Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i staraniach:)

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
godziogodzio, dostales minusa za wkurzanie ludzi i wypowiadanie sie na temat o ktorym nie masz zielonego pojecia. Widzialam ze to nie pierwszy minus widocznie potrzebowales kolejnego bo nie docieralo jak ci ludzie pisza ze bzdury pszesz, widze ze zabolalo bo minusa szybko dostalam :D a mi to wisi
jo14189
Stały Bywalec

Reputation point: 10
Neutralny
1

Moi drodzy,godziogodzio wypowiada się w każdym temacie,bo na każdy temat wie WSZYSTKO,mało tego,kiedy nie karmi się takiego trolla,domaga się on interwencji admina a nawet policji:).Także uważajcie bo....doniesie na was komu trzeba co wy tu wypisujecie :D
dziewczyna zaczęła spokojną rozmowę,kobiety konkretnie i na temat się wypowiadają a tu znalazł się taki jak wrzód na dupie i miesza,porażka...

milka2
Raczkujący

Reputation point: 4
Neutralny
1

milka2, dokladnie i dziwie sie ze jeszcze go andmin nie wykurzyl z forum:)
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny
0

jak mozna porownywac antykoncepcje do aborcji ??
nie wierze, ze tyle lat uprawiales seks z kobietami wylacznie bez zabezpieczenia jakiegokolwiek!

kazdy podejmuje swiadomie decyzje kiedy jest gotowy na zalozenie rodziny i to jest najbardziej rozsadne i dojrzale podejscie.
lepiej gdy kobieta sie zabezpiecza niz pozniej jest zmuszona oddac dziecko, bo nie ma za co zapewnic mu godnego zycia...

to jest godne pochwaly, ze ludzie swiadomie decydujac sie na dziecko mysla o nim pod kazdym aspektem...
gdyby kazdy tak do tego podchodzil nie byloby tylu biednych, samotnych dzieci w domach dziecka (pomijajac juz aborcje i dzieci na smietnikach)

to jest najwazniejsza decyzja w zyciu kobiety i mezczyzny i powinna byc przemyslana.
LadyHekate
Rozeznany

Reputation point: 16
Neutralny
1

Kurcze mowilem ze zostawie ten temat ale szczerze jako facet dobrze jest wiedziec takie rzeczy, wiadomo ze dotyczy to bezposrednio kobiety ale jako ze kobieta decyduje sie na dziecko bedac w zwiazku to facet powinien miec jakas wiedze na taki lub inny temat.

Ale to moje zdanie.
Mowie miec wiedze a nie tak jak kolega pisac bajki i przy tym obrazajac kogo tylko sie da.

Mherba

2

Nie rozumiem w ogole tej dyskusji,przeciez forma antykoncecji to jest indywidualna sprawa kazdej pary,nie jestesmy jakimis polglowkami zeby nie znac za i przeciw ktorejs wybranej formy zabezpieczenia....Od dawna wiadomo,ze hormonalna ingerencja nie pozostaje w naszych organizmach obojetna,ale to czy ktos sie na nia zdecyduje czy tez nie dotyczy tylko tej osoby,to jest jego decyzja,jego wybor i osoba posrednim nic do tego.
Jesli chodzi o swiadome planowanie rodziny to jak najbardziej jestem za,aczkolwiek kazda "niespodzianke" przyjelabym z otwartm sercem :)
Pozdrawiam wszystkich przyszlych rodzicow :wink:
Dalijka
Rozeznany

Reputation point: 27
Pokojowy
0

Implanty antykoncepcyjne maja kilka mechanizmow dzialania
http://www.nhs.uk/Livewell/Contraceptio ... plant.aspx
How does the implant work?

The implant stops the release of an egg from the ovary by slowly releasing progestogen into your body. It thickens the cervical mucus and thins the womb lining. This makes it harder for sperm to move through your cervix, and less likely for your womb to accept a fertilised egg.

Jednym z nich jest niedopuszczenie zaplodnionej komorki jajowej do zagniezdzenia sie w macicy poprzez wywolanie odpowiednich zmian w jej srodowisku. Czyli jest to wywolanie poronienia we wczesnym etapie rozwoju embrionu.

Zatem stosowanie implantow antykoncepcyjnych mozna nazwac w wielu przypadkach aborcja.

godziogodzio
Raczkujący

Reputation point: -9
Wyśmiewca
-3

Heh. Zazwyczaj takie tematy tylko czytam i wylapuje przydatne informacje bez wypowiadania się ale koleś mnie rozwala :) te majster moze ty nie masz wacka w spodniach albo powinieneś księdzem zostać? Obrońca się znalazł :) dla Ciebie najlepiej będzie jak nie będziesz miał kobiety i się rozmnazal aby wiecej takich po świecie nie lazilo.

Guest

0

godziogodzio wrote:Zatem stosowanie implantow antykoncepcyjnych mozna nazwac w wielu przypadkach aborcja.

:shock:

znaczy ze ja poddaje sie aborcji, czy tez moje zapolodnione komorki poddaje aborcji co mieisac, tak? Te swiatobliwy, a grozi mi coz za to??? poza plaskaczem od Swietego Piotra jak juz kopne w kalendarz

Draco wrote:te majster moze ty nie masz wacka w spodniach albo powinieneś księdzem zostać?

ja tak mysle ze on juz jest tym ksiedzem

Nieznosze fanatykow religijnych!!!! kolejny Cejrowski sie znalazl. Zajmijcie sie wy swoimi gaciami, a nie umoralniacie tu swiadomie wybierajace kobiety!
dorotajab
Zaangażowany

Reputation point: 151
SzanowanySzanowany
4

dorotajab szukam przycisku lubie to :D
Steinik
Stały Bywalec

Reputation point: 25
Pokojowy
0

Steinik wrote:dorotajab szukam przycisku lubie to :D

a bo mnie zdenerwowal! :zakaz:
dorotajab
Zaangażowany

Reputation point: 151
SzanowanySzanowany
0

dorotajab, gadzam sie ze Steinik, lubie to:D
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny
0

Draco-świetnie napisane-zgadzam się w 100%
dorotajab-ja też lubię to:)-masz swoich fanów:)a wszystko dzięki temu majstrowi bez wacka hehehe

milka2
Raczkujący

Reputation point: 4
Neutralny
0

godziogodzio a czy ty przypadkiem nie jestes sluchaczem jedynego slusznego Radia?? :D chrzanisz tak jakby ktos ci zrobil pranie mozgu...a kysz......
zaloz berecik i wracaj posluchac ojca dyrektora.amen :D
hanoka77
Stały Bywalec

Reputation point: 20
Pokojowy
0

godziogodzio wrote:To mnie akurat bardzo obchodzi co kobiety sobie wszczepiaja bo potem za ich leczenie(skutkow ubocznych) placi kazdy podatnik
w takim razie mam nadzieje, ze nie pijesz( marskosc watraby) , nie palisz (mozliwy rak pluc), nie jezdzisz autobusami czy taxowka ( mozliwosc zlapania grypy a co za tym idzie zapalenie pluc), nie oddychasz( bo moze akurat inny wirus krazy w powietrzu) nie jjesz(bo moze zlamiesz zeba ).....jesli wykonujesz ktorakolwiek z powyzszych czynnosci to zaprzestan.... bo jeszcze ktos z nas podatnikow bedzie musial zaplacic za twoje leczenie....

Dodano: -- 20 cze 2012, o 20:14 --

godziogodzio wrote:Steinik napisał(a):
i dlatego wkurza cie leczenie chorych z pieniazkow podatnikow...

Wiec dla ciebie antykoncepcja jest leczeniem chorych? a to dobre
to lepiej nie uzywac antykoncepcji tylko jak pakistancy plodzic dzieci na potege a pozniej zerowac na tym co panstwo da, bo samemu 8semke dzieci ciezko wychowac... marny z ciebie prowokator...

Dodano: -- 20 cze 2012, o 20:16 --

godziogodzio wrote:padme2009 napisał(a):
ah i TAK ANTYKONCEPCJA JEST LECZENIEM CHORYCH!!!!!

Gratuluje pogladow
to nie sa zadne poglady tylko fakty!.... czesto nawet w przypadku skornych problemow dermatologicznych stosowane sa terapie hormonalne... nie udawaj wszechwiedzacego panie madralo bo daleka droga przed toba.....

Dodano: -- 20 cze 2012, o 20:21 --

godziogodzio wrote:Wszywajcie sobie jak chcecie, po co ta agresja .
godziogodzio wrote:W dodatku klopoty na wlasne zyczenie bo sporo powiklan- depresje, osteoporoza, nowotwor, ciezkie zaburzenia krwawienia, mozliwosc pozniejszego urodzenia chorego dziecka itp
skoro to nie twoje klopoty i nie twoja wagina ..to przestan klapac wkoncu ,....:D

Dodano: -- 20 cze 2012, o 20:24 --

godziogodzio, a skoro jestes zagorzalym przeciwnikiem srodkow antykoncepcyjnych to albo jestes mnichem albo kretynem ktory roznosi opryszczke, rzezaczke , kile, HIVa albo ... wie jeszce co! a feeeeee.....nie ladnie..
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
2

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to RODZINA I DZIECKO