Problem ze sciaganiem plikow

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MalePostNapisane by Andrewix x » 30 Dec 2007, 16:53 Problem ze sciaganiem plikow

witam
Zalozylem temacik dla brata,gdyz ma taki problem,kiedy chce sciagnac jakis plik ze stron www albo np zalącznik z poczty,nie ma znaczenia czy ma 5 Mb czy 20,w trakcie scigania czesto przerywa sciaganie,potem trzeba zaczynac od poczatku,mieszka poza miastem ,neta ma z blue connect z ery wiec niezbyt szybki.Pytal mnie czy znam jakies programiki czy moze jakas aktualizacja ktora to naprawi,albo pomoze.
Mi nic do glowy nie przychodzi,oprocz zainstalowania innej przegladarki,bo uzywa chyba IE,moze ktos ma jakies pomysł

Andrewix x
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by plazermen » 30 Dec 2007, 17:33 Re: Problem ze sciaganiem plikow

sa jakies programiki ktore po przerwanym pobieraniu z przeglądarki dalej kontynuuja po wznowieniu połączenia - trzeba pogooglowac za czymś takim
plazermen
Wtajemniczony

Reputation point: 92
Poczciwy
0

MalePostNapisane by Bernii » 30 Dec 2007, 17:46 Re: Problem ze sciaganiem plikow

Podejrzewam ze ma problem z akceleracja sciagania.
(albo ten windowsowy sie wykruszyl albo operator ma problemy z laczem (np. gubienie pakietow)
Proponuje zainstalowac jakis wspomagacz np. Flashget,
Bernii
Rozeznany

Reputation point: 4
Neutralny
0

MalePostNapisane by Wozek » 30 Dec 2007, 18:00 Re: Problem ze sciaganiem plikow

Przeskanuj antywirem kompa albo zainstaluj na nowo Windowsa.
Miałem ten sam problem i okazało sie że jakiś złośliwy wirus rozłączał mi internet w połowie ściągania.

Wozek
Rozeznany

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by wsiaz » 30 Dec 2007, 20:13 Re: Problem ze sciaganiem plikow

bardzo dobry program do sciagania plikow(przyspieszacz) to DAP Plus
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0