CO SIĘ NALEŻY PO URODZENIU DZIECKA POLCE W UK

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
julka030308 wrote:jezeli chodzi o te 190f z tego co wiem ta płatność weszła dopiero teraz niedawno,ale wiecej informacji powinna udzielic ci twoja położna
weszla na poczatku ale ma byc tylko do konca tego roku....

[ Dodano: |7 Gru 2010|, o 16:54 ]
malaroksi wrote:hej jakieś brednie przeczytałaś na temat płatności za bóle porodowe he he aż się uśmiałam
zeby tak placili za bore porodowe to wszystkie bylybysmy szczesliwe uhahahah
dobre :mrgreen: nie dosc ze masz srodki p/bolowe to jeszcze maja ci zaplacic za bole porodowe? to tak jakby twoj dentystamial ci placic za to ze cie boli zab przy wierceniu ;)))

[ Dodano: |7 Gru 2010|, o 16:57 ]
marzenka2332, to chyba temat troszke hmm :mrgreen: stary ;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

Witam serdecznie wszystkie mamusie :)

Wiem ze poruszam ten temat po dluugim czasie ale chciałabym zasięgnąć informacji.
Mianowicie jestem przekonana ze pewnie gdzieś to było poruszane wiec przepraszam ze poruszam jeszcze raz. Czy ktoś może się orientuje jak wygląda na dzień dzisiejszy aktualnie sprawa tych 190 funtów dla każdej ciężarnej kobiety oraz becikowego . Słyszałam ze 190 funtów zostało już zlikwidowane a becikowe obowiązuje tylko pierwszego dzidziusia . Ja moja córeczkę urodziłam w Polsce ale obecnie jestem w 16 tyg ciąży na decyzje z taxow jeszcze niestety ciągle czekamy i stad moje pytanie ? Moze ktoś się orientuje i będzie mi w stanie pomoc z góry dziękuje :roza: :):) Pozdrawiam:)

karolinqa2491
Raczkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

na moim przykladzie powiem Ci, ze mi sie nic nie nalezalo. tak jak mowilas to becikowe zostalo zlikwikowane. I jedyne co to kazdemu nalezy sie Child Benefit 20.30 na pierwsze i cos kolo 17 na drugie i kazde kolejne. Sprawa jest inna jesli jestes na befitach i tax credytach. Jesli ktos pracuje i nie dostaje zadnych tax credytow to niestety radzi sobie sam.

oliwka_26
Rozeznany

Reputation point: 8
Neutralny
0

karolinqa2491, 190healthy start £ wyplacane jednorazowo obowiazywalo tylko przez rok, niestety juz z tego zrezygnowano.
odnosnie becikowego zaostrzono przepisy,wszystko zalezy od zarobkow i nie kazdy je otrzymuje, aczkolwiek mozna bylo dostac becikowe w Pl jesli tu ci odmowiono, nieststy nie wiem czy ciagle to obowiazuje.
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

W Polsce mozna dostac tysiac zlotych, bez wzgledu na dochody, tylko trzeba miec odpowiednie dokumenty.

Ja pierwsza corke urodzilam w Pl a druga tutaj, 4 miesiace temu, oprocz child benefitu i niewielkiej podwyzki tax credit nie dostalam nic
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by agg » 23 Feb 2012, 19:30 Re: CO SIĘ NALEŻY PO URODZENIU DZIECKA POLCE W UK

karolinqa2491, "becikowe" tutaj nalezy sie juz tylko i wylacznie na pierwsze dziecko. nie ma znaczenia czy dostalas na pierwsze i gdzie sie ono urodzilo.
ja na core nie dostalam tutaj, a w pl nawet sie nie staralam no bo niby z jakiej racji. ale wiem, ze ludzie kombinowali, meldowali dzieci itp byleby tylko dostac te 1000 zl :roll: jak Ci zalezy na kasie to moze mozna jeszcze tak robic...
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

[quote="agg"]co masz na mysli mowiac o becikowym. Ta jednorazowa kwote, czy Child Benefit?

oliwka_26
Rozeznany

Reputation point: 8
Neutralny
0

Dzieki wielkie za informacje :) Domyslalam sie ze beda takie odpowiedzi ale chcialam poprostu sie upewnic :)

agg, ja to raczej nie z tych co kombinuja :) Niby dlaczego mam brac becikowe w PL jesli dzidzius urodzi sie w UK to byloby takie troche nie fair ..:) Ale wiem ludzie kombinuja ze wszystkim ...

karolinqa2491
Raczkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET