Toyota avensis (nie chce odpalic)

Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;

MalePostNapisane by tunn » 18 Oct 2011, 15:40 Toyota avensis (nie chce odpalic)

Witam!!!
Mam problem z moją toyotą ,nie chce odpalać przyczyną na 99%jest rozrusznik.Dlatego mam pytanie czy musze wymienić na nowy czy wystarczy regeneracja?Byłem u kilku mechaników i zdania są podzielone ,niektórzy mówią ze w toyotach niema możliwosci regeneracji,wiec nie wiem prosze o rade.Jest to toyota avensis 1.8 gs 1999r.
tunn
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
1

PostNapisane by Guest » 18 Oct 2011, 17:25 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

tunn, chlopie czy my wygladamy na wrozki? daj fotki popsutych czesci to cos poradzimy, tak samo ja tobie powiem, padla mi pralka, da sie naprawic czy kupic nowa? troche myslenia, ludzie...

Guest

-2

MalePostNapisane by krisbrumm » 18 Oct 2011, 19:18 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

Idź na kompromis: kup fabrycznie regenowany w CarSpares.Kosztuje dużo taniej niż nówka, dają gwarancję, zabiorą stary.Stare rozruszniki regenerują w akredytowanych przez producenta warsztatach, gdzie wymieniają 90% jego bebechów.
A może to u ciebie jest to, co w tekście poniżej: Patrz co jest napisane poniżej nagłówka Diagnose Before Replacing.

http://www.ehow.com/way_5668893_corolla ... epair.html
Last edited by krisbrumm on 18 Oct 2011, 19:40, edited 2 times in total.
krisbrumm
Stały Bywalec

Reputation point: 75
Poczciwy
1

MalePostNapisane by tunn » 18 Oct 2011, 19:23 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

darco ,jak nie niewiesz to sie nie udzielaj!!!!!!
tunn
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by tunn » 18 Oct 2011, 19:26 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

draco,jak nie wiesz to się nie udzielaj!!!!!!!!!!!!!!
tunn
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Maciej 25 » 18 Oct 2011, 19:37 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

Darco, widzę że się nie znasz, a się udzielasz nie potrzebnie!! Jak już musisz cos dodać to wczesniej skorzystaj z www.google.pl i sprawdz bo fotki popsutych częsci też Ci tu nie pomogą!
Maciej 25
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
1

MalePostNapisane by tunn » 18 Oct 2011, 19:52 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

widze nasz kolega Draco jezdzi pralką :grin: wiedz prosze Cię nie udzielaj się więcej PROsZE!!!!!!!!!!!!!!!! NA TEMAT MOTORYZACJI
tunn
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by tunn » 18 Oct 2011, 19:54 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

dzieki krisbrumm
tunn
Początkujący

Neutralny
0

PostNapisane by Guest » 18 Oct 2011, 20:23 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

hehe samochod potrafie sam rozebrac na kawalki i zlozyc tak aby jezdzil, nawet mam papiery mechanika samochodowego, jednak traktuje to jako wiedze dla siebie nie na sprzedaz, zyje z innej dziedziny. w rozruszniku jest co popsuc a jak tunn, sam nie wiesz czy to do konca rozrusznik to nie pouczaj innych co maja tobie podpowiadac bo trzeba byc totalnym ciemniakiem w tym temacie aby nie uslyszec czy nawala rozrusznik czy cos innego.

Guest

0

MalePostNapisane by kiki010 » 18 Oct 2011, 21:05 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

tunn,juz masz mistrza co sklada auta od podstawy teraz tylko sie zgadajcie i kolega zdiagnozuje co wymienic a co nie.a tak na temat to sprawdz wszystko kilka razy zanim podejmiesz sie kupna rozrusznika, bo wiesz ze jest wiele powodow dla ktorych autko nie chce zapalic.

kiki010
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by samotny » 19 Oct 2011, 06:55 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

tunn wrote:Byłem u kilku mechaników i zdania są podzielone ,niektórzy mówią ze w toyotach niema możliwosci regeneracji
Jeżeli mechanicy mają zdania podzielone to i tak samo będzie na forum i to nietematycznym, gdybyś pytanie skierował na forum toyota.pl ( adres zgaduje ) to pewnie uzyskał byś szybką i fachową odpowiedź. Wymień chłopie cały rozrusznik i będziesz miał spokój, bo gdyby nawet była możliwa regeneracja to i tak możesz za to zapłacić więcej jak za wyciągnięcie używki z jakiegoś zezłomowanego auta...

P.S
kolega draco ma racje i "nagonka" na niego świadczy tylko o autorach postów.
Lakonicznie opisany problem nie zachęca do konkretnej odpowiedzi
bendiks jest nienaprawialny, wirnik można wymienić, ze szczotkami mogą być problemy.

tak czy siak życzę powodzenia w zadawaniu dalszych pytań na forum

samotny
Rozeznany

Reputation point: 29
Pokojowy
0

PostNapisane by Guest » 19 Oct 2011, 15:44 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

dzieki samotny, bo juz zaczynalem myslec, ze nie ma tu kudzi potrafiacych normalnie myslec. rzucili sie na mnie jak psy, dali diagnozy, ale ciekawe na jakiej podstawie. to tak samo jak idziesz do lekarza z kaszlem a on da lek na sraczke i to bez zagladania do gardla.

oczywiscie wykluczam tu kolege krisbrumm, co by nie bylo :) bo dal jakis sposob rozwiazania bez wdawania sie w dyskusje.

Guest

0

MalePostNapisane by samotny » 19 Oct 2011, 16:06 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

Draco wrote:to tak samo jak idziesz do lekarza z kaszlem a on da lek na sraczke i to bez zagladania do gardla.

Wydaje mi się że po zażyciu nie miał byś odwagi kaszlnąć to w sumie też jakieś rozwiązanie :)

ciekawe czy autor postu pochwali się jakie wybrał rozwiązanie....

samotny
Rozeznany

Reputation point: 29
Pokojowy
2

MalePostNapisane by Benio » 19 Oct 2011, 21:23 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

tunn wrote:Witam!!!
Mam problem z moją toyotą ,nie chce odpalać przyczyną na 99%jest rozrusznik.Dlatego mam pytanie czy musze wymienić na nowy czy wystarczy regeneracja?Byłem u kilku mechaników i zdania są podzielone ,niektórzy mówią ze w toyotach niema możliwosci regeneracji,wiec nie wiem prosze o rade.Jest to toyota avensis 1.8 gs 1999r.

Witam!
Po pierwsze kolegą Draco się nie przejmuj on lubi wdawać się w bezsensowne potyczki słowne jemu mówimy ::stop:: . A jeżeli chodzi o auto to ja osobiście wymienił bym rozrusznik na tak zregenerowany jak już tam ktoś ci polecał wyżej. W tym kraju po prostu roboczogodzina jest bardzo droga tak że nie opłaca się zlecać warsztatowi regeneracji. Kiedyś znajomy też miał problem z rozrusznikiem w aucie pojechałem z nim do elektryka samochodowego bo mu wcześniej też wyceny takie robili po warsztatach a chłopina nie wiedział co zrobić to podjechaliśmy do tego warsztatu i pan anglik bez problemu z półki zdjął zregenerowany rozrusznik zamontował na miejscu od reki 40 minut i pojechaliśmy kosztu naprawdę nie pamiętam bo było to dawno ale na pewno było taniej bo znajomy był zadowolony bo zaoszczędził kasę. Pozdrawiam 8)

Benio
Raczkujący

Reputation point: -7
Wyśmiewca
0

MalePostNapisane by tunn » 3 Nov 2011, 19:41 Re: Toyota avensis (nie chce odpalic)

ok

wymienilem rozrusznik na nowy,kostke startera,kostke stacyjki okablowanie ok.ale auto nadal nie chce odpalac ( na chyba ze na popych) wiec juz nie wiem przy przekrencaniu kluczyka kontrolki te co maja sie swiecic to sie swieca ale nie odpala.Czy jest jeszcze jakas rzecz ktora sam moge sprawdzic zanim oddam auto do mechanika.
tunn
Początkujący

Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to MOTORYZACJA