Pigulki antykoncepcyjne!

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

FemalePostNapisane by locosm60 » 19 Mar 2009, 08:39 Pigulki antykoncepcyjne!

Hej dziewczyny od jakiegos czasu zaczelam brac Cilest, czy ktoras z Was brala juz te pigulki wczesniej??? Biore je pierwszy miesiac i czuje sie po nich nie za dobrze, okres trwa juz u mnie 3 tydzien bardzo lekkie krwawienie, ale nie wiem czy to normalne,bylam u lekarza GP on powiedzial zebym je kontynuowala??! do tego mam lekki bol brzucha i persi bola jak nie wiem:((((((((((((((( nigdy wczesniej nie bralam pigulek czy to moze byc normalne?

locosm60
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Luiza » 19 Mar 2009, 08:51 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Ja biore cilest i jest ok, choc nie sa to najlepsze pigulki jakie bralam. Jestem wyjatkowo tolerancyjna na wszystkie pigulki, ale na twoim miejscu poszlabym do innego lekarza. Wszystko co opisalas, nalezy do nieporzadanych skutkow ubocznych przy ktorych powinno sie przestac brac dane pigulki. Kontynuacja moze doprowadzic do zachwianie twojego ukladu hormonalnego. Objawy te to znak ze twoj organizm nie toleruje Cilestu.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by cwircwirek » 19 Mar 2009, 09:22 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

ja bralam cilest przez prawie 3 lata i nie mialam zadnych problemow. na poczatku mialam takie objawy jak ty, ale po ok 2 miesiacach mi przeszlo. mozesz poczekac i zobaczyc czy bedziesz sie czula lepiej, ale najlepiej poradz sie innego lekarza. moze dobierze cos lepszego dla ciebie. kazdy inaczej reaguje na antykoncepcje wiec niestety trzeba probowac, az znajdziesz najlepsze tabletki :-)

cwircwirek
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by locosm60 » 19 Mar 2009, 09:38 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

cwircwirek,A czy przytylas po tych pigulkach?

locosm60
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by cwircwirek » 19 Mar 2009, 09:53 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

wlasnie nie. te tabletki ktore sa teraz maja lepiej dobrana ilosc hormonow i nie tyje sie po nich tak jak po tych, ktore masz zaznaczone kolorami (to byly chyba jednoskladnikowe).
bolaly mnie tylko piersi na poczatku i to wszystko. po 3 miesiacach dostawalam okres z zegarkiem w reku :-)
ale jak mowilam, antykoncepcja na kazdego dziala inaczej i te same tabletki u kazdej kobiety moga wywolac inne skutki uboczne, albo nie bedzie ich wcale.
moze sproboj plastrow? tez uzywalam ale latem nie polecam :razz: latwo go zgubic :grin:

cwircwirek
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kalini812 » 19 Mar 2009, 10:36 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

ja za czasow bycia w Polsce bralam NOVYNETTE(nie wiem czy dobrze napisalam),byly rewelacyjne jak dla mnie,czulam sie wspaniale,bardzo minimalna ilosc hormonow,nic nie przytylam,piersi tez mi nie urosly.Teraz w Angli biore CILEST,bo niby nie maja tych co bralam w Polsce,musze powiedziec ze czuje sie ok,przytyc-moze troszku,piersi-urosly,ale nie za duzo,samopoczucie-roznie,czasami boli strasznie glowa,oslabienie i zawroty,okres-raz jakby go nie bylo,a raz-ojjj mam dosyc biegania do wc.
Uwazam iz przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych zalezy od organizmu,jeden czuje sie wspaniale,drugi okropnie.
Pozdrawiam Was wszystkie :grin:
kalini812
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 20 Mar 2009, 17:04 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Ja boire pigulki juz 2 i pol roku co prawda nie Cilest a Microgynon 21 i czuje sie dobrze. Przy pierwszym opakowaniu mialam okres przez caly miesiac ale moj ginekolog (w pl) powiedzial ze tak moze byc przez pierwsze 3 cykle i mozna zmienic tabletki ale nie ma koniecznosci bo kazde na poczatku moga dzialac jakos ubocznie. Po miesiacu wszystko sie unormowalo i czuje sie jakbym ich w ogole nie brala. Szkoda tylko ze piersi mi nie urosly:/
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by hanoka77 » 20 Mar 2009, 19:22 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

locosmo60a moze sprobuj plastrow????Ja uzywam je juz okolo 3 lata,jestem bardzo zadowolona,okres z zegarkiem w reku :-) Wygoda straszna bo przyklejasz jeden na tydzien.pozdro :grin:
hanoka77
Stały Bywalec

