przedszkole

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

FemalePostNapisane by tomilondyn » 13 Feb 2011, 16:46 przedszkole

witam

szukam , przedszkola dla mojej córki (3lata) , najlepiej oczywiscie bez płatnego jeżeli takiego nie ma to może być platne , jak wyglada sprawa z dopłatą do tego? jeżeli byłaby opcja płatna, jakich zarobków przekroczyć nie można żeby dostać doplate?.
interesuje mnie okolo 3 dni tygodniowo . mieszkam na B9 czyli raczej dzielnice bordeseley green , acocks green , olton, small health

pozdrawiam

Tomasz

tomilondyn
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

PostNapisane by Guest » 13 Feb 2011, 18:24 Re: przedszkole

http://www.direct.gov.uk/en/Parents/Pre ... /index.htm , tam napewno coś znajdziesz,zeby dostać dofinansowanie do płatnego przedszkola musisz mieć wtc wtedy zwracają 70%,pzd

Guest

0

FemalePostNapisane by bubu » 14 Feb 2011, 07:41 Re: przedszkole

hej jesli ma trzy lata skonczone to moze juz isc do nursery class to takie przedszkole w szkole ale tylko na 2.5godz za darmo(chociaz wiem ze niektore szkoly maja 6godzinne zajecia za darmo) :mrgreen: A dofinansownie dostaniesz jesli pobierasz working tax credit i child tax credits

bubu
Raczkujący

Reputation point: 8
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 14 Feb 2011, 09:12 Re: przedszkole

Nie wiem jak w innych szkolach ale moja corka chodzi na 3 godz dziennie 5 dni w tyg, ostatnio chyba zwiekszyli ten limit we wszystkich szkolach
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by marzencia2333 » 14 Feb 2011, 09:20 Re: przedszkole

ewela119, zgadza sie od wrzesnia 2010 roku weszlo w zycie, ze dzieci w nurs chodza 15 godzin tygodniowo. Szkoly robia rozne obcje. Moja szkola dala rodzica wybor czy dzieci maja chodzic codziennie po 3 godziny czy np 3 dni po szesc godzin ale za te 3 godziny dodatkowe trzeba bylo doplacic grosze i bylo jeszcze kilka opcji. My chodzimy na 3 godziny dziennie.
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 14 Feb 2011, 09:30 Re: przedszkole

No u nas niestety takich opcji nie bylo, jedyne co to pani zapytala czy na rano czy na popoludnie chce zeby corka chodzila a pozniej sie okazalo ze tak czy siak ma chodzic na rano bo w grupie popoludniowej maja komplet dzieci juz.

tomilondyn, teraz juz moze byc trudno znalezc miejsce dla dziecka zwazywszy na to ze juz jest luty, ale sprobuj, moze akurat sie uda. Kolejna sprawa to w jakim miesiacu sie urodzila Twoja corka? Bo byc moze juz we wrzesniu powinna pojsc do reception class i w takim wypadku to juz ostatni moment na zlozenie aplikacji do szkoly bo pozniej moze byc trudno...
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 14 Feb 2011, 09:56 Re: przedszkole

ewela119 wrote:w takim wypadku to juz ostatni moment na zlozenie aplikacji do szkoly bo pozniej moze byc trudno...
Córka musiałaby mieć skączone 4 lata do 1 września by zakwalifikować się do reception class a aplikacje do Reception składało się do 17 stycznia. Ty już ewela119 złożyłaś ?
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by ania83 » 14 Feb 2011, 11:47 Re: przedszkole

Moja córka od września chodzi do przedszkola przy szkole St.Augustine na Handsworth. Zajęcia się odbywaja od 9 do 15.25 i pięć dni w tygodniu. Więc jezeli twoje dziecko do września już bedzie mialo ukonczone 3 latka śmialo znajdziesz bezpłatne przedszkola o ile beda w nich jeszcze miejsca. powodzenia

ania83
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 14 Feb 2011, 12:50 Re: przedszkole

malaroksi, dlatego wlasnie pytalam w jakim miesiacu sie urodzila. Ja swojej corce zlozylam aplikacje (zrobilam to on-line) juz we wrzesniu, jak tylko zostala przyjeta do przedszkola to wisiala informacja na drzwiach zeby nie zwlekac z tym wiec teraz juz spokojnie czekam na wyniki rekrutacji gdyz zlozylam aplikacje do 3 szkol i ta do ktorej chodzi obecnie jest ostatnia do ktorej chcialabym by chodzila bo jest najdalej ale teraz to sie pozno obejrzalam bo w polowie wrzesnia i juz tylko tam mieli miejsca
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Anastazja » 15 Feb 2011, 18:35 Re: przedszkole

Sluchajcie to jesli moj synek w listopadzie skonczy 3 latka,to musze juz skladac aplikacje do przedszkola tego 3 godzinnego? Bo chce od przyszlego roku go poslac,ale to na pewno jakos w styczniu dopiero by go przyjeli.Nie wiem wlasnie jak to jest z tymi przedszkolami.W ogole moja sasiadka Angielka ma synka 1.5 roku i juz ma poskladane papiery do szkoly dla niego,bo mowi ze potem zeby sie tam dostac to sa ogromne problemy.
Anastazja
Zadomowiony

Reputation point: 27
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Steinik » 15 Feb 2011, 19:38 Re: przedszkole

mam pytanko...moja corka 25 lutego konczy 3 latka...przylatujemy do uk...jak to jest z przedszkolami i bezplatnymi godzinami??czytalam ze 3 godz.dziennie free tak?niewiem do jakiej grupy<?>powinna isc...
Steinik
Stały Bywalec

Reputation point: 25
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 15 Feb 2011, 20:26 Re: przedszkole

Anastazja, Steinik, Wasze dzieci mogą iść do darmowego przedszkola zaraz po dniu urodzin , czyli np na następny dzień pod warunkiem że jest miejsce w grupie i przyjmą Was. Od koleżanki syn skończył 3 latka w połowie czerwca i kazali go przyprowadzić zaraz po urodzinach i 2 tyg chodził bo zaraz były wakacje i po wakacjach chodzi teraz pełny rok .
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by kindzulinaa » 15 Feb 2011, 22:46 Re: przedszkole

Dziewczyny,a z tym darmowym przedszkolem to nie koniecznie sa tylko 3 godziny darmowe.Jezeli przedszkole miesci sie przy szkole,tak jak wyzej napisala ania83 to jest to 6 godzin darmowych.W sumie nie wiem,czy to dla wszystkich dzieci czy tylko dlatych co jeden rodzic nie pracuje,nie mam pojecia ale mozna sie dowiedziec jak to jest.
Anastazja,no pewnie juz zapisuj.Moj malutki,ktory ma 14 miesiecy juz jest zapisany do przedszkola.Im wczesniej tym lepiej,bo juz zaklepujesz miejsce dla swojego dziecka.A o ile sie nie myle to Twoj synek,na nastepny rok sie dopiero zalapie,bo jest urodzony po wrzesniu.
Dziwnie tu jakos jest,no ale niestety trzeba to przyjac.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputation point: 22
Pokojowy
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to RODZINA I DZIECKO