Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

FemalePostNapisane by monika21j » 21 Jul 2012, 15:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc wszystkim.. Jestem mama 17 miesiecznej dziewczynki i dwa tyg temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. tzn na poczatku nic nie wiedzialam jedynie co to nie mialam miesiaczki wiec poszlam do lekarza do GP tam mnie skierowali na badanie moczu. pamietam ze w poniedzialek zanioslam wyniki do badania a w srode znalam juz wyniki testu (na wyniki czeka sie do 48 godzin - 3 dni) potem jak juz wiedzialam ze jestem w ciazy poszlam zarejestrowac sie do lekarza rodzinnego nawet zeby powiedziec ze mialam robione testy i ze chce zeby mnie dalej skierowal gdzies do lekarza w celu dalszych badan..po ok tygodniu czasu dostalam list do domu ze mam wizyte u poloznej. poszlam na to pierwsze spotkanie co okazalo sie ze jest to organizycyjne spotkanie..dostalam wtedy green book (ksiazke ciazy) pojemniczek na mocz na kolejna wizyte witaminy i inne ulotki zwiazane z ciaza...a na drugi dzien po wizycie u poloznej mialam w skrzynce list z terminem kolejnej wizyty u poloznej ktora miala sie odbyc tydzien po pierwszej wizycie rowno.. i z tego co narazie wiem to na tym drugm spotkaniu bedzie polozna rozmawiac ze mna na temat histori mojego zdrowia i rodziny i bedzie wypelniac ta green book...jak chcecie dziewczyny to piszcie do mnie na priw bo jestem akurat w temacie to moge na bierzaco podpowiadac co i jak postepowac na poczatkach ciazy i wogole. pozdrawiam wszystkie przyszle mamy i zycze duuuuuuuzo zdrowka :)

monika21j
Raczkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by lori28 » 22 Jul 2012, 07:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witaj monika21j:)
spokojnej ciazy zycze
ja jeszcze 10 tygodni do konca.....
lori28
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

FemalePostNapisane by monika21j » 22 Jul 2012, 14:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam Lori28 :D
zazdroszcze tez bym chciala miec koncowke ciazy, ja to dopiero jestem w ok 10-11 tygodniu ciazy i tak sie mecze ze chwilami mam juz dosc :( pozdrawiam

monika21j
Raczkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by lori28 » 22 Jul 2012, 15:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

no tez sie meczylam przez pierwsze 3 miesiace, a moze troszke wiecej.....
lori28
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Marysienka82 » 24 Jul 2012, 14:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej!! Ja jestem w 7 tyg. i w piątek miałam wizytę w szpitalu bo krwawiłam :( Na szczęścia już nie krwawię. Maiłam też wczoraj robione usg ale nic prócz pęcherzyka nie było widać, martwię się,że nie ma ciąży :(

Marysienka82
Początkujący

Reputation point: -3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by lori28 » 24 Jul 2012, 16:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

trzymam kciuki zeby jednak bylo ok, kiedy masz nastepna wizyte?
lori28
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Marysienka82 » 24 Jul 2012, 17:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzięki Lori28!! Następną wizytę mam 2. 08. Nie wiem co myśleć, bo przez powłoki brzuszne słyszałam dzidzię można zobaczyć dopiero pod koniec I trymestru, a kiedy Ty zobaczyłaś swoją kruszynkę??

Marysienka82
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by lori28 » 24 Jul 2012, 19:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

widzialam szybciutko bo chyba w 6 tc
przez powloki wlasnie
ale to roznie jest czasem sie fasolina dluzej ukrywa, badz dobrej mysli!
lori28
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by monika21j » 24 Jul 2012, 21:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hey lori28 jakim cudem ty juz w 6tc widzialas swoja dzidzie ja z tego co wiem to pierwsze usg tutaj robia w 12-14tc?? wiem ze to dziwnie brzmi bo mam juz corke ale jak zjechalam do angli to bylam juz w 7 miesiacu wiec pod koniec mialam troche tych usg a w pl mialam co misiac a pozniej co 2 tyg a zeby tak od poczatku tu byc to dopiero sie ucze tak naprawde jak tu wyglada z tymi wszystkimi procedurami wiec wszystkie informacje jakie wiem pisze tutaj dla osob ktore sa tu krotka lub sa w ciazy i wczesniej sie tym nie interesowali...pozdrawiam

monika21j
Raczkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by jo14189 » 24 Jul 2012, 21:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Marysienka nie mozesz sie martwic bo tylko sobie zaszkodzisz odpoczywaj, unikaj stresu i jedz zdrowo i zajmij mysli czyms innym (doskonale o tym wiem ze to nie jest proste). Jak bedziesz o tym myslec to bedziesz sie niepotrzebnie nakrecac. Bede trzymac kciuki zeby wszystko bylo w pozadku
jo14189
Stały Bywalec

