LDV PILOT 1.9D zapala i gasnie

Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;

FemalePostNapisane by madzialenka1243 » 27 Apr 2012, 23:04 LDV PILOT 1.9D zapala i gasnie

Witam...Mam nastepujacy problem z autkiem samochód gdy jest zimny np po nocy pali z dotyku pomimo nawet słabej bateri gdy sobie troszke pochodzi i sie zagrzeje potrafi stanac na srodku drogi (w momencie gasnie).Odpalenie go wtedy z akumolatora jest nie mozliwe poniewaz rozładuje ja do zera a on i tak nie zaapali nawet podlaczony do innego auta z naprawde duzym alterantorem kreci az silnik chce sie wyrwac z ramy a mimo wszystko nie zapala zupelnie jak by nie dostawal paliwa... gdy silnik wystygnie do temperatury otoczenia podlaczony do innego auta poniewaz bateria jest juz padnieta zapala z dotyku..

Pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz badz polecenie dobrego zakładu gdyz samochod potrzebny mi jest do pracy..

Dzieki bardzo:)

madzialenka1243
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by P-C » 28 Apr 2012, 07:45 Re: LDV PILOT 1.9D zapala i gasnie

Kiedyś miałem podobny kłopot z oplem omegą - tam okazało się, że jest walnięty przekaźnik pompy paliwa:] Czasami działał... Ale jak się autko nagrzało to już mu się nie chciało:/
Podłączyłem pompę "na krótko" i hulało:]
P-C
Stały Bywalec

Reputation point: 61
Poczciwy
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 28 Apr 2012, 10:32 Re: LDV PILOT 1.9D zapala i gasnie

Może też być problem ze szczelnością. Na zimno wszystko pasuje i masz ciśnienie w cylindrach, a jak się rozgrzeje (czyt. rozszerzy) to go zaczyna brakować.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by madzialenka1243 » 30 Apr 2012, 21:38 Re: LDV PILOT 1.9D zapala i gasnie

Problem rozwiazany..

Okazalo sie ze zatykał sie przewód doprowadzajacy paliwo jeszcze przed filtrem dosc duzym smieciem ktory opadal i sie unosil zatykajac caly uklad

Dzieki wszystkim za pomoc...

madzialenka1243
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to MOTORYZACJA