Ceny insurance
Napisane by Bartsun » 2 Aug 2007, 20:21 Re: Ceny insurance
to powiedz ile masz lat, jakie masz auto, ile znizek i jaki chcesz rodzaj ubezpieczenia, a ja zadzwonie do mojego agenta i podam ci szacunkowo ile zaplacisz :-)
pozdr
pe
ten twój agent naliczył mi wtedy 1800-1900?? ;)
-
- Bartsun
- Stały Bywalec
- Reputation point: 1
Napisane by Aga » 12 Aug 2007, 18:41 Re: Ceny insurance
-
- Aga
- Początkujący
- Reputation point: 0
Napisane by wsiaz » 13 Aug 2007, 04:18 Re: Ceny insurance
Aga wrote:Tak dla sprostowania, znizki za bezwypadkowa jazde zdobywa sie po kazdym roku a nie po 2 latach, numery na tate sa super do momentu wypadku gdyz wtedy firma dokladnie wszystko sprawdza - przede wszystkim dowod rejestracyjny pojazdu V5 w (99% firm nie ubezpiecza osoby ktora nie jest wlascielem pojazdu, nie radze bo wtedy nie dostaniecie ani jednego funta za ubezpieczenie i firma was obciazy kosztami jakie zaplaci osobie poszkodowanej gdyz ubezpieczenie jest zawierane na nieprawdziwych informacjach, a sa to kolosalne sumy). Firmy ubezpieczeniowe wyplacaja ludziom pieniadze, to nie jest tak ze szukaja dziury w calym, wydaje nam sie ze jak wpiszemy nieprawdziwe inf na internecie zeby placic mniej to nikt tego nie sprawdza, a wlasnie ze sprawdza w momencie szkody, a wtedy nam sie wydaje ze szukaja dziury w calym bo nasciemnialismy. Wpisujac prawdziwe inf mozemy spac spokojnie i pieniadze tez dostaniemy. Pracujac w firmie ubezpieczeniowej codziennie mam doczynienia z ludzmi (Polakami w 90%), ktorzy nasciemniali a potem plakali bo spowodowali wypadek i w firmie angielskiej powiedzieli im ze nic nie dostana i koniec a niektore firmy nawet zakladaja sprawe w sadzie.
Czytanie ze zrozumieniem, o czym ty piszesz? Jezeli pracujesz w firmie ubezpieczeniowej, i piszesz tak bezsenu, to ciekawe co to za firma, Jezeli ubezpieczasz na tate, to tata jest rowniez wlascicielem tego auta, aty jestes drugim kierowca czy widzisz tu jakies sciemnianie?
-
- wsiaz
- Zadomowiony
- Reputation point: -1
Napisane by Thomas » 13 Aug 2007, 16:38 Re: Ceny insurance
nie wiem czy kiedy kolwiek firma ubezpieczeniowa doszlaby do tego ale, jesli np. poprosiliby jakis dowod ktory powierdzi iz nieszczesny tata przebywa w UK bylby zonk:)
Ale anglia rozni sie od polski tym ze w Pl trzeba zawsze udawadniac ze nie jest sie oszustem ani zlodziejem, w anglii zawsze zaufaja do pierwszej wpadki.
-
- Thomas
- Zaangażowany
- Reputation point: 67
Napisane by Aga » 13 Aug 2007, 19:01 Re: Ceny insurance
pozdr
Aga
-
- Aga
- Początkujący
Napisane by wsiaz » 13 Aug 2007, 19:13 Re: Ceny insurance
Aga wrote:Wlasciciel polisy a wlasciciel pojazdu to sa 2 rozne rzeczy, to ze ktos jest wlascicielem polisy nie oznacza ze jest wlascicielem pojazdu, jak wypelnias quote internetowy to jest pytanie kto jest wlascicielem pojazdu (apropo czytania ze zrozumieniem)
pozdr
Aga
Nie zalamuj mnie dziwczyno!! Logicznie myslac jezeli mysle o kupnie polisy na ojca, to rowniez on bedzie wlascicielem auta, a ja bede w tym przypadku drugim kierowca, czy tobie trzeba wszystko tlumaczyc jak krowie na granicy? pytanie moze byc tylko, czy ten ojciec przykladowy moze byc wlascicielem auta jak mieszka w PL? Ja ni ewidze tu nic dziwnego i byc moze -moze. oczywiscie ten przyklad nie dotyczy mnie, poniewaz ja mam w miare normalne stawki i nie musze kombinowac, ale koles kupil bmw za 2tys a 2,5 mu naliczyli ubezpieczenia.
-
- wsiaz
- Zadomowiony
Napisane by Thomas » 13 Aug 2007, 19:15 Re: Ceny insurance
-
- Thomas
- Zaangażowany
Napisane by wsiaz » 13 Aug 2007, 19:18 Re: Ceny insurance
Thomas wrote:Przeczytaj moj poscik wyrzej KOLEGO WSIAZ :mrgreen:
Nie wiem gdzie to sprawdzales, ale cos mi nie pasuje, bo z tego wynika ze jak ktos jest tu mniej niz 6miesiecy to nie moze kupic auta na siebie? cos nie tak lub mam problemy z logicznym mysleniem
-
- wsiaz
- Zadomowiony
Napisane by Thomas » 13 Aug 2007, 19:20 Re: Ceny insurance
-
- Thomas
- Zaangażowany
Napisane by Aga » 13 Aug 2007, 19:36 Re: Ceny insurance
Hehe zdziwilbys sie jakie ludzie maja pomysly.. z doswiadczenia to co nie jest napisane nie moze byc z gory zalozone :mrgreen:
W pytaniu ile wlasciciel polisy przebywa w UK?? 2 lata -to juz jest chyba niezgodne z prawda
Powodzenia zycze wszystkim takim ktorzy mysla ze oszukaja system (nie bierz tego zbyt do siebie Wsiaz przypadkiem, bo nie zakladam z gory ze jestes taka osoba)
Pozdrawiam
-
- Aga
- Początkujący
Napisane by Thomas » 13 Aug 2007, 19:43 Re: Ceny insurance
Jeden gosciu jezdzi po anglii autem na angielskich blachach a ma ubezpieczone auto w polsce, jakim cudem? ano takim ze ajent ktory sprzedawal polise, powiedzmy ze nie swiadomie "przeoczyl" fakt iz auto nie posiada polskiego przegladu i nigdy go nie przejdzie. A jak wiecie przeglad to podstawa do ubezpieczenia pojazdu w PL
To jeden z wielu przykladow pomyslowosci:) :mrgreen:
-
- Thomas
- Zaangażowany
Napisane by wsiaz » 13 Aug 2007, 19:48 Re: Ceny insurance
Aga wrote:Widze ze kolega jest stasznie poddenerwowany
Hehe zdziwilbys sie jakie ludzie maja pomysly.. z doswiadczenia to co nie jest napisane nie moze byc z gory zalozone :mrgreen:
W pytaniu ile wlasciciel polisy przebywa w UK?? 2 lata -to juz jest chyba niezgodne z prawda
Powodzenia zycze wszystkim takim ktorzy mysla ze oszukaja system (nie bierz tego zbyt do siebie Wsiaz przypadkiem, bo nie zakladam z gory ze jestes taka osoba)
Pozdrawiam
Ja mam polise w churchil i nie przypominam sobie , zeby tam bylo pytanie jak dlugo przebywam w UK, az z coiekawosci to zaraz sprawdze, moze masz inne formy?
-
- wsiaz
- Zadomowiony
Napisane by Thomas » 13 Aug 2007, 19:55 Re: Ceny insurance
Moim zdaniem mozna spokojnie to zrobic, ryzyko jest takie ze po jakiej kolizji nie mamy pewnosci jak gleboko ubezpieczalnia bedzie kopac zeby dokopac sie do takiej prawdy ktora bedzie im na reke, a wiadomo ze beda sie starac wszystko zrobic zeby nie zaplacic luc zaplacic mniej :cool:
-
- Thomas
- Zaangażowany
Napisane by wsiaz » 13 Aug 2007, 20:03 Re: Ceny insurance
-
- wsiaz
- Zadomowiony
Napisane by Thomas » 13 Aug 2007, 20:07 Re: Ceny insurance
-
- Thomas
- Zaangażowany
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Meble za 50 % Ceny Argosu wasza opinia
by misiekino in MIESZKANIE - 7 Replies
18674 Views -
by roslinka_zielona
on 18 Aug 2010, 15:54
-
Meble za 50 % Ceny Argosu wasza opinia
-
-
ceny promu na dostawczaki(abonament z norfolkline)
by tekken in SZUKAM INFORMACJI - 0 Replies
8229 Views -
by tekken
on 4 Jul 2010, 10:34
-
ceny promu na dostawczaki(abonament z norfolkline)
-
-
pytanie o ceny jedzenia ;]
by dziki in SZUKAM INFORMACJI - 5 Replies
12581 Views -
by agg
on 1 Jul 2007, 15:06
-
pytanie o ceny jedzenia ;]
-
-
ceny biletów pociągiem