Reputation point: 10
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Marysienka82 » 25 Jul 2012, 06:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja14189 Muszę rzeczywiście zająć myśli czymś innym bo już w głowę dostaję :( Niestety jest to bardo trudne bo ja ogólnie panikara jestem, ale będę próbować. Nie ma przecież za bardzo wpływu czy fasolka tam jest czy nie.

Marysienka82
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by lori28 » 25 Jul 2012, 07:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

monika21j wrote:Hey lori28 jakim cudem ty juz w 6tc widzialas swoja dzidzie ja z tego co wiem to pierwsze usg tutaj robia w 12-14tc?? wiem ze to dziwnie brzmi bo mam juz corke ale jak zjechalam do angli to bylam juz w 7 miesiacu wiec pod koniec mialam troche tych usg a w pl mialam co misiac a pozniej co 2 tyg a zeby tak od poczatku tu byc to dopiero sie ucze tak naprawde jak tu wyglada z tymi wszystkimi procedurami wiec wszystkie informacje jakie wiem pisze tutaj dla osob ktore sa tu krotka lub sa w ciazy i wczesniej sie tym nie interesowali...pozdrawiam

takim cudem, ze mam w wywiadzie ciaze pozamaciczna miedzy innymi,
mialam objawy podobne i tym razem, wiec zrobili mi usg w Early Pregnancy Unit
na szczescie wszystko bylo ok
lori28
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by to_ja » 31 Jul 2012, 08:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Prawdopodobnie jestem w ciąży, około 6 tydzień. Test domowy, zrobiony tydzień temu wyszedł pozytywnie, kolejne 3 też. Wczoraj byłam u GP, ale wzięli mocz na potwierdzenie ciąży. Wynik ma być jutro. Niestety od kilku dni mam brązowe plemieniaiplemienia boli mnie brzuch jak w czasie okresu. Powiedziałam o tym GP, odparł ze to norma. Ale ja się boję, nie wiem co robić. Czy w early pregnancy unit mi pomogą? Czy umawiac się do polskiego ginekologa w Nuneaton?

to_ja
Raczkujący

Reputation point: 13
Neutralny
0

FemalePostNapisane by jo14189 » 31 Jul 2012, 09:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

a jak dlugo cie boli brzuch? bo jesli bol sie utrzymuje kilka dni to znaczy ze ty tak reagujesz na ciaze i organizm potrzebuje czasu na przyzwyczajenie sie o nowej roli. jesli bol sie nie nasila nie musisz sie wogole martwic. w szpitalu nic nie zrobia wysla cie do domu bo oni uznaja ciaze dopiero od 12, 13 tygodnia. nie denerwuj sie a wszystko bedzie dobrze. nerwy tylko moga zaszkodzic. znajdz sobie jakies zajecie tworcze zeby nie myslec o tym a wszystko bedzie dobrze. trzymam kciuki
jo14189
Stały Bywalec

Reputation point: 10
Neutralny
0

FemalePostNapisane by to_ja » 31 Jul 2012, 11:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Te moje bolesci mam od około tygodnia. Nie są jakieś wielkie, po prostu czuje takie jakby skurcze. Utrzymują się cały czas. Identycznie mam tuż przed okresem i pierwszego dnia. Krwawienie niewielkie, krew brazowa.
W szpitalu wiem ze mnie nie przyjmą bo ciążę ratują dopiero od 12 tygodnia ( gp wczoraj powiedział że tam to tylko jakby ze mnie leciał jak z zarzynanej świnki (żart),ale wspomniała o early pregnancy unit, dla kobiet w ciąży poniżej 12 tygodnia.
Ale twoja odpowiedź trochę mnie uspokoila, chyba wezmę sie za czytanie zaległych książek, powinno mi odwrócić uwagę od negatywnych myśli.

to_ja
Raczkujący

Reputation point: 13
Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET