road tax
Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;
witam.
kupilem auto.nie mam road taxu.mam MOT mam insurance.jest jakas mozliwosc podrozowania do promu bez taxu?auto wywiezc chce do Pl.
holowac nie chce:)
tylko ryzyk fizyk?
pozdro
-

-
grest
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
Ryzyk fizyk, niestety.
Zapłać za pół roku...zgaduje 80f i jedz spokojnie lub nie plać i ryzykuj kasacje auta i spory mandat.
-

-
Thomas
- Zaangażowany
-
-
- Reputation point: 67
-
VA wrote:Zapłać, a jak już wywieziesz samochód, to możesz się ubiegać o zwrot za pozostały czas.
To jest jedyne rozsądne rozwiązanie, o zwrot niewykorzystanych dni z RTax możesz ubiegać się choćby przez internet wiec bez wizyty w DVLA.
Przyszedł mi jeszcze jeden pomysł jak już będziesz chciał naprawdę kombinować "jak Polak"
to możesz jechać na trzy samochody by żadna kamera po drodze nie była w stanie wychwycić twojej rejestracji hehe sam nie wiem skąd mi się te głupie pomysły biorą a na poważnie kup chłopie tax dasz kilka funciaków a komfort jazdy będzie wiekszy. Jak można wiedzieć to co to za auto że się do pl opłaca wysłać ?
-

-
Petergo
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: -1
chodzi o to, ze kamery nie beda w stanie zrobic zdjecia ani z przodu ani z tylu pojazdu.
-

-
zwierzakfm
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 22
zwierzakfm wrote:chodzi o to, ze kamery nie beda w stanie zrobic zdjecia ani z przodu ani z tylu pojazdu.
Jak pojadą w odstępie 1m.
-

-
VA
- Zaangażowany
-
-
- Reputation point: 112

-

-
zwierzakfm
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 22
Thomas wrote:Ryzyk fizyk, niestety.
Zapłać za pół roku...zgaduje 80f i jedz spokojnie lub nie plać i ryzykuj kasacje auta i spory mandat.
punkty karne z tego co wiem to tez.... na 3 lata
imho nie oplacalne - kup ten rtax jak pisali na pol roku i jak wrocisz to zwrot dostaniesz chyba nawet na poczcie... no chyba ze nie wracasz do UK....
pozdro
-

-
Bartsun
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 1
Return to MOTORYZACJA