Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

FemalePostNapisane by malaroksi » 1 Aug 2013, 19:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ela Eriska, No całą ciążę przechodziłam tutaj :) , trochę strachu nam narobili,4 scany były w przeciągu 2ch tygodni w 2ch różnych szpitalach, tak więc przy Grzesiu jak na 2gim scanie powiedzieli , że wszystko jest absolutnie w porządku i to ostatni scan ,to aż ulgę poczułam.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Steinik » 1 Aug 2013, 20:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

u mnie podobnie jak u Malaroksi ;)
co miesiac scan...na poczatku w miesiacu mialam dwa razy robiony nawet...
widocznie jak cos sie dzieje to wiecej...staram sie byc dobrej mysli ale maluch naciska mi strasznie na dól i az nogi i pachwiny bola....
Steinik
Stały Bywalec

Reputation point: 25
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Ela Eriska » 1 Aug 2013, 22:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi, to przeszłaś troche przez ciążę z córcią.

Steinik, trzymaj się dziewczyno ciepło :roza:
Staraj się jak najwiecej odpoczywać i nie przesilać,napewno wszystko bedzie dobrze.

Ja w pierwszej ciąży miałam tak silny nacisk na podbrzusze i po kilku krokach łapały mnie kolki,wiele razy na spacerze siadałam przy drodze bo nie dawałam rady wystać.
Jedynie odpoczynek pomagał i leżenie z nogami w górze.
Z tymi nogami to zostało mi do dzisiaj,nie zasne bez poduchy pod nogami ;)

Ela Eriska
Rozeznany

Reputation point: 31
Pokojowy
0

oke dzieki wielkie

agnieszkapolonia89
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ela Eriska » 10 Aug 2013, 19:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej dziewczyny co u Was?
Steinik jak sie czujesz?
Ja zaczęłam 22 tydzień ciąży,od kilku dni czuję ruchy maluszka :grin:
Pozdrawiam :)

Ela Eriska
Rozeznany

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by kruszyna23 » 12 Aug 2013, 18:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej ela eriska:) ja się czuję w miarę ok coraz częściej czuje sie jak nadmuchana piłeczka i ciężko mi się schylać już i wchodzić po schodach.. jestem w 27 tyg ciązy i ruchy poczułam w 24 tc . Były to ruchy delikatne i nie zawsze je czułam..praktycznie czasami..teraz już wyczuwam małego cały czas, i znam nawet stałe pory kiedy szaleje i się wypycha:) np od 5-8 rano kopie jak szalony, potem od 14-18 a potem od 21-01 w nocy :) mam nadzieje ze maleństwo będzie szaleć w takim rytmie jak wyjdzie na świat:) tym czasem życzę ci powodzenia kochana i niech twoje maleństwo zdrowo się rozwija i ciesz się jego kazdym ruchem bo to fajna sprawa i radocha jak nie wiem:)
Aha powoli robie wyprawke dla maleństwa i w sumie zastanawiam sie co trzeba wziasc ze sobą do szpitala ..czy trzeba wziąsc to samo co w polsce?? a moze któraś mamusia podeśle listę ????

kruszyna23
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ela Eriska » 12 Aug 2013, 20:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kruszyna23, witaj wśród ciężarówek :)
Dziękuję,Tobie również życzę powodzienia :)
To Twoja pierwsza ciąża?

Jeśli chodzi o wyprawkę to myśle ze wygląda podobnie jak w Polsce,ja jeszcze nie kompletuje wyprawki ,ale zapewne wkrótce się wezmę ;) w zasadzie mam wszystko po syniu,wystarczy odświeżyć.

