Problem z podlaczeniem do internetu przez dial up
Napisane by Anek » 27 Jun 2007, 19:34 Problem z podlaczeniem do internetu przez dial up
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputation point: 27
Napisane by feanor » 27 Jun 2007, 22:28 Re: Problem z podlaczeniem do internetu przez dial up
http://support.microsoft.com/default.as ... l%3B324760
Przydalo by sie troszke wiecej informacji. Model modemu, zewnetrzny czy wew, jaki system operacyjny, czy dzialal wczesniej, itp.
Pozdrawiam
Adam
-
- feanor
- Początkujący
- Reputation point: 0
Napisane by Anek » 27 Jun 2007, 22:51 Re: Problem z podlaczeniem do internetu przez dial up
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputation point: 27
Napisane by cwircwirek » 8 Dec 2009, 19:53 Re: Problem z podlaczeniem do internetu przez dial up
-
- cwircwirek
- Rozeznany
- Reputation point: 1
Napisane by Bartsun » 9 Dec 2009, 08:51 Re: Problem z podlaczeniem do internetu przez dial up
pozdro
-
- Bartsun
- Stały Bywalec
Napisane by cwircwirek » 9 Dec 2009, 15:09 Re: Problem z podlaczeniem do internetu przez dial up
router d link w virginie, ktory dostalam juz skonfigurowany. do podlaczenia uzywam lini telefonicznej BT.
podlaczylam kable pod gniazdko bt przez switcha, dugi kabel do routera, kabel ethernet tez jest na miejscu, router sie wlacza i pokazuje polaczenie z komputerem i siec WLAN, ale lampka od internetu ani drgnela.
wlaczylam komputer i jedyne oznaki, ze pc wykrywa router jest to ze zainstalowal mi sie program do backup'u.
wchodzilam w network and sharing, narzedzia w IE w zakladke polaczenia i lipa :evil:
zadzwonilam do virgina i zresetowalam ustawienia routera przez wpisanie IP w IE i dalej nic. firewall wylaczony, antywirusy tez zeby sie upewnic ze nic gniazdka nie blokuje.
dodam, ze jak zwykle w viscie ;wszystkie urzadzenia dzialaja poprawnie;, ale neta brak :sad:
jedyne co mi przychodzi to albo router jest popsuty, albo bt nie wysyla sygnalu przez adsl, albo moja karta sieciowa ma niewlasciwy sterownik.
jakies pomysly??
-
- cwircwirek
- Rozeznany
Napisane by Bartsun » 9 Dec 2009, 18:19 Re: Problem z podlaczeniem do internetu przez dial up
ja stawiam na to bo nigdzie nie ma wzmianki na ten temat... by laczyl router kilka kompow nie potrzeba mu podlaczenia do internetu.... jesli do routera dostalas plytke wrzuc ja i skonfiguruj na nowo calosc ktora jest banalnie prosta
aha zapomnialbym chodzi mi o haslo i login by uzyskac dostep do sieci poprzez linie telefoniczna a nie haslo i login do routera... ale to ze przyslali skonfigorowany to pierwsze slysze... mi pamietam przyslali jakos 2 lata temu tez router ale sam musialem go skonfigurowac zreszta tak nawet bezpieczniej :)
podaj tez model tego d linka zobaczymy czy w ogole ma dial up czy sam router Ci wyslali :)
doczytalem reszte i... jak zainstalowal Ci sie program do backup'u sam? podlaczony komp masz po kablu, bezprzewodowo? czy moze jakos poprzez usb?
-
- Bartsun
- Stały Bywalec
Napisane by cwircwirek » 9 Dec 2009, 19:24 Re: Problem z podlaczeniem do internetu przez dial up
Your broadband routerhas been pre-configured for your convenience.
potem podczas walki z tym netem weszlam w opcje routera przez IE i tam konfigurujesz wszystko. i wchodzac w kolejne opcje mialam juz wpisany username i password, wiec musieli te dane juz wpisac.
a co do routera to dziala, tzn wykrywa mi siec na PC ale nie ma polaczenia z internetem. a plytki w pudelku brak :roll:
dzwonilam do nich dzisiaj i robia obecnie jakies testy na lini BT, bo tam moze byc problem. jesli to nie to, ja sie poddaje :cry:
poza tym ciezko tak opisywac co jest zrobione a co, nie. najlepiej to zobaczyc ;)
a co backup'a to dopiero po podlaczeniu routera sie pojawila ikonka w pasku a sama nic nie instalowalam :roll:
a router jest podlaczony bezposrednio pod kompa przez ethernet i jak narazie nie zabieralam sie za laczenie z innymi komputerami.
A model to D-link DSL 2640R
-
- cwircwirek
- Rozeznany
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
instalacja internetu na laptopie z Polski