Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
Napisane by K.J. » 8 May 2008, 13:28 Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
-
- K.J.
- Stały Bywalec
- Reputation point: 5
Napisane by zmielna » 8 May 2008, 21:17 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
K.J. wrote: (ciach)Napisane bylo, ze mozna wyprobowac go za free. Wiec ja glupi nie zastanawialem sie dlugo i kliknalem download (ciach)
Chelou,
Po pierwsze - chcialbym serdecznie pogratulowac zdrowego rozsadku :)
Po drugie - sprobuj usunac ten syf w trybie awaryjnym -po prostu wciskaj F8 podczas staru windy, zapyta w jakim trybie uruchomic.
Po trzecie - a najlepiej to zajrzyj tu albo tu i zobaczysz problem wirusow rozwiaze sie sam (ja nie mam zadnego antywirusa - bo nie potrzebuje).
Najlepszego,
zmielna
-
- zmielna
- Rozeznany
- Reputation point: 14
Napisane by K.J. » 9 May 2008, 10:29 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
-
- K.J.
- Stały Bywalec
Napisane by mio » 9 May 2008, 11:39 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
Pomozemy...
Alez Pan oficjalny, chyba raczej z "urzyszkodnikiem". :-)
-
- mio
- Stały Bywalec
- Reputation point: 9
Napisane by K.J. » 9 May 2008, 14:02 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
Hej, przeskanowalem komputer programem Avast ale teraz nie moge g usunac, wyskakuje mi okienko, ze potrzebuje zgody na usuniecie go. Pousuwal mi cala mase trojanow i pewnie cos jeszcze ale o tym sie dowiem w trakcie korzystania z kompa. Poza tym w tej chwili gdy do ciebie pisze mam problemy z laczem internetowym raz internet dziala raz sie odlacza. Zas ten rzekomo darmowy program og ktorego wszystko sie zaczelo dalej jest obecny na moim komputerze i w pasku zadan na dole. Gdy wlaczam komputer wyskakuje mi jego reklama w czerwonym alarmowym okienku, usilujac zmusic mnie do transakacji kupna. Pisze : " twoj komputer moze byc w niebezpieczenstwie, kup PC Antispyware i zarejestruj sie " . Po angielsku rzecz jasna. Na jego usuniecie takze potrzebuje zgody podobnie jak z Avastem teraz. Na pewno znasz sie na komputerach ?
-
- K.J.
- Stały Bywalec
Napisane by mio » 9 May 2008, 18:08 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
Tak. Znam sie na usuwaniu wirusow. Tylko jest duzy problem jak sie nie siedzi przy komputerze i sie nie widzi co sie dzieje. Napisalem Ci ze to powinno pomoc. Czasami wystarczy jeden program, a czasami zeby sie pozbyc pewnych rzeczy trzeba urzyc kilku programow i roznych sposobow.
Ty uzyles tylko jednej rzeczy. A komputer sie dziwnie zachowuje bo moze byc juz system poniszczony przez wirusy. Druga sprawa dalej jest nieusuniety ten wirus. Istnieja pewne wirusy ktorych nie mozna usunac jezeli komputer jest podlaczony do internetu. Byc moze masz cos takiego.
Inna mozliwosc: nie mozna usunac danego programu w trybie normalnym tylko trzeba zrobic to w trybie awaryjnym jak to powyzej napisal Zmielna.
Mozliwosci jest wiele i czasem przypomina to troche batalie i nie jest to takie proste. Pozbyles sie przy okazji wielu innych rzeczy tylko akurat ten jeden dalej zostal.
A na usuniecie Avasta wcale nie potrzebujesz zgody.
[ Added: Fri May 09, 2008 19:45 ]
Zeby nie byc goloslownym wlasnie usunalem Avasta ze swojego kompa.
Musisz najpierw powylaczac ochrone Avasta a pozniej sie zabarac za odinstalowywanie go bo inaczej Ci nie pozwoli na zrobienie tego.
