Omega-3 dla dzieci

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

FemalePostNapisane by she77 » 27 Nov 2012, 20:52 Omega-3 dla dzieci

Hej
Jestem od niedawna w Anglii i licze na doswiadczenie Was - mam :)
Otoz, nie wiem co kupic dzieciom, aby dostarczac im kwasow Omega-3. Poki mialam z Polski Gwiazdosprytki wszystko bylo OK. Potem kupilam dzieciom (chyba w Tesco) zelki firmy Bassetts Soft&Chewy. Kupilam w promocji 3 opakowania w cenie dwoch i teraz mam problem. Dzieci baaardzo tego nie lubia :(
Czy znacie jakis odpowiednik Gwiazdosprytek lub Kidabionu? Albo cokolwiek innego co dobrze smakuje i zawiera Omega-3?
Dodam, ze ryby w naszym rodzinnym jadlospisie sa bardzo rzadko, poniewaz nikt w rodzinie nie przepada za nimi, wiec musimy sie jakos wspomagac:) Szczegolnie tu mysle o dzieciach :)

Dzieki z gory

she77
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Kitka » 27 Nov 2012, 22:15 Re: Omega-3 dla dzieci

http://www.hollandandbarrett.com/pages/ ... 85&cid=158
Polecam, mają fajne produkty! Praktycznie na każdej High Street znajdziesz ten sklep :wink:
Kitka
Zadomowiony

Reputation point: 41
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by bogini8 » 27 Nov 2012, 22:15 Re: Omega-3 dla dzieci

she77, w jakim wieku sa twoje dzieci? to niejadki? omega 3 zawarte sa w rybach morskich, orzechach,migdalach, nasionach soji, w olejach roslinnych, olej lniany, tunczk sardynki, sledzie, owoce morza.
Dzieci powinny jesc rybki,moj syn uwielbia, kotlety rybne ala mielone, ryby pieczone, ryby smazone w panierce, rybe po grecku na goraco z ryzem. Ja swojemu nie daje zadnych suplementow. Tylko pare dni podczas choroby przyjmowal multiwitamine, gdyz kompletnie nic nie jadl, czasem tylko pil.

Moze sprobuj przygotowywac kotlety mielone z ryby, smakuja bardzo podobne do zwyklych mielonych jesli sa dobrze przyprawione, a duzo dzieci lubi mielone .;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by she77 » 27 Nov 2012, 23:28 Re: Omega-3 dla dzieci

kitka dzieki za link - musze sprobowac
bogini8 z tych produktow, ktore podalas orzechy i migdaly moje dzieci moga jesc tonami :) reszta raczej odpada :( Maja 10 i 9 lat i poza paluszkami rybnymi (ktore im sie chyba juz przejadly) bardzo trudno namowic moje dzieci na zjedzenie ryby.
Oj przepraszam, ostatnio w miare zasmakowaly im krewetki.
A ryba zawsze im "smierdzi ryba" :(((
Moze sprobuje kiedys mielonych z ryby, ale ilekroc cos eksperymentuje z potrawami rybnymi, potem sama to jem :(

she77
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 28 Nov 2012, 18:38 Re: Omega-3 dla dzieci

moj synek np nie jada ryby absolutnie ale ostatnio go zrobiłam hehe(taka ze mnie okropna matka) kupilam mrozone paluszki rybne omega 3 w ksztalcie rybek no i poszło;) wmówilam mu ze to indyk...tja w sklepach jest duzo takich produktów z napisem na kartoniku rich in omega 3 takze kup podaj dzieciom;)

jesli chodzi o krewetki tak to wspaniale danie jak dla mnie i swietnie zastepuja mieso sa bogate w mineraly lekkostrawne i maja mala ilosc tluszczu..niestety duzo cholesterolu
polecam krewetki o sinym odcieniu znaczy ze nie byly jeszcze gotowane musza byc wolne od czarnych przebarwien
rózowe krewetki najczesciej zostaly wczesniej ugotowane

bardzo fajnie ze twoje dzieci lubia krewetki ja je uwielbiam a moj synek twoerdzi ze to robaki heheh tak samo jak moj maz

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputation point: 40
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by pupus » 28 Nov 2012, 18:50 Re: Omega-3 dla dzieci

ja rowniez ten produkt kupuje i mojemu synkowi smakuje

pupus
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by she77 » 4 Dec 2012, 13:31 Re: Omega-3 dla dzieci

Kitka dzieki bardzo, kupilam Haliboomega i juz nie namawiam moich dzieci, zeby polknely omega-3:)
I mimo, ze wychodza drozej, niz tamto dziadostwo, to jestem zadowolona i moje dzieci takze - wielki poklon :)

PS. To chyba ta sama firma produkuje co Kidabion w Polsce :)

she77
Początkujący

Neutralny
0

Return to RODZINA I DZIECKO