Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
hmm, Anek, dzieci nie tylko dlatego płaczą że są głodne czy że chcą smoka he he :)
ewela119, weź spróbuj tak troszke na litość wziąść swoją perełke i powiedz jej że smoczek jest już bardzo chory , zmęczony , głaskaj go jak dzidziusia znajdz jakieś ładne pudełko i zapytaj sie czy mógłby sobie w nocy odpoczywać w pudełeczku koło łóżeczka, może wtedy wyzdrowieje , obchodz się z nim jak zkimś naprawde chorym, chodzcie na paluszkach żeby go nie obudzić i takie tam, dzieci łąpią sie na takie bajeczki :) Powodzenia i wytrwałości życzę.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

Dzieki za rade sprobujemy :smile: Inne rzeczy daje rade jej wyperswadowac jakos i tylko na zabranie monia i podusi sie tak bulweruje, jak to nie podziala to sprobuje poczekac az sie urwie, moze wtedy odpusci :?:
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

hejka moj synek ma 2lata i tez nierostawal sie ze swoim smoczkiem :-( raz ogdryzl koncowke wiec stwierdzilam ze nowego mu niekupie ale w nocy tak sie wydzieral ze szok wiec skapitulowalam i kupilam . ale problem sam sie rozwiazal tydzien temu po kapieli maly wrzucil smoka do ubikacji (wyciagnelam jak niewidzial)spuscilam wode a synek stwierdzil ze didi poszedl na spacer i od tygodnia mam spokoj .oczywiscie pierwsze dwie noce sie pytal o niego i troche piszczal ale mu juz przeszlo....teraz probuje go oduczyc od pieluch ale to juz inna historia

bubu
Raczkujący

Reputation point: 8
Neutralny
0

malaroksi wrote:hmm, Anek, dzieci nie tylko dlatego płaczą że są głodne czy że chcą smoka he he :)
ewela119, weź spróbuj tak troszke na litość wziąść swoją perełke i powiedz jej że smoczek jest już bardzo chory , zmęczony , głaskaj go jak dzidziusia znajdz jakieś ładne pudełko i zapytaj sie czy mógłby sobie w nocy odpoczywać w pudełeczku koło łóżeczka, może wtedy wyzdrowieje , obchodz się z nim jak zkimś naprawde chorym, chodzcie na paluszkach żeby go nie obudzić i takie tam, dzieci łąpią sie na takie bajeczki :) Powodzenia i wytrwałości życzę.

...wiesz moze nie mam doswiadczenia ale doskonale o tym wiem :wink: rowniez biore inne przyczyny ze ma mokro, jest chory, znudzony, zmeczony itp. Kolek raczej nie ma bo to nie jest mocny placz ale wyraznie szuka cycka i wklada palce do buzi. Wiec musze cos mu dac pozostaje mi cycek lub smoczek. Zreszta on jest non stop glodny :wink:

...o potrzymanie przez pare sekund chodzilo mi o smoczka nie cycka :wink:
Anek
Wtajemniczony

Reputation point: 27
Pokojowy
0

Anek sprobuj moze z innym ksztaltem smoka - so rozne, i wiem ze dzieci jedne lubia, inne nie. doskonale rozumiem jak to jest kiedy dziecko by tylko przy cycu lezalo - z tych samych powodow ja tez zaczelam dawac smoka. Maly na razie zasypia bez niego i ogolnie tylko czasami go uzywam, ale jednak ... ma takie dni, ze smok ratuje mi zycie :]

co do oduczania - ja podobno ciumkalam smoka do 3 lat i tez urzadzalam histerie gdy mi go zabierano. w koncu rodzice zaczeli ucinac po kawaleczku smoka wciskajac historie ze przyszla myszka i ugryzla :] bylam tak zainteresowana ta myszka, a smoczek taki juz krotki ze w koncu sie oduczylam :-D
yoko
Stały Bywalec

Reputation point: 3
Neutralny
0

yoko ale dalas sobie kit wcisnac :-D hahahaha
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

Moja Goska jest za cwana, nie dala sie nabrac na to ze monio jest chory, powiedziala ze trzeba jechac do doktora dac syropek i bedzie zdrowy :roll: Czasami zdumiewa mnie jej logiczny tok myslenia :-) Nie wiem dlaczego tak o niego walczy skoro ona go nawet nie ssie tylko poprostu trzyma w buzi i to tylko jak zasypia, pozniej jej wypada i lezy sobie cala noc na szafce
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

Dzis mialam okazje wyprobowac pokoik do karmienia i przewijania w mothercare. Jest ladnie, czysto i sa podgrzewacze do butelek i siedzonko do karmienia dla dziecka.
Dla mnie bomba!
W poprzednim tygodniu zas korzystalam z pokoiku do przewijania w bulringu. Warunki do przewiniecia dziecka znosne, ale sprzatac mogliby czesciej. W srodku jest tez mozliwosc nakarmienia dziecka, ale dla mnie to jednak zbyt brudno bylo. Czego jednak mozna oczekiwac, gdy tyle ludzi sie przewija przez centrum.
Jedyny plus ze wogole takie miejsce jest.