Chyba nawet był poruszany temat wyprawki,zdaje mi się że dziewczyny zamieszczały listę rzeczy potrzebnych do szpitala.
Pozdrawiam

Ela Eriska
Rozeznany

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by julka030308 » 12 Aug 2013, 23:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc ciezaróweczki :) Bylam tu ostatnio jakies 6 lat temu jak bylam z ciazy ze swoja coreczka jak ten czas leci.W miedzy czasie urodzilam tez syna a teraz spodziewam sie trzeciego bobaska.I tak pomyslalam ze odwiedze i zobacze co tu nowego.Mam tez pytanie odnosnie znieczulenia zoo dwa poprzednie porody mialam naturalne bez zadnego znieszulenia i tak sobie pomyslalam ze moze przy trzecim sobie troszeczke ulze :P Ale mam troche pytan odnosnie tego znieczulenia czy ktoras amuska moze z niego korzystala???
Dzieki i serdecznie pozdrawiam :)

julka030308
Rozeznany

Reputation point: -1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kruszyna23 » 13 Aug 2013, 11:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

w ktorym tyg ciazy robi sie birth plan?

Dodano: -- 13 sie 2013, 17:14 --

laski jak to jest z tą numeracją ciuszków dla noworodków??? 56 czy 62 wybierać??? widze ze na wiekszosci ciuszków w uk jest napisane od 0-3 months. Czy na długo starczaja ciuszki w tej numeracji??? do 3 miesięcy???

kruszyna23
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by karmelek » 13 Aug 2013, 18:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Zależy jakiego dzieciaczka urodzisz :) Moja była nadspodziewanie duża 60cm i te do 3 mc-a szybko wyrosła.
Co do birth planu to pod koniec ja miałam gotowy chyba kolo 34tc. Podaje stronkę gdzie się wypełnia aplikację i jest już gotowy:http://www.childbirth.org/interactive/ibirthplan.html
Powidzenia :)

karmelek
Rozeznany

Reputation point: 27
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by kruszyna23 » 13 Aug 2013, 20:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dziękuję karmelek:)

kruszyna23
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Steinik » 14 Aug 2013, 20:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dobry....u mnie ''leżąco'',brzuch sie stawia...wszystko boli...połozna kazala lezec z podusia pod dupką co by macice odciazac...ogolnie z maluchem ok,dosc ruchliwa bestyjka,Torpedka wymyslila sobie imie dla brata -Maksymilian,zobaczymy..jak narazie nam sie podoba;)
to 26 tydzien...za dwa tygodnie mam test na glukoze,zobaczymy co dalej;)
jak narazie waga stoi-co przy moich''gabarytach''jest akurat ok ;)
czasem mam paskudne dni,nacisk jest tak duzy ze nogi mnie niesluchaja,dretwieje...
no i jak juz narzekam to na calego-skurcze łydek masakra;)

pozdrawiam jak zwykle narzekajaca ;)
Steinik
Stały Bywalec

Reputation point: 25
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by to_ja » 14 Aug 2013, 22:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

moj maluch ma w chwili 4.5 miesiaca a ciuszki 0-3 jeszcze na niego pasuja - ale on to malenki byl ;)
i wiecie co - brakuje mi ciazy - tak dobrze to ja sie w zyciu nie czulam jak podczas tych 9 miesiecy ;) chociaz teraz tez nie mam co narzekac - nastawilam sie na najwiekszy sajgon z noworodkiem/niemowlakiem a jest luuuzik ;)

to_ja
Raczkujący

Reputation point: 13
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 15 Aug 2013, 07:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

to_ja, Miałam tak z Roksaną , było tak spokojnie i łatwo , że brakowało mi ciąży i dziecka w domu :) Dlatego szybko zdecydowałam się na towarzystwo dla niej i po 2ch latach urodził się Grześ , no i cała sielanka legła w gruzach , do dziś wszystko jest do góry nogami , chwilę spokoju mam gdy dzieci śpią lub są w szkole,przedszkolu :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by kruszyna23 » 15 Aug 2013, 20:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czy wy też tak macie jak ja??? czy to normalne ????poszłam dzisiaj na spacer do parku i nie moge chodzić tak mnie rwie w jajnikach..jestem w 27 tc..co gdzieś wychodzę i pochodzę troszeczke to mnie rwie tak dziwnie podczas spacerów...

kruszyna23
Przyczajony

Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET