wielbiciele/ki aut sportowych
Napisane by Macku » 5 Jul 2009, 21:09 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
lysy wrote:Macku wrote:No i fajnie, wkoncu ludzie ktorzy nie jezdza passatami :D
???????????????????????
nie jezdza??? Toz to polskie emigracyne auto nr. 1 - choc ostatnio widze ze sie rodacy w kierunku mazdy odwracaja (seria 6, niestety tez w smierdzielu)
O tym wlasnie mowie, ze wkoncu ktos kto TYM czyms nie jezdzi. Dziadostwo :P
Ja przygode z autkami zaczalem tutaj, gdyz tutaj zdalem prawko. Ale zanim tak sie stalo to najpierw kupilem sobie samochod i jezdzilem z rok bez prawka, nabylem doswiadczenia i egzamin zdalem za pierwszym razem wlasnym samochodem.
Pierwsze bylo S60 T5 z 2002. Teraz jest 325Ci z 2003, w najblizszym planie zmiana na jakies 3 litry, moze nowa (w sensie uzywana) 5. Coz jestem mlody i ubezpieczalnia ze mnie zdziera skore za cos powyzej 220 KM :)
Lysy mnie rowniez zaczela sie podobac ostatnio jedna mazda :)

Ale 200F miesiecznie za ubezpieczenie to troche przesada. :/
VRS to jest w niedziele, wiec ja juz wiem ze nie dam rady. Szkoda, bo chetnie bym sie wybral.
Jakby bylo jeszcze kilku chetnych mozna by bylo sie gdzies spotkac i pojechac na spontanie, generalnie to mam teraz duzo wolnego (chorobowe:P)
Dwie osoby to jednak malo...
Józki pewnie wymieniaja wahacze w swoich passatach :-P Albo sa zajeci szukaniem czesci po szrotach. :-)
-
- Macku
- Początkujący
- Reputation point: 0
Napisane by lysy » 6 Jul 2009, 21:49 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
Macku wrote:lysy wrote:Macku wrote:No i fajnie, wkoncu ludzie ktorzy nie jezdza passatami :D
???????????????????????
nie jezdza??? Toz to polskie emigracyne auto nr. 1 - choc ostatnio widze ze sie rodacy w kierunku mazdy odwracaja (seria 6, niestety tez w smierdzielu)
O tym wlasnie mowie, ze wkoncu ktos kto TYM czyms nie jezdzi. Dziadostwo :P
Ja przygode z autkami zaczalem tutaj, gdyz tutaj zdalem prawko. Ale zanim tak sie stalo to najpierw kupilem sobie samochod i jezdzilem z rok bez prawka, nabylem doswiadczenia i egzamin zdalem za pierwszym razem wlasnym samochodem.
Pierwsze bylo S60 T5 z 2002. Teraz jest 325Ci z 2003, w najblizszym planie zmiana na jakies 3 litry, moze nowa (w sensie uzywana) 5. Coz jestem mlody i ubezpieczalnia ze mnie zdziera skore za cos powyzej 220 KM :)
Lysy mnie rowniez zaczela sie podobac ostatnio jedna mazda :)
[url=http://img43.imageshack.us/img43/9899/mazdas.th.jpg]Obrazek[/URL]
Ale 200F miesiecznie za ubezpieczenie to troche przesada. :/
VRS to jest w niedziele, wiec ja juz wiem ze nie dam rady. Szkoda, bo chetnie bym sie wybral.
Jakby bylo jeszcze kilku chetnych mozna by bylo sie gdzies spotkac i pojechac na spontanie, generalnie to mam teraz duzo wolnego (chorobowe:P)
Dwie osoby to jednak malo...
Józki pewnie wymieniaja wahacze w swoich passatach :-P Albo sa zajeci szukaniem czesci po szrotach. :-)
Oj! wymaina wielowahaczowki - to tylko nasi rodacy wiedza ile kosztuje..................
Dla mnie prawdziwe (solidne zaprojektowane przez parwdziwych inzynierow, a nie jakiegos liczacego kazdego grosza ksiegowego, i robiacego wszytko po taniosci) samochody skonczyly sie w latach 90-tych. Kiedy to auta japonskie byly montowane z japonskich czesci i przez japonczykow w japonii - a nie przez pakoli w uk
-
- lysy
- Rozeznany
- Reputation point: 2
Napisane by Macku » 7 Jul 2009, 18:53 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
Ale kazdy ma swoj gust.
Dla mnie prawdziwym sportowym, samochodem z klasa zawsze bedzie Ford Mustang Shelby GT 500 z lat 60tych i chyba nigdy nie wybacze ojcu ze sprzedal go jak bylem jeszcze maly. Bo przy obecnej sytuacji moglbym sobie go powoli remontowac...
-
- Macku
- Początkujący
Napisane by VRS » 7 Jul 2009, 19:37 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
Napisane by lysy » 7 Jul 2009, 21:40 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
-
- lysy
- Rozeznany
Napisane by VRS » 8 Jul 2009, 05:51 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
PS .... OFF TOPIC się zrobił ... jak z tym zlotem ?
Napisane by lysy » 8 Jul 2009, 11:26 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
VRS wrote:Niemiecka precyzja i technologia ... to jest to !
Kiedys to bylo cos..........teraz w sumie nieirozni sie zbytnio od reszty swiata w swoich klasach oczywiscie
-
- lysy
- Rozeznany
Napisane by VRS » 8 Jul 2009, 17:31 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
Napisane by cwircwirek » 7 Feb 2010, 11:57 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
bede wdzieczna za podpowiedzi :-)
-
- cwircwirek
- Rozeznany
- Reputation point: 1
Napisane by Turbo » 6 Mar 2010, 00:25 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
-
- Turbo
- Początkujący
Napisane by Bartsun » 6 Mar 2010, 01:48 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
Turbo wrote:ja tam dość często się pojawiam zwłaszcza na Japan Tuning Show link do kalendarza imprez http://www.santapod.co.uk/calendar.php
no co Ty, byles tam ostatnio? znaczy sie w zeszlym roku jakos na jesien.... masakra zaj... impreza :) napewno sie wybiore na nastepna :)
pozdro
ps, ja bym szukal jakichs miejsc - torow gdzie mozna poszalec tylnonapedowcem ;)
-
- Bartsun
- Stały Bywalec
- Reputation point: 1
Napisane by KoNiK » 27 Mar 2010, 19:08 Re: wielbiciele/ki aut sportowych
jestem fanem japończyków, w tej chwili mam Toyotę Suprę, Toyotę MR2 i Mazdę MX-5.
Po cichu marzy mi się AE86 ale narazie nie ma miejsca na podjeździe :)
Jak Supra zjedzie z Polski po lakierowaniu, czeka na nią tutaj silnik od Lexusa LS400, V8 4.0L 280 KM, zrobi się swap i będę mieć 2 w jednym - niesamowity wygląd Supry i ryk V8 :twisted:
[ Dodano: Sob Lip 24, 2010 22:42 ]
Turbo wrote:ja tam dość często się pojawiam zwłaszcza na Japan Tuning Show link do kalendarza imprez http://www.santapod.co.uk/calendar.php
Może więc zobaczymy się na Japfest 2 The Evolution 15 sierpnia na Rockingham Speedway Circuit :)
http://www.japfest2.co.uk/index2.shtml
Jak będziesz to wpadnij na stand mkivsupra.net i poszukaj ciemnoniebieskiej Supry ze zdejmowanym dachem i poszerzonymi tylnymi nadkolami, zapewne będę gdzieś w pobliżu :)
-
- KoNiK
- Początkujący
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
wielbiciele/ki aut sportowych
1, 2, 3 by florek71 in TOWARZYSKIE - 31 Replies