AUDI A4 1.9 TDI reg.02
Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;
Szukam kogoś kto może to naprawić, na autko dali mi 3 miesiące gwarancji i przez 2 tygodnie nic niezrobili,
rozebrałem kluczyk bo chciałem naciągnąć sprężynke <kluczyk scyzoryk>bo się niedomykał,po zlożeniu na zegarach mruga mały samochodzik z kluczykiem, auto odpala ale po 1-2 sekundach gaśnie,jeżeli jest ktoś kto może to naprawić proszę o kontakt ze mną
tel.07588708617 Tomek
-

-
Tomaszek26
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
a czy jakieś małe części nie zostały tobie na "stole operacyjnym" wydaje się że pozbyłeś się modułu imobilaizera i kluczyk na nowo trzeba zaprogramować. polecam najbliższy serwis audi bo pewnie i skutecznie być powinno. To że odpala to ok ale później brak dezaktywacji odłącznika zapłonu i na nowo uzbraja się odcięcie zapłonu.
-

-
Petergo
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: -1
Jezeli do tej roboty wyjales baterie to mozesz byc prawie pewny, ze rozkodowal ci sie kluczyk. Normalnie na wymiane ma sie na to ok.10 sek. Niestety ponowne kodowanie tutaj w UK nie bedzie opoeracja tania :/ Mozesz sprobowac zresetowac komputer w samochodzie- wloz kluczyk do stacyjki i przekrec, ale nie odpalaj, zostaw w aucie na 30 minut i zoabcz czy pomoglo. Radze zostawic otwarta szybe w aucie, czsami central potrafi wywinac numer
-

-
lomax20
- Raczkujący
-
-
No tyle to ja tez wiem,ale dziekuje znalazlem goscia zrobi to za ok 120f
pozdrawiam
-

-
Tomaszek26
- Przyczajony
-
-
stary co Ty robisz, nie daj sie nabrac na te 120 funtow. zrobis to w 30 sec bez zadnego wydawania pieniedzy!!!
jezeli uzywales kluczyka wczesniej (czyli odpalales auto), to znaczy ze kod immobilzera jest wciaz w sterowniku, trzeba tylko znow aktywowac klucz po wymianie baterii. pisz na PM, podam Ci kilka linkow jak mozna to zrobic.
sam niedawno wymienialem baterie w kluczu i wszystko hula.
aha, mala uwaga, musisz miec drugi oryginalny klucz do auta :) jezeli nie masz to fakt, moze Cie to kosztowac troche, bo do sterownika trzeba podpiac sie VAG-iem (aczkolwiek dalej nie uwazam, ze trzeba wydawac 120 funtow).
-

-
zwierzakfm
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 22
no i tu pies pogrzebany, mam tylko jeden kluczyk ,jeżeli jesteś wstanie pomóc to bardzo bym prosił ,acha rozbierając kluczyk podejrzewam że wypadł taki mały chip <jakby magnez> niezauważyłem że wypadł,
wszyscy których pytam o możliwość usunięcia usterki chcą żebym auto dostarczył do warsztatu kompletna bzdura
-

-
Tomaszek26
- Przyczajony
-
-
-

-
zwierzakfm
- Stały Bywalec
-