemu bratu kiedyś w ręku został, na środku skrzyżowania :mrgreen: (pominę fakt ze to było w starym żuku)

A tak na poważnie to podeślę ci na priwa adres do świetnego angielskiego warsztaciku.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

MalePostNapisane by VA » 10 Jun 2010, 08:43 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

Luiza wrote:Taaa? A mojemu bratu kiedyś w ręku został, na środku skrzyżowania :mrgreen: (pominę fakt ze to było w starym żuku)

No, ale on chyba drążka nie złamał, tylko wykręcił :smile:
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Luiza » 10 Jun 2010, 08:52 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

No, ale on chyba drążka nie złamał, tylko wykręcił :smile:

Nie mam pojęcia co z nim zrobił. Najprawdopodobniej się wykręcił, albo przerdzewiał. W starym zuku wszystko jest możliwe. Pamiętam, że bardzo zabawne to było.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

PostNapisane by KA i PE » 10 Jun 2010, 13:11 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

dawno sie tak nie uchachalem. opis ktore biegi wchodza i gdzie przypomnial mi stara 660 ktorego kiedys mielismy tak dla jaj......... a obciagniety skora lewarek, .... no bajka po prostu.

ppozdrawiam i proponuje zalozyc bloga

pe

KA i PE

0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 10 Jun 2010, 13:41 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

agg wrote:
malaroksi wrote:Zauważyłam przesuwając palcami po drążku że jest on lekko wygięty i tak jakby pęknięty można wsadzić tam paznokcia( nie widać tego bo jest obciągnięty skórą ale idzie namacać ) nie wiem czy to norma czy nie, bo nigdy nie zwracaliśmy uwage na coś takiego.

:-D :-D :-D
ja wiem, to chyba ta godzina... :053:

Tia... a to ponoć tylko facetom w głowie :P :D

A tak a propos to na temat tego powiedzenia jest taka anegdota (nie wiem, czy dobrze odczytacie, bo trzeba dobrze zaakcentować :D )

Czy to prawda, że facetom tylko seks w głowie? Prawda - facetom seks _tylko w głowie_...
:D

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by jed » 10 Jun 2010, 17:00 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

Hehe. Ja zaakcentowalem i to nie jest smieszne. :P

jed
Stały Bywalec

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 10 Jun 2010, 19:25 Re: cosik zepsułam w skrzyni biegów :(

Auto zrobione :)
"drążek obciągnięty skórą" nietknięty, jednak nie zrobiłam mu krzywdy :)
Okazało się że mam parę w łapach i wyrwałam jakieś linki :)
2 h roboty 40 f pod domem jak dla mnie BOMBA
ktoś chce namiary na mechanika to na pw moge podać
A że pare w łapach mam, to polecam się do przeprowadzek albo przemeblowań, ostatnio sama podniosłam kingsize bed by wyciągnąć dywany do prania, tak więc zawsze to jakiś dobry ruch w kierunku "schuścia" :)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to MOTORYZACJA