Omega-3 dla dzieci
Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
Hej
Jestem od niedawna w Anglii i licze na doswiadczenie Was - mam :)
Otoz, nie wiem co kupic dzieciom, aby dostarczac im kwasow Omega-3. Poki mialam z Polski Gwiazdosprytki wszystko bylo OK. Potem kupilam dzieciom (chyba w Tesco) zelki firmy Bassetts Soft&Chewy. Kupilam w promocji 3 opakowania w cenie dwoch i teraz mam problem. Dzieci baaardzo tego nie lubia :(
Czy znacie jakis odpowiednik Gwiazdosprytek lub Kidabionu? Albo cokolwiek innego co dobrze smakuje i zawiera Omega-3?
Dodam, ze ryby w naszym rodzinnym jadlospisie sa bardzo rzadko, poniewaz nikt w rodzinie nie przepada za nimi, wiec musimy sie jakos wspomagac:) Szczegolnie tu mysle o dzieciach :)
Dzieki z gory
-

-
she77
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
http://www.hollandandbarrett.com/pages/ ... 85&cid=158Polecam, mają fajne produkty! Praktycznie na każdej High Street znajdziesz ten sklep :wink:
-

-
Kitka
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 41
she77, w jakim wieku sa twoje dzieci? to niejadki? omega 3 zawarte sa w rybach morskich, orzechach,migdalach, nasionach soji, w olejach roslinnych, olej lniany, tunczk sardynki, sledzie, owoce morza.
Dzieci powinny jesc rybki,moj syn uwielbia, kotlety rybne ala mielone, ryby pieczone, ryby smazone w panierce, rybe po grecku na goraco z ryzem. Ja swojemu nie daje zadnych suplementow. Tylko pare dni podczas choroby przyjmowal multiwitamine, gdyz kompletnie nic nie jadl, czasem tylko pil.
Moze sprobuj przygotowywac kotlety mielone z ryby, smakuja bardzo podobne do zwyklych mielonych jesli sa dobrze przyprawione, a duzo dzieci lubi mielone .;)
-

-
bogini8
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 100

kitka dzieki za link - musze sprobowac
bogini8 z tych produktow, ktore podalas orzechy i migdaly moje dzieci moga jesc tonami :) reszta raczej odpada :( Maja 10 i 9 lat i poza paluszkami rybnymi (ktore im sie chyba juz przejadly) bardzo trudno namowic moje dzieci na zjedzenie ryby.
Oj przepraszam, ostatnio w miare zasmakowaly im krewetki.
A ryba zawsze im "smierdzi ryba" :(((
Moze sprobuje kiedys mielonych z ryby, ale ilekroc cos eksperymentuje z potrawami rybnymi, potem sama to jem :(
-

-
she77
- Początkujący
-
-
moj synek np nie jada ryby absolutnie ale ostatnio go zrobiłam hehe(taka ze mnie okropna matka) kupilam mrozone paluszki rybne omega 3 w ksztalcie rybek no i poszło;) wmówilam mu ze to indyk...tja w sklepach jest duzo takich produktów z napisem na kartoniku rich in omega 3 takze kup podaj dzieciom;)
jesli chodzi o krewetki tak to wspaniale danie jak dla mnie i swietnie zastepuja mieso sa bogate w mineraly lekkostrawne i maja mala ilosc tluszczu..niestety duzo cholesterolu
polecam krewetki o sinym odcieniu znaczy ze nie byly jeszcze gotowane musza byc wolne od czarnych przebarwien
rózowe krewetki najczesciej zostaly wczesniej ugotowane
bardzo fajnie ze twoje dzieci lubia krewetki ja je uwielbiam a moj synek twoerdzi ze to robaki heheh tak samo jak moj maz
-

-
Ivoneczka23
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 40
ja rowniez ten produkt kupuje i mojemu synkowi smakuje
-

-
pupus
- Początkujący
-
-
Kitka dzieki bardzo, kupilam Haliboomega i juz nie namawiam moich dzieci, zeby polknely omega-3:)
I mimo, ze wychodza drozej, niz tamto dziadostwo, to jestem zadowolona i moje dzieci takze - wielki poklon :)
PS. To chyba ta sama firma produkuje co Kidabion w Polsce :)
-

-
she77
- Początkujący
-
-
Return to RODZINA I DZIECKO