Working Tax i Child na święta

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

FemalePostNapisane by Cava » 3 Dec 2010, 19:59 Re: Working Tax i Child na święta

Mam pytanie, bo chyba ja tu czegos nie rozumiem.
Ivoneczka23 wrote:rozwaliłes mnie
pewnie nie zarabiasz połowy tego co ja...

Czyli ze co? Ze Ty zarabiasz wiecej? To po co Ci benefity?

Cava
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by anarek7 » 3 Dec 2010, 22:23 Re: Working Tax i Child na święta

KA i PE, kurcze ja zadzwonilam do revenu i odpowiedz negatywna nic takiego nie ma ale jak mozesz to przybliz o co chodzi gdzie trzeba sie dodatkowo zarejstrowac?

anarek7
Rozeznany

Reputation point: 4
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 4 Dec 2010, 11:56 Re: Working Tax i Child na święta

JA PIER.......LE jak wy łykacie wszystko , KA i PE przez ciebie teraz tłumacze i Revenue mają urwanie głowy , chciałabym to usłyszeć jak się ludzie pytają dlaczego nie dostają 4krotności zasiłku ? Przecież inni dostają...
Ivoneczka a tak analizując twoje pytanie , to nad czym ty się zastanawiasz? Jeżeli co roku dostajesz te benefity od 4 lat 3 razy w tygodniu to albo dostaniesz w pon, środe i piątek , albo wtorek, czwartek,piątek itp co to za różnica? Zaplanuj sobie zakupy na piątek i już będziesz miała zapas na koncie. Kiedy wypada bank holiday w poniedziałek zazwyczaj wpłacają benefit w piątek , ale potem w planowanym tygodniu już się nie dostaje więc i tak na jedno wychodzi i tak nic extra nie dostajesz .
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by julka030308 » 4 Dec 2010, 12:21 Re: Working Tax i Child na święta

Nic takiego niedaja my juz dzwonilismy do taxu :razz: i powiedzieli nam ze nic takiego niema.
No chyba ze kolezanka ma jakies wzgledy ;) to otrzymuje i bardzo dopbrze bo kto by niebral gdyby dostal.
A niewiem dla kogo pobieranie zasilkow to wstyd gdyby tak bylo to ile ludzi musialao by sie wstydzic lacznie z angolami oczywiscie.Ja tam sie tego niewstydze,a kolege CAVA poprostu h.. strzela ze on pracuje i ma mniej od tych co biora zasilki :wink: taka jest prawda pozdrawiam,a IVONECZCE zycze udanych zakopow :wink:

julka030308
Rozeznany

Reputation point: -1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 4 Dec 2010, 12:24 Re: Working Tax i Child na święta

a ja bym sie nie zdziwila jakby w systemie byl blad i dlatego ivoneczka ma zasilki w ten sposob wyplacane...
a wiadomo, ze kazda nadplate trzeba bedzie w koncu oddac...
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 4 Dec 2010, 21:19 Re: Working Tax i Child na święta

juz odpowiadam
najpierw poprostu dostawałam dodatkowe zasiłki na swięta z working taxu a potem doszło po urodzeniu dziecka z child taxu
przepraszam ze nieprecyzyjnie to ujełam
zaznaczam ze niczego nie wypełniałam dodatkowo i nie wiem na jakiej podstawie to przyznali
rozliczam sie oczywiscie co roku w kwestionariuszu rocznym i zawsze wszystko jest ok
zadnych niedopłat czy oddawania...

[ Dodano: |4 Gru 2010|, o 21:23 ]
wychodzi normalnie z tego teraz show roku ;)
ja naprawde myslałam ze wszyscy dostaja hehe

i nie jest mi wstyd ze pobieram zasiłki
płace podatki pracuje kupuje angielskie towary korzystam z angielskiej poczty wiec czemu nie?
nie uwazam ze mam się wstydzic bo przyznano mi zasiłki pomomo ze mam prace

aha pytałam się wszystkich znajomych NIKT nie dostaje potrójnej dawki a szkoda bo wszystkim by się przydało
zwłaszcza na swieta

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputation point: 40
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Cava » 4 Dec 2010, 21:32 Re: Working Tax i Child na święta

julka030308 wrote:Ja tam sie tego niewstydze,a kolege CAVA poprostu h.. strzela ze on pracuje i ma mniej od tych co biora zasilki

Po pierwsze kolezanka a nie kolega.

Po drugie h.. pisze sie przez "ch".

Po trzecie nie pracuje i nie pobieram zasilkow, wiec nie mam czego zazdroscic, ze mam mniej od kogos kto tez nie pracuje, a zasilki pobiera.

I co? Moze warto poznac prawde zanim sie kogos osadzi, nie sadzisz?

Cava
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 4 Dec 2010, 21:34 Re: Working Tax i Child na święta

Myslle ze mozemy sobie darowac wszelkie ataki i przejawy wrogości
Z głupiego pytania powastała lawina problemów...a nie to było moim zamierzeniem

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputation point: 40
Pokojowy
0

MalePostNapisane by adam_dol » 5 Dec 2010, 16:08 Re: Working Tax i Child na święta

KA i PE, widze ze sa osoby obeznane... mam pytanko mieszkam tu 6 lat.. Nigdy nic nie bralem zawsze bylo oki, no ale zycie sie zmienia.. mieszkam z rodzicami sam utrzymoje dom z JSA i dostalem council i housing benefit. CZy moge uzyskac jakas pomoc finansowa, choc by na swieta... dzieki z gury pozdrawiam
adam_dol
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by bogini8 » 6 Dec 2010, 01:09 Re: Working Tax i Child na święta

agg wrote:a wiadomo, ze kazda nadplate trzeba bedzie w koncu oddac...
otoz to ile takich przypadkow tu bylo wsrod znajomych uhuhohohoho pobierali benefity, albo dostawali jakies duze sumy a pozniej sie okazalo np ze 1200£ do zwrotu ...;/ nieststy prawda jest taka ze anglicy nie umieja liczyc nawet do 20( co czesto widac w sklepach jak wydaja reszte;)) a co tu mowic o obsludze komputera i duzych kwotach;/
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 6 Dec 2010, 14:29 Re: Working Tax i Child na święta

na mw juz to zostalo rozpracowane. takze nie bedzie to zadna nadplata, ani dodatkowa kasa, tylko jesli ktos ma wyplacane co 4 tyg, to zdaza sie raz w ktoryms m-cu np grudniu, ze 4 tyg wypada na poczatku i na koncu miesiaca. byc moze hmrc chcac sie wyrobic z wyplatami w okresie swiatecznym wyplaca wczesniej. jednak nie jets to nic extra. cala kasa zgadza sie z tym co wyliczone w decyzji.
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to RODZINA I DZIECKO