Reputation point: 20
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by bluebery » 25 Mar 2009, 21:13 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

no ale z tymi plastrami tez podobno nie na 100%, czytalam , ze moga nie zadzialac przy wysokiej temperaturze ( goraczce), biegunkach i wymiotach.
Mysle ze wszystko zalezy indywidualnie od kobiety. Ja po false start z zastrzykiem antykoncepcyjnym , biore Norethisterone ( lagodzi ponadto bole menstruacyjne :506: , nie przybiera sie na wadze :523: , piersi ok - czyli bez zmian :610: , znosi napiecie przedmiesiaczkowe :wpale: - chwala mu za to! , i zmniejsza obfitosc krwawien).
No ale to zalezy ile ma sie lat, czy rodzilo sie, czy ma sie problemy zdrowotne ( np. cisnienie ) itp.... Nie ma pigulki idealnej :583:
bluebery
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by StepByStep » 2 Apr 2009, 16:37 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

ja stusuje plastry antykoncepcyjne ---> jestem zadowolona, jedynym minusem jest to, ze sie brudza na brzegach i nie wyglada to zby estetycznie (dlatego zdecydowalam je sobie "naklejac" ponizej brzucha). To wlasnie tabletki nie zadzialaja przy biegunce czy wymiotach, na plastry nie ma to zadnego wplywu--> pigulki polykasz, wiec jesli zaczniesz wymiotowac lub bedziesz miala biegunke mniej niz 3 godz od wziecia tabletki to nie zadziala. Fakt troche po plastrach przytylam i piersi urosly (chociaz to akurat u mnie powodem do narzekan nie jest :wink: ), ale straszna ze mnie gapa i zapominalam pare razy tabletek-plasterek przyklejam i mam z glowy :mrgreen:
StepByStep
Rozeznany

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by sandi1 » 3 Apr 2009, 09:09 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

ja tez uzywalam plastrow przez 4 lata, przestalam uzywac bo chcialam zajsc w ciaze, a teraz biore tabletki, acha i mialam tez implant w ramieniu przez pare miesiecy. mimo,ze jego dzialanie trwa 3 lata, usunelam go , poniewaz bardzo mi przeszkadzal fakt ,ze mam cos pod skora wszczepione. wszystkie 3 rodzaje antyk nie wywolaly jakis negatywnych skutkow u mnie.

sandi1
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by cwircwirek » 7 Apr 2009, 13:25 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

a czy ktoras z was brala moze yasminelle?? nowy lekarz mi to przepisal, bo powiedzial ze cilest ma za duza dawke hormonow jak dla osoby w moim wieku :neutral:

cwircwirek
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by hanoka77 » 7 Apr 2009, 15:11 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Jest dokladnie tak jak napisalas StepByStep :-) to pigulka moze nie zadzialac przy biegunce i wymiotach a nie plastry.Jedynie duza waga ciala moze byc przeciwskazaniem do stosowania plastrow(tak okolo 100kg)Ale my chyba nie mamy takich problemow :-D Ja stosuje i jestem bardzo zadowolona.Pozdro dla was dziewczynki :okulary2:
hanoka77
Stały Bywalec

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Bulinka » 8 Apr 2009, 00:02 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

hejka

ja juz ponad 3 lata ( wczesniej tez bralam tabletki ale zaszlam w ciaze mimo ich a bralam RIGEVIDON ) po ciazy zmienilam na MICROGYNON i jestem z nich bardzo zadowolona bralam je i w Polsce i teraz jaK jestem tu tez je biore i mi jak najbardziej odpowiadaja . nie przytylam po nich niedobrze tez mie nie bylo wiec jak dla mnie BOMBA
Bulinka
Raczkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Luiza » 10 Apr 2009, 10:01 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Rigevidon i Microgynon to dokladnie to samo. Maja identyczny sklad tylko sa gdzie indziej produkowane. Bralam jedne i drugie.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET