Ile śpią na dobę wasze pociechy?

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

FemalePostNapisane by Kitka » 4 Mar 2010, 21:37 Ile śpią na dobę wasze pociechy?

Mój prawie dwuletni synio zaczął ostatnio omijać drzemki :roll:, czym swoją mamę zasmuca :wink: Zazwyczaj zasypia około 12-stej i śpi 2 godziny. Na noc zasypia około 19:30 i śpi do 7:00 :twisted:

Piszcie też w jakim wieku są dzieciaczki.
Kitka
Zadomowiony

Reputation point: 41
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by kasiek347 » 4 Mar 2010, 22:11 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

Moj dokladnie dzisiaj 19-miesieczny malec spi tyle samo co twoj i w tych samych godzinach i lepiej nie bedzie.
NIe wiem jak twoj zasypia bo moj wypija butle, odkladam go do lozeczka i chlopak odplywa i spi do rana. Tylko jest jeden warunek-do zasypiania musi miec smoczek.
A jak zasypiaja wasze pociechy? Awanturuja sie? Macie na to jakies sposoby?

kasiek347
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kwiatuszek1982 » 5 Mar 2010, 08:16 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

hej kobietki!moj synus skonczyl dwa latka!niestety pora drzemek juz sie konczy!odkad przesypia mi noce od godz okolo 21i spi do 7rano, w dzien juz nie zawsze ma ochote na spanie no chyba ze jest bardzo zmeczony, ale taka drzemka trwa okolo godz!!ja usypiem go na rekach chodz wiem ze to zle ale on byl na cycu do dwoch lat wiec i tak sukces ze cyca odstawilismy!!siedze on u mnie na rekach i chwilka i spi!

kwiatuszek1982
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by asia.z » 5 Mar 2010, 10:55 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

kasiek347, moj tez dzisiaj dokladnie konczy 19 miesiecy :smile: Jestescie szczesciary ze wasze pociechy spia cala noc.Moj maly budzi sie w nocy na mleko,moja 4 miesieczna cora takze,wiec ciezko jest z oduczaniem go od butli.W dzien spi 2 czasem 3 godziny(naszczescie!),bo jest bardzo ruchliwym dzieckiem i ani na chwile nie moge go spuscic z oczu

asia.z
Raczkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

FemalePostNapisane by bubu » 5 Mar 2010, 16:17 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

hej dziewczyny moj synek bedzie mial w maju 3latka a nocy calej nieprzespi.spi w swoim lozku ale musze siedziec z nim az zasnie a i tak w nocy z2razy pobudka bo wola mama i chce siku albo pic :cry: tak ze cieszcie sie ze wasze dzieciaki wam spia cala noc

bubu
Raczkujący

Reputation point: 8
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 5 Mar 2010, 16:30 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

Moja mala ma 3,5 roku i zdarza sie ze sie ze tez budzi sie w nocy nawet z takiego powodu ze koldra jej spadnie. Wieczorem zasypia kolo 22 a rano spi do 10 lub nawet 11. W ogole z zasypianiem jest problem bo ona nigdy jeszcze nie jest zmeczona, gdyby nie to ze poprostu kaze jej isc spac i lezy w lozku i placze a w koncu zasypia to pewnie biegalaby do 1 albo 2 w nocy i to bez wzgledu na to o ktorej wstanie rano :/
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by iwona38 » 5 Mar 2010, 17:45 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

Moj prawie 2 letni syn zasypia ok.20 i spi do 7:30 z tym ze budzi sie ok,5 na mleczko tak jest od prawie 4 tyg. przedtem spal w dzien kladl sie ok 12:30 i pzesypial jakies 2 godzinki,zasypial wieczorkiem ok.21,

iwona38
Rozeznany

Reputation point: 5
Neutralny
0

FemalePostNapisane by marzencia2333 » 5 Mar 2010, 17:52 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

moj synek w kwietniu konczy 3 lata i spi od 18.30 do 7 - 8 rano. :) w dzien nie spi. Zuzia w czerwcu konczy 2 lata i spi tak samo jak kuba tylko w nocy sie czasem budzi, ale jak poczuje, ze jestem kolo niej to zasypia. W dzien tez nie spi juz od jakie pol roku. Od czasu kiedy sie z nia zaczelam meczyc zeby zazypiala w dzien to przestalam ja klasc. Czasem sama zasnie na 15 minut przed telewizorem okolo godziny 16.00 ale ja przetrzymuje do 18.30.
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 5 Mar 2010, 18:52 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

Moja Mala ma 2,5 roku i spi 12 godzin w nocy. Drzemek nie ma od czasu jak skonczyla 21 m-cy. Mi to na reke, bo wole zeby przesypiala noce i mozemy jeszcze cos w dzien porobic :-D
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Kitka » 5 Mar 2010, 20:31 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

Dzieki dziewczyny za odzew :grin:
To widzę, że ja tak źle w sumie nie mam :wink: Prawie 12 godzin w nocy i 2 w dzień ( na 7 dni około 2 są bez drzemki). Ja uwielbiam drzemki, bo zazwyczaj sama śpię :oops: Całe dnie z łobuziakiem w domu (oprócz weekendu) to należy mi się chociaż drzemka dwugodzinna :mrgreen:
Z zasypianiem nie mamy problemów, niestey budzi się jeszcze w nocy przynajmniej raz. Czasem wystarczy dać smoka innym razem przytulić. Jest coraz lepiej w tym temacie, więc mam nadzieję, że będzie ok.

kasiek347 Mój na noc dostaje kaszkę lub owsiankę łyżką i zasypia sam i musi miec ciemno :-) Nie mamy problemów z zasypianiem na drzemki ani w nocy. Nadal smok do spania, ale tylko do spania :wink:

kwiatuszek1982 Ja mojego do roczku usypiałam na kolanach, to znaczy siedziałam a on usypiał opierając się o moja rękę. Wcześniej miałam za soba kilka nieudanych prób nauki samodzielnego zasypiania, więc dałam mu troche czasu. Po roczku spróbowałam i po trzech dniach płaczu odzwyczaił się z czego strasznie się ucieszyłam :mrgreen: Spróbuj!Konsekwencja czyni cuda, wiem łatwo sie mówi, jak już po sprawie :wink:

ewela119 Nie wiem, jak jest u Was. My mamy schemat dnia i staram się, żeby wszystko było o tych samych godzinach i wygladało podobnie. Mam wrażenie, że z biegiem czasu mój synio zaakceptował pewne reguły i godzi się z nimi, ba nawet doprasza :smile: Tak jest ze spaniem wieczornym, niby nie wygląda na zmęczonego, ale idziemy sie kąpać, potem kolacja, mycie zębów, książeczka i już zaczyna ziewać i wie, że lulu musi iść i już. Papa robi tacie i zabawkom i ksiązeczkom :roll: i zasypia. Oczywiście zdarzają się odstępstwa od normy :wink:

iwona38 Mój prawie do roku pił mleko około 5 :roll: Zawziełam się i zaczęłam zmniejszać ilość mleka w wodzie, potem ilość wody i już mu sie nie chciało budzić takie nic :grin:
Kitka
Zadomowiony

Reputation point: 41
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 5 Mar 2010, 21:09 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

U nas nie ma zadnego schematu dnia bo ja od zawsze jestem dosc chaotyczna :-D Na dodatek narzeczony pracuje jako kierowca i tak naprawde nigdy nie wiemy o ktorej wroci do domu wiec o ktorej bedzie kolacja itd, z reszta schematy sa takie nuuuudne :grin:

A co do smoka to nam sie udalo z nim pozegnac 2 tyg przed 3 urodzinami Goski, a w zasadzie wtedy zostal jej zabrany bo w domu przez miesiac przed spaniem meksyk byl ze glowa mala :twisted:
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 5 Mar 2010, 21:25 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

Moja 2,5 letnia córka zasypia między 21 a 22gą i śpi do 9.30-10rano . A 2,5 miesięczny syn o 20.30 jest kąpany potem karmiony i 21a juz słodko sobie śpi wstaje do karmienia między 7mą a 8mą i już śpi sobie przy cycu do momentu aż nas córa nie obudzi :-)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by olivka » 6 Mar 2010, 07:56 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

marzencia2333 wrote:moj synek w kwietniu konczy 3 lata i spi od 18.30 do 7 - 8 rano. :) w dzien nie spi..

to tak jak moje malenstwo...
niema juz drzemek w dzien, kolacje daje o 18, potem czytamy mu bajki i zasypia..
wstaje tez 7..8
olivka
Zadomowiony

Reputation point: 6
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kk » 6 Mar 2010, 23:10 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

malaroksi wrote:Moja 2,5 letnia córka zasypia między 21 a 22gą i śpi do 9.30-10rano

jdentycznie jak moja ,tylko dochodzi mal pobudka w nocy na piciu i zmiane łóżka.A w dzien to zalezy jaki ma humorek czasem nie śpi a czasem potrafi spac 2 godzinki.

kk
Raczkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by julka030308 » 7 Mar 2010, 12:23 Re: Ile śpią na dobę wasze pociechy?

Moja 2 letnia corcia tez juz niespi w dzien a wieczorem zasypia miedzy 21 a 22 czasmi budzi sie w nocy to wtedy biore ja do siebie i spimy do 9 - 10.Mamuski moze macie jakies sprawdzone sposoby na pozegnanie smoczka bo moja mala to bez niego niezasnie a i w dzien jak sobie przypomnie to chodzi ze smokiem.Napiszcie prosze jak mozecie jak niektore z was odzwyczaily swoje pociechy od smoczka :-D

julka030308
Rozeznany

Reputation point: -1
Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to RODZINA I DZIECKO