Co do smoka, Michalinka korzystala z niego podczas spacerow i zasypiajac. W tej chwili zaczynam jej go zabierac i nie dostaje podczas spacerow.Jak jest bardzo zmeczona bez problemu zasypia bez smoka. Powolutku chce ja odzwyczajacod smoka. Na razie jeszcze bywa ciezko, ale w koncu damy rade.

asienka
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

Kobietki, czy podczas wizyty '6 weeks check' po porodzie mialyscie robiona cytologie, badanie krwi i moczu? Czytalam ze tak powinna ta wizyta wygladac, a moja wizyta polegala dzisiaj tylko na tym, ze lekarka zapytala mnie 'how are you' :neutral: Nie wiem, czy to tutaj taki standard, czy tylko w mojej przychodni tak jest :/
O tyle dobrze, ze chociaz dziecko przebadala i obejrzala.
yoko
Stały Bywalec

Neutralny
0

yoko na tej wizycie nie robia zadnych badan, chyba, ze sie zle czujesz, cos ci dolega. cytologie robia raz na 3 lata wiec jesli nie mialas to w odpowiednim czasie dostaniesz list z "zaproszeniem" :-D
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

yoko, moja położna zbadała mnie ginekologicznie, tzn zajrzała tam na sekunde i po bólu, więcej nic nie robiła, ani morfologi ani cytologi, w czasie ciąży przychodziły listy że mam mieć cytologię, ale położna kazała je ignorować i powiedziała że po porodzie przyjdzie znowu, no i nie przyszedł, musiałam po półtorej roku iść sama i poprosić o te badanie, po 6tygodniach przyszedł pocztą wynik że wszystko jest ok :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

w sumie nic mi nie dolega, ale niepotrzebnie daja ulotke po porodzie, ktora informuje ze takie badania beda mialy miejsce - skoro nie maja :o
czlowiek sie nastawia psychicznie na 'przeglad' a tu tylko 'how are you' i po badaniu :)

czy 7 tygodni po cesarce mozna juz zaczac cwiczyc np brzuszki? najwyzszy czas zabrac sie za opon(k)e :mrgreen:
yoko
Stały Bywalec

Neutralny
0

Mnie przeglad czeka w przyszlym tygodniu, wiec zobaczymy jak bedzie. Poza tym to rowniez mam plan zaczac cwiczyc jakos okolo 8 tygodnia zaczynam. Jak narazie to nie jem od ponad miesiaca ani grama slodyczy. Moze zalozymy osobny watek dieta + cwiczenia po ciazy. Kazda dorzuci jakies pomysly albo ciekawe linki. Co odwazniejsza napisze ile wazy i do ilu chce dojsc :wink: i bedziemy sie wspolnie mobilizowac. co o tym myslicie?
Anek
Wtajemniczony

Reputation point: 27
Pokojowy
0

jestem za :mrgreen:
jako ze to Twoj pomysl Anek, to do dziela - zakladaj i narzucaj temat :)
kazda mobilizacja sie przyda :)
ponarzekamy sobie troszke na zbedne kilogramy, powymieniany doswiadczenia i pomysly i zanim sie obejrzymy a bedziemy wszystkie laski jak przed ciaza :mrgreen: i takiej wersji sie trzymajmy :D
yoko
Stały Bywalec

Neutralny
0

yoko wrote:Kobietki, czy podczas wizyty '6 weeks check' po porodzie mialyscie robiona cytologie, badanie krwi i moczu?

Mnie moja doktorka tylko ogladnela czy sie wszystko dobrze zagoiło, pytala kiedy miałam robiona cytologie a ze miałam robiona dwa miesiace temu to poprosiła tylko o dostarczenie wynikow. Zbadała mi rowniez cisnienie i to było na tyle...Anek, swietny pomysł! czekamy:))
Agadz27
Rozeznany

Reputation point: 0
Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET