żarówka kesnonowa?
Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;
11 posts
• Page 1 of 1
Napisane by adasiek99 » 28 Apr 2011, 07:49 żarówka kesnonowa?
mam takie pytanie , gdy zatrzyma mnie policja w anglii i zobaczy u mnie takie światla
http://cgi.ebay.co.uk/Fiat-XENON-Headli ... 1e631d7566
to moge poniesc jakies konsekwencje? chodzi glownie o jazde w nocy bo w dzien to nie jezdze na swiatlach..prosze o odpowiedz kogos kto sie orientuje:)
http://cgi.ebay.co.uk/Fiat-XENON-Headli ... 1e631d7566
to moge poniesc jakies konsekwencje? chodzi glownie o jazde w nocy bo w dzien to nie jezdze na swiatlach..prosze o odpowiedz kogos kto sie orientuje:)
-
- adasiek99
- Początkujący
- Reputation point: 0
0
Napisane by piopaw » 28 Apr 2011, 08:52 Re: żarówka kesnonowa?
Ja jeździłem na takich żarówkach policja mnie nie zaczynała ale przez te żarówki musiałem wymieniać klosze i końcówki kabli bo po jakiś trzech miesiącach popaliło mi się wszystko te żarówki bardzo dużo ciepła dają.Mimo ze parametry były dobre.
Jak kupisz sobie je to sprawdzaj czy ci nie grzeją bardzo bo u mnie to nie dało się dotknąć klosza tylko jak się skalpem to już było za późno.
Jak kupisz sobie je to sprawdzaj czy ci nie grzeją bardzo bo u mnie to nie dało się dotknąć klosza tylko jak się skalpem to już było za późno.
-
- piopaw
- Rozeznany
- Reputation point: 5
0
Napisane by wacos » 28 Apr 2011, 20:42 Re: żarówka kesnonowa?
jeśli twoje światła będą świecić na niebiesko, czyli na kolor zarezerwowany tutaj dla policji, jeśli Cię zatrzymają na 100 % się doczepią. Twój samochód na pewno nie przejdzie MOT, tez takie miałem, przed MOT musiałem je wymienić na białe....
pozdro
pozdro
-
- wacos
- Początkujący
- Reputation point: 1
0
Napisane by zygfryd32 » 29 Apr 2011, 03:55 Re: żarówka kesnonowa?
ja jezdze juz 6 lat tu po angli z takimi i nawet na MOT ich nie wymieniam i wszystko przechodzi nikt sie nie czepia, no czasem mrugają z nad przeciwka ze ich razi czy cos ;) ale faktycznie bardzo sie grzeją tez mi kostke przypalilo
-
- zygfryd32
- Początkujący
0
Napisane by VA » 29 Apr 2011, 04:52 Re: żarówka kesnonowa?
Co to za bull sh..t z tymi żarówkami? Xenon bez ksenonu :mad: Jeżeli chcesz żarówki podnoszące atrybuty estetyczne Twojego Punto to będą ok.
Bynajmniej nie dadzą tyle światła co dobre jasne żarówki jak np. Osram Nightbreaker , więc jeżeli zależy Ci na oświetleniu a nie bajerach to zainwestuj w dobre żarówki. Kostek żadnych nie palą, ale żywotność też mają krótszą niż zwykłe żarówki.
Bynajmniej nie dadzą tyle światła co dobre jasne żarówki jak np. Osram Nightbreaker , więc jeżeli zależy Ci na oświetleniu a nie bajerach to zainwestuj w dobre żarówki. Kostek żadnych nie palą, ale żywotność też mają krótszą niż zwykłe żarówki.
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputation point: 112
0
Napisane by adasiek99 » 29 Apr 2011, 07:32 Re: żarówka kesnonowa?
poszperalem troche na ebayu i znalazlem interesujace mnie zarówki, chodzi mi dokladnie o takie
http://cgi.ebay.co.uk/H7-Philips-BlueVi ... 45f43eeddc
wydaje mi sie ze powinny przejsc mot i sa w miare wporzadku,za te cene..wiec nie wiem..do motu bym je wymienial, chodzi glownie o policje zeby przypałów nie bylo :P:P ,to jak mysliscie o tych z philipsa</?
wydaje mi sie ze powinny przejsc mot i sa w miare wporzadku,za te cene..wiec nie wiem..do motu bym je wymienial, chodzi glownie o policje zeby przypałów nie bylo :P:P ,to jak mysliscie o tych z philipsa</?
-
- adasiek99
- Początkujący
0
Napisane by AdamBoltryk » 29 Apr 2011, 08:10 Re: żarówka kesnonowa?
1. to nie są żarówki xenonowe. Xenon effect =/= Xenon. One są prawie jak Żywiec.
2. Boisz się policji? Masz post, że nie przechodzi i masz post, ze przechodzi. Jesteś dorosły? sam sobie decyduj. A to, że będziesz innych oślepiał (po tych zdjęciach) to już zostawiam Twojemu poczuciu przyzwoitości.
Pozdrawiam
2. Boisz się policji? Masz post, że nie przechodzi i masz post, ze przechodzi. Jesteś dorosły? sam sobie decyduj. A to, że będziesz innych oślepiał (po tych zdjęciach) to już zostawiam Twojemu poczuciu przyzwoitości.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
0
Napisane by VA » 29 Apr 2011, 08:19 Re: żarówka kesnonowa?
adasiek99 wrote:poszperalem troche na ebayu i znalazlem interesujace mnie zarówki, chodzi mi dokladnie o takie
Bez obawy, to są zwykłe żarówki o bielszym odcieniu światła, nie są niebieskie. Podobne do Osramów Nightbreaker. Nikt nie ma prawa się do nich doczepić.
-
- VA
- Zaangażowany
0
Napisane by TheRektor » 29 Apr 2011, 09:21 Re: żarówka kesnonowa?
Ja mam z kolei pytanie co to jest żarówka kesnonowa? Tak jest w temacie.
-
- TheRektor
- Rozeznany
- Reputation point: 11
0
Napisane by VA » 29 Apr 2011, 10:02 Re: żarówka kesnonowa?
Lampa ksenonowa , dokładniej rodzaj lampy wyładowczej czy łukowej, coś w rodzaju lampy błyskowej. Wymaga specjalnego zasilania wysokim napięciem.
-
- VA
- Zaangażowany
0
Napisane by TheRektor » 29 Apr 2011, 14:15 Re: żarówka kesnonowa?
@VA ksenon tak ale nie kesnon jak jest w temacie.
-
- TheRektor
- Rozeznany
- Reputation point: 11
0
11 posts
• Page 1 of 1