Nosidelka dla dzieciaczków
Napisane by agniecha » 21 Aug 2010, 12:26 Nosidelka dla dzieciaczków
<
Mam pytanie dotyczace nosidelek dla dzieci.
Zastanawiam sie nad jego zakupem juz od jakiegos czasu ale niektórzy odradzaja mi uzywania takiego wynalazku.
Bardzo by mi sie przydalo takie nosidelko dlatego ze kiedy musze isc do sklepu to musze znosic wózek ze schodów(rozdzielac na 2 czesci i potem go skladac bo jest za ciezki zeby go zniesc w calosci),i potem isc po dziecko.a kiedy juz wracam ze sklepu to znow musze sie meczyc i to gorzej bo dziecko przewaznie zasypia na zakupach. Bralabym zwylka spacerówke ale ta jest ciagle w aucie a autem narzeczony jezdzi do pracy i wózka nie ma.a z dzieckiem na rekach jak pojde na zakupy to potem brakuje mi rak zeby to wszystko wraz z dzieckiem doniesc do domu.
Nosidelko to dla mnie najlepsze rozwiazanie.Wsadze mala do nosidelka,zejde ze schodów raz bez dzwigania,zrobie zakupy i mam wolne obie rece beby te zakupy doniesc do domu i spiace dziecko zostawie w nosidelku i poczekam az sie obudzi.
I jeszcze takie nosidelko byloby mi pomocne na lotnisku kiedy to nie bede musiala sama meczyc sie z wózkiem pod samolotem i z bagazami.Wózek oddam wczesniej,mala do nisidla a ja mam wolne rece i mam jak zejsc ze schodów i zniesc bagaze.
Tylko mysle nad kregoslupem malej.
Czy nie zrobie jej krzywdy kiedy ona tak bedzie wisiec namnie i te jej nózki tak beda sie obijac o moje nogi?I czy nie beda jaj bolaly plecki jak tak bedzie ciagle wyprostowana w tym nosidle?
Moze panie maja jakies doswiadczenia z tymi nosidlami?
Prosze o opinie.
ufffffff...ale sie rozpisalam.
Sorki
Pozdrawiam.
-
- agniecha
- Rozeznany
- Reputation point: 4
Napisane by yoko » 21 Aug 2010, 14:17 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
gdybys chciala sprawdzic to mam na wydaniu nosidelko - oddam za darmo, wystarczy podjechac (B27 w birmingham). bylo kupione uzywane, i ma lekko sprany kolor ale jest w pelni sprawne i funkcjonalne. Firma Tomy 'Snug'n'Safe.
Jesli chcialabys odebrac pelny adres podam na pw.
pozdrawiam
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputation point: 3
Napisane by agg » 21 Aug 2010, 14:39 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
ja jednak nie wyobrazam sobie nosic dziecko na sobie i jeszcze siaty w rekach. no chyba, ze w ramach silowni :-D
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputation point: 146
Napisane by kindzulinaa » 21 Aug 2010, 15:11 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
A ostatnio od kolezanki pozyczylam nosidelko,bo myslalam ze wozka w pewnym miejscu nie bede miala gdzie zostawic no i musialam pozyczyc.Zmeczylam sie dzwigajac malego,po drodze oczywiscie mi usnal i glowke mial skrzywiona,wiec wyobrazam sobie ze go pozniej musiala szyjka troche bolec.Pozatym szelki mi sie wrzynaly w cialo.No i niby te nosidelko zabezpieczone ale glupie mialam mysli,ze moze dziecko mi wyleci z niego,wiec jeszcze je podtrzymywalam.Nie wyobrazam sobie majac dziecko w nosidelku dzwigac jeszcze zakupy.
Takze na czas zakupow lepiej jakbys wlozyla coreczke w lekka spacerowke.Wiem,ze schodzenie ze schodow z dzieckiem i jeszcze wozkiem to makabra,ale ja nie jestem przekonana do tych nosidelek.Sa mamy,ktore nosza tylko w nosidelkach lub w tych chustach.Takze decyzja nalezy do Ciebie.Pozdrawiam :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputation point: 22
Napisane by Kitty » 21 Aug 2010, 18:15 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
Kupilam takowe gdy synek mial jakies 6 tygodni, bo sama z Nim lecialam do Polski wiec stwierdzialam, ze nosidelko bedzie latwiejsze. Niestety tak nie bylo...nie dosc, ze torbe musialam ciagnac, do tego bagaz podreczny, to jeszcze dziecko przez co tchu i sil mi brakowalo. Najgorsze bylo jak cos na ziemie upadlo, bo nie bylo sie jak schylic. I tak jak kindziulina pisala wciaz sie wydawalo jakby dziecko mialo wypasc. Mi bylo strasznie niewygnie, nie wspominajac o synku! Tylko raz z 4 podrozy byl spokojny, a tak to krzyk i wrzask jakby go ze skory obdzierano. Na koncu wyszlo tak, ze musialam Go niesc na rekach, bo z placzu az sie zanosil. Nosidelko teraz lezy w szafie i czeka na nowego wlasciciela ;), a ja zaluje, ze jednak nie postawilam na wozek.. Tez jadac na zakupy, moim skromnym zdaniem, lepiej jest jechac z wozkiem, bo zawsze to jakies torby mozna wlozyc do koszyczka :wink:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputation point: 19
Napisane by agniecha » 22 Aug 2010, 09:35 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
Do tej pory jakos sobie radzilam na tychzakupach z mala i myzsle ze nadal sobie bede radziv ale nie wyobrazam siebie z nia na lotnisku kiedy to bede musiala ciagnac 2 walizki upchane na styk,dziecko w wózku a potem albo dziecko na rece albo wozek zostawic pod samolotem.Niby to najlepswza obcje tylko jak ja ten wózek tam zlose 1 reka? ie licze na pomocnych ludzi bo teraz to cud takih spotkac.Przewaznie na tych lotniskach to bydlo nie ludzie. :roll: kupilabym chuste bo niby jest bezpieczniejsza i zdrowsza dla maluszka ale sa strasznie drogie w przeciwienstwie do nosidelek. pozdrawiam
-
- agniecha
- Rozeznany
- Reputation point: 4
Napisane by malaroksi » 22 Aug 2010, 13:23 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputation point: 170
Napisane by Kitka » 22 Aug 2010, 18:02 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
Mam koleżanki które używały chust i są/były zadowolone. Prawidłowo zawiązana chusta sprawia, że nie czuje si wagi dziecka (tak jak w nosidle). Jest to rozwiązanie o wiele zdrowsze dla dziecka. Przy drugim dziecku chyba spróbuję chustowania, choć wymaga to nauki :-)
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputation point: 41
Napisane by kamix1234 » 22 Aug 2010, 19:20 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
Naprawde polecam
-
- kamix1234
- Raczkujący
- Reputation point: 7
Napisane by eva » 24 Aug 2010, 10:10 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
-
- eva
- Początkujący
- Reputation point: 0
Napisane by ann11281 » 19 Sep 2010, 13:04 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
agniecha wrote:Kitty, w nim wózku nie ma takiego duzego koszyka co bym mogla tam wlozyc siatke z zakupami.Wozek jest duzy ale z tym koszykiem w nim to przesadzili.
Do tej pory jakos sobie radzilam na tychzakupach z mala i myzsle ze nadal sobie bede radziv ale nie wyobrazam siebie z nia na lotnisku kiedy to bede musiala ciagnac 2 walizki upchane na styk,dziecko w wózku a potem albo dziecko na rece albo wozek zostawic pod samolotem.Niby to najlepswza obcje tylko jak ja ten wózek tam zlose 1 reka? ie licze na pomocnych ludzi bo teraz to cud takih spotkac.Przewaznie na tych lotniskach to bydlo nie ludzie. :roll: kupilabym chuste bo niby jest bezpieczniejsza i zdrowsza dla maluszka ale sa strasznie drogie w przeciwienstwie do nosidelek. pozdrawiam
Agniecha, przed wylotem, ktos Ci moze oddac walizki na tasme, wtedy przeciez jeszcze nei musisz byc sama, a potem juz masz tylko wozek, dziecko i plecak np jako podreczny
-wiec wolne rece a dziecko w wozku
ze zlozeniem nei jest tak zle, mi zawsze ktos pomaga, nawet nei musze prosic, (latam o6-7 razy w roku,sama z dzieckiem)
a po ladowaniu, to juz jest krocitki kawalek, gdzie bedziesz musiala te walizki sam tachac
co do nosidelek, ja polecam - mialam takie zwykle z mothercare, dziecko noszone z przodu
mala bardzo lubila,i byl taki okres,ze nawet na spacer chodzila tylko w nosidelku, bo nei chciala w wozku siedziec
chuste probowalam, dziecko mi tam wpadlo:) ryk, i tyle:)ale znam kilka osob,ktore umieja (ja nie umialam) i lubia, wiec pewnie sie da
pozdrowienia
[ Dodano: Nie Wrz 19, 2010 14:09 ]
zapomnialam dodac,ze w nosidelku nosil tylko moj maz- chcialam ,zeby byla jedyna rzecz, ktorej mama nie robi i z mama jej nie kojarzymy:)
takze co do ciezaru dziecka, sie nei wypowiadam.....
malaroksi, a czym ty wysylalas?zwykla poczta czy jakism kurierem?jak dlugo szly?
tylko,ze nie masz tych rzeczy od razu, ja mam kilka takicj,ktore musze miec ze soba zawsze i nie moge ch miec w podrecznym
-
- ann11281
- Rozeznany
- Reputation point: 10
Napisane by malaroksi » 19 Sep 2010, 19:14 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane by bogini8 » 19 Sep 2010, 23:53 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
malaroksi, co to tego ulgowego traaktowania to na razie nie spotkalam sie moi znajomi rowniez.....wozek kazali skladac jak przechodzilismy przez bramke torby wybebeszone glownie te gdzie dzieciece rzeczy , malego na rekach a jeszcze kazali sie rozbierac ze wszystkiego i rewizja porazka....
tu jest kurier 23£ za 30 kg :
http://www.britport.net/kurier
nosidelko mam GRACo bardzo fajne przydalo sie glownie w Polsce na wycieczki na mazury itd dobra rzecz:))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputation point: 100
Napisane by malaroksi » 20 Sep 2010, 13:19 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane by agg » 20 Sep 2010, 13:32 Re: Nosidelka dla dzieciaczków
malaroksi wrote:napoje mieliśmy duże bo po 330 ml i w podręcznym miałam duży balsam, krem, płyn do kąpieli i nawet nie spojrzeli na to.
moze to byly anioly :?: :shock: a nie celnicy :lol:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputation point: 146
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Żłobki dla dzieciaczków:)