Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
yoko, ja tez jestem na etapie tych dodatkowych szczepionek, w szpitalu dzien po urodzinach Julki poprosilam o szczepionke przeciw żółtaczce i mi ja dali, w tym tygodniu powinna dostać druga dawke i kazali mi sie skontaktowac z moim GP, ale w mojej klinice tez tego nie robia, wiec zadzwonilam do lekarza, ktory dal mi pierwsza dawke i na druga musze jechac do Heartlands Hospital. No i mam zamiar o gruźlice sie spytac, zbaczymy jak wyjdzie..

Ewulka
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

mamuski co tak cicho siedzicie? napiszcie co u Was i jak sie chowaja Wasze pociechy.
Anek, Ewulka, Agadz27, Szczapa i kto tam jeszcze ostatnio rodzil :)
pozdrawiam
yoko
Stały Bywalec

Reputation point: 3
Neutralny
0

Witam wszystkie mamusie jestem tu po raz pierwszy i mam nadzieje ze sie zadomowie jestem od 2,5 miesiaca mama malutkiego Gerardka pozdrawiam wszystkie mamuski z Birmingham

hanulka1980
Przyczajony

Neutralny
0

hanulka1980, Witaj na forum :) i w naszym malym babskim kąciku :)
a w jakiej dzielnicy mieszkasz jesli moge sie podpytac ?? :mrgreen:
pozdrawiam
yoko
Stały Bywalec

Neutralny
0

Witajcie w noey dzionek mamusie. Jesli chodzi o mnie to mieszkam na Berwoodzie.Calkiem fajne miejsce bo blisko Parkow do spacerowania z malym i psiakiem.

hanulka1980
Przyczajony

Neutralny
0

Hej :) Pozdrawiam stare i nowe mamy na forum :) Mam pytanko czy ktos mieszka gdzies w okolicach Sutton Coldfield. Chyba oszaleje z nudow, chetnie bym sie pospotykala z innymi mamami pogadac.

Moj maly skonczyl 9 tygodni ma juz ponad 6 kg, nadrobil od porodu. :wink: Jedyny problem mamy z ciaglymi pierdzioszkami przy ktorych mi poplakuje. Pijemy oboje herbatke koperkowa. On nie chce pic jej za duzo wiec ja nadrabiam zawsze cos tam dostanie jeszcze w mleku. Naprawde juz wyeliminowalam z diety wiele produktow. Miedzy innymi mleko ale nic nie pomaga. Czy ktoras z Was miala taki problem :neutral: :?:
Anek
Wtajemniczony

Reputation point: 27
Pokojowy
0

witaj Anek i inne mamcie niestety mieszkam kawalek od Suton.. tez chetnie poszlabym z innymi mamuskami wspolnie na spacerek czy kawke. Apropo pierdzioszkow to niuestety moj Gerus tez tak ma ja tez pijalam rozne herbatki nawet na polepszenie laktacji ale niestety moje karmienie piersia juz prawie sie zkonczylo :(nie mam mlika i juz. A synus pike herbatke na polepszeni trawienia hippa i powiem szczerz ze dziala. Probowalam koperkowej bobo vity niestety nam nie pomogla. Pozdrawiam.:)

hanulka1980
Przyczajony

Neutralny
0

dziewczyny, ale jakie problemy sa z tymi pierdzioszkami?
herbatka koperkowa moze zaburzyc poprawnie funkcjonujacy uklad trawienny. jesli dziecko nie ma obstrukcji, puszcza baczki, odbija to koper wloski moze tylko rozregulowac prace jelit.
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

Dosc bolesne, napadaja go czesto w trakcie jedzenia co sprawia ze nie moze sie najesc spokojnie :neutral: Przy tym ciagle robi kupke jedna na tydzien. Nie mam pojecia co sprawia ze w tak malym dziecku moze gromadzic sie tyle gazow.
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy
0

a dajesz go przed karmieniem na brzuszek? Niech sie chwile pomęczy wygazuje i wtedy dopiero go zacznij karmić, biedaczek malutki ...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

dziecko polyka powietrze podczas jedzenia, gromadzi sie w jelitach powodujac tym bol. dorosly sobie "beknie", a niemowle nie potrafi tak i trzeba mu pomoc. aby pobudzic perystatyke jelit nalezy zachecic dziecko do cwiczen, tak jak malaroksi napisala klasc duzo na brzuszku, masowac brzuszek, podciagac nozki do klatki piersiowej.
jesli karmisz piersia wazne jest prawidlowe przystawianie, tak aby dziecko sie mocno przyssalo i nie polykalo powietrza ustami.
jak karmisz butelka to mleko modyfikowane moze powodowac zaparcia, warto podawac do picia wose przegotowana miedzy karmieniami.
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

Anek, u Was to pierdzioszki, a u nas bekaski - rowniez w trakcie jedzenia Maly nagle zaczyna plakac - dopiero jak Mu sie odbije to sie uspakaja. zauwazylam ze gdy Go karmie na lezaco to je dluzej i spokojniej. nie sadze by byla to wina zlego przystawiania dziecka do piersi - dziecko oddycha przez nosek i to powietrze tez potrafi polykac przy jedzeniu.
poza tym u nas od 3 tygodni zmartwieniem jest sluz w kupce - ostatnio to wlasciwie sam sluz wydala. bylam z tym u lekarza 2 razy ale lekarka twierdzi ze skoro dziecko przybiera na wadze to nie ma sie czym martwic i nie zlecala zadnych dodatkowych badan. sama juz nie wiem od czego to moze byc, bo od ponad 3 tyg jestem na diecie bezbialkowej, nie jem cytrusow (podobno to one najczesciej powoduja sluz) ani slodyczy. podobno to samo przechodzi :-|

Anek - to ze Alex robi jedna kupke to byc moze dlatego faktycznie ze pochlania caly pokarm - to by tlumaczylo fakt ze tak pieknie przybiera na wadze :mrgreen:
yoko
Stały Bywalec

Neutralny
0

Hej dziewuszki. Ja wlasnie wczoraj wrocilam ze szpitala z moim skarbem. :-( Powodem byla infekcja ukladu moczowego. Nie byli mi w stanie powiedziec co jest powodem niby zdarza sie to czesciej chlopca niz dziewczynka. Siedzielismy 3 dni. dostawal dozylnio antybiotyk teraz w domku mamy juz doustny. Objawy byly szybkie utrata apetytu, wymioty, stan podgoraczkowy, nie mily zapach moczu i zielona kupka. Dlugo nie czekalam i tez niezle sie zestresowalam ale juz jest dobrze. :smile: Co u Was mamuski jak pociechy?
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by agg » 14 Aug 2009, 09:44 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Anek nic sie martw! :grin: Jedyna "choroba" jaka miala moja corka i tez brala antybiotyk to bylo wlasnie ZUM :roll: Pociesze Cie, ze wlasnie dziewczynkom sie ta czesciej zdarza, bo ze tak powiem bakterie maja gdzie siedziec, a chlopcu wszystko ladnie na zewnatrz wymyjesz :-P (ale jestem subtelna) :wink: takze higiena jajeczek jest latwiejsza :smile: tylko, ze Twoj biedak jest malenki, Dominika miala chyba 14 m-cy i objawem tez byl brzydki zapach moczu i goraczka :neutral:
Zdrówka dla Alexa!!!
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

Anek, duzo zdrowka dla Alexa!!
yoko
Stały Bywalec

Neutralny
0