1. Przycis prawym przyciskiem myszy na niebieska kulke z litera "i", zaznacz "wylacz generowanie VRDB"
2. Prawy przycisk myszy na niebieska kulke z litera "A", pozniej zaznacz "wylacz ochrone dostepowa"
Pozniej przycis "tak"
Odinstalowywanie:
Start
Ustawienia
Panel Sterowania
Dodaj lub Usun Programy
Pojawi sie lista programow. Na niej znajdz Avast
Przycis ta linijke mysza
Po prawej stronie bedzie przycisk Zmien/Usun, przycis go mysza
Pojawi sie okienko z Avasta,
w okienku beda 3 opcje
Zaznacz opcje: "Odinstaluj"
Przycis "Dalej"
Pozniej postepuj zgodnie z instrukcjami.
Jezeli zapyta sie czy pozostawic komputer bez ochrony przycis "Tak"
Na koncu zapyta sie czy uruchomic komputer ponownie, wiec wybierz "tak"
I problem z glowy po uruchomieniu komputera.
-
- mio
- Stały Bywalec
- Reputation point: 9
Napisane by Amigo_uk » 9 May 2008, 19:11 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
tutaj masz dokladadna i DZIALAJACA instrukcje jak sie tego pozbyc: INSTRUKCJA :)
Prawda jest taka ze lepiej przed zainstalowaniem czego koliwiek sprawdzic na necie co ludzie o tym pisza...
Nie przejmuj sie - to typowy problem i mam czasem nawet kilka telefonow w tygodniu z problemem jak wyzej...
-
- Amigo_uk
- Rozeznany
- Reputation point: 13
Napisane by K.J. » 10 May 2008, 18:08 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
-
- K.J.
- Stały Bywalec
Napisane by Amigo_uk » 10 May 2008, 19:30 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
masz jeszcze po polsku http://forum.pcformat.pl/printthread.php?tid=83290
Jak chcesz miec porządnie zabezpieczony komputer to poszukaj odpowiedniej firmy w dziale Katalog Firm:)
-
- Amigo_uk
- Rozeznany
Napisane by K.J. » 11 May 2008, 11:44 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
-
- K.J.
- Stały Bywalec
Napisane by Amigo_uk » 12 May 2008, 07:03 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
-
- Amigo_uk
- Rozeznany
Napisane by K.J. » 24 May 2008, 12:42 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
http://forum.pcformat.pl/showthread.php ... 9#pid42829.
Sciagnalem, ale nie moge uzyc przycisku RUN - gdyz wyskakuje mi informacja, ze nie odnaleziono programu, czy pliku. Nie moge dac run i go zainstalowac, bo go sie nie instaluje. To jak z niego kuzwa skorzystac. Masakra. Nie mam pojecia.
-
- K.J.
- Stały Bywalec
Napisane by Amigo_uk » 25 May 2008, 19:19 Re: Poblemy z nieznanym programem antywirusowym
Moja rada: zgraj ważne pliki -----> format i świeży system.
Jak coś to spróbuj uruchomić kompa w trybie awaryjnym wtedy użyć programu - możne się uda...
Jesli masz mocno zasyfiony komputer nawet jak wygrasz ta nierówna walkę i oczyścisz komputer to możne się okazać ze powyższa operacja i tak cie czeka - spora cześć uszkodzonych i zmodyfikowanych plików odbije się na stabilności systemu - o ile da się na tym pracować...
W tym wypadku czas działa na twoja niekorzyść...
Ps: Spróbuj ściągnąć ponownie lub z innego site'a i ponownie uruchomić - możne masz uszkodzony plik
Poza tym raczej sie nie przylozyles:) Przeczytaj przepis do końca zanim zaczniesz mieszać w garach:D
CYTAT:
UnHookExec.inf - - Kolejny malutki programik, a ściślej fix Rejestru. Ma za zadanie zrobić tylko jedno. Odblokować restrykcje uniemożliwiającą uruchamianie plików wykonywalnych typu .exe , .bat. Jest to częsta przypadłość po wizycie niektórych złośliwych wirusów i tego typu darmozjadów. Naprawdę warto go mieć gdzieś na boku, tak na wszelki wypadek.
UWAGA! - Instalujemy z prawego klawisza podając polecenie Instaluj. Nic nie będzie się działo, żadnych komunikatów, żadnego interfejsu, ale bez obaw, plik zrobi swoje!
Wróć do linka który ci podesłałem i zapoznaj sie ponownie z treścią...
-
- Amigo_uk
- Rozeznany
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Poblemy z hsbc ?
by karolinqa2491 in FINANSE - 14 Replies