Pigulki antykoncepcyjne!

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

FemalePostNapisane by cwircwirek » 13 May 2009, 10:44 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

a czy wiecie moze gdzie jest family planning w okolicach bordesley green? czy moge isc do ktoregokolwiek?/

cwircwirek
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 13 May 2009, 21:23 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

A ja chcialabym zapytac jak to jest z pigulkami w przypadku kiedy nie jestem zapisana do przychodni zadnej? Co prawda mam insurance ale nie pracuje i nie wplywaja tam zadne pieniadze, czy mimo to moge zapisac sie do przychodni i dostawac recepty na pigulki? Do tej pory mialam je z pl ale niestety zapas jest juz na wyczerpaniu i zastanawiam sie co dalej? :/
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by babulki » 13 May 2009, 22:54 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

ewela oczywiscie ze mozesz
wystarczy pojsc do wybranej przychodni
dostaniesz formularz do wypelnienia b prosty
i smialo umow sie do gp
popros o recepte na pigulki

powodzenia
babulki
Rozeznany

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 14 May 2009, 10:25 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Nie musze miec zadnego ubezpieczenia ani zadnych takich swistkow?
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by babulki » 14 May 2009, 12:18 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

nie
kiedy sie rejestrujesz nie wymagaja od ciebie zadnych dokumentow
takze luzzz

pozdrawiam
babulki
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Madzia2805 » 12 Jun 2009, 16:04 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

A czy tu u lekarza daja tez plastry za darmo????bo slyszalam ze tabletki tak,a ja wlasnie chce sie przezucic na plastry, bo jestem po cztero-miesiecznej przerwie brania tabletek,czasami trzeba troche odpoczac nie?? :mrgreen: A tak odnosnie tematu to tez bralam przedtem cilest to byly piąte tabletki ktore w koncu mi przypasowaly bo po reszcie wczesniejszych czulam sie koszmarnie,polecam cilest,chociaz poczatki moga byc nieciekawe jak przy wiekszosci tabletek,pozdrawiam was :-D
Madzia2805
Początkujący

Reputation point: -1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Magda31 » 15 Jun 2009, 14:14 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Madzia,cala antykoncepja jest za darmo,niazależnie czy bierzesz tabletki,plastry,inplant itd, musisz iść do lekarza czy do poloznej,nie wiem jak jest w Twojej przychodni,{bo ja po tabletki chodzę do pielęgniarki},i powiedzieć,że chcesz zmienić tabletki na plastry.Pozdrawiam :smile:

Magda31
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Madzia2805 » 15 Jun 2009, 15:52 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Dzieki Magda31,pozdrawiam,napewno napisze jak słuza plastry :grin: pozdrawiam
Madzia2805
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Mariczka » 1 Jul 2009, 16:10 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

W GB cała antykoncepcja jest za darmo tak samo dla kobiet jak i mężczyzn. Ja poszłam do lekarza rodzinnego i powiedziałam mu jakie wcześniej brałam sprawdzone tabletki w Polsce. Okazało się że mają angielski odpowiednik tak wiec nie było żadnych zmian. Tak więc polecam zrobić to samo bo najlepsze to co sprawdzone.

Mariczka
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 1 Jul 2009, 17:01 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Ja mam pytanie odnosnie badan. W Pl mialam robione badania krwi co miesiac z racji brania pigulek. No i wlasnie teraz wypada ten czas kiedy powinnam miec zrobione te badania, dodatkowo chcialabym zbadac poziom hormonow i zmienic tabletki, gdzie sie z tym zwrocic i czy jest w ogole szansa na to ze wykonaja mi takie badania. Zaznacze ze do tej pory nie jestem zapisana do zadnej przychodni, nie pracuje i nie mam nawet karty z NHS :-|
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Katik » 1 Jul 2009, 17:40 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

ewela119, zapisz sie do najblizszej przychodni. To czy pracujesz czy nie - nie ma znaczenia. Po kilku dniach otrzymasz poczta karte NHS. Umow sie na wizyte u GP - lekarza rodzinnego. Z nim porozmawiaj, popros o badania. Mysle ze nie bedzie robil zadnych problemow.
Katik
Stały Bywalec

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 4 Jul 2009, 10:00 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

ewela119, nie sadze zebys dostala skierowanie na badanie krwi co miesiac, ale mozesz powiedziec, ze w Polsce mialas robione i teraz przed braniem tabletek tez chcialabys miec zrobione.

ja zanim zaszlam w ciaze mialam powazne problemy z hormonami i bralam leki. moj lekarz o tym wie i mialam robione badania hormonow jeszcze zanim zaczelam brac tabletki. mysle, ze po pol roku znowu zrobie, zeby sprawdzic czy z hormonami ok. teraz biore yasmin, ale mam mieszane odczucia. zaobserwowalam, ze pobolewa mnie podbrzusze, skurcze jak na okres. podejrzewam, ze to od pigulek. poczekam jeszcze i zobacze jak sie dalej bede czula.
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 4 Jul 2009, 12:03 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Ja biore Microgynon 21 juz prawie 3 lata. Mialam robic badania co miesiac (czasami schodzilo sie wiecej bo zapomnialam albo cos) poniewaz mialam zbyt duzo plytek krwi. W tej sytuacji mam znacznie wieksze ryzyko zakrzepow. Tak poza tym ostatnio mam objawy takie jak napiecie przedmiesiaczkowe, straszne bole brzucha podczas okresu i wzmozona potliwosc, mysle ze ma to zwiazek z nieodpowiednia iloscia hormonow, bo w koncu moj organizm sie zmienil przez ten czas a tabsy ciagle te same...
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Magda31 » 5 Jul 2009, 15:16 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Witajcie,ja mam znowu inny problem,podczas tej przerwy 7-dniowej,kiedy nie biorę tabletek,strasznie boli mnie głowa,do tego stopnia,ze nie mogę nic robić,migrena przy moim bólu to :mały pikuś: :sad:
Nie wiem czy to ma zwiazek z tabletkami czy moze to coś innego,w każdym razie za dwa tygodnie jadę do Polski to pójdę do lekarza i zrobię sobie odpowiednie badania.Nadmieniam,ze tabletki biorę już dwa lata i ani razu lekarz nie zrobił mi zadnych badac,tylko mierzy mi cisnienie?!
dziękuję za odp i pozdrawiam

Magda31
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Madzia2805 » 6 Jul 2009, 21:06 Re: Pigulki antykoncepcyjne!

Witaj Magda 31,dziwne ze masz takie bóle,mi to wygląda jakby organizm za bardzo przyzwyczil sie do tabletek i jak robisz 7 dniową przerwe to twoj organizm odczowa brak tabletek i tak wlasnie sygnalizuje,tak niepowinno byc wiec jak najszybciej musisz isc do ginekologe ale napewno nie do tego co zawsze bo ten twoj ginekolog jest dziwny,jak mozna nierobic zadnych badan??????!!!!!! :galy: ja jak poszlam do ginekologa to musial mi zrobic badania krwi ktore jak powiedzial sa KONIECZNE poniewaz zeby brac tabletki trzeba miec zdrowa watrobe itp.z krwi robil jakies 6 badan,wiec dziwi mnie to ze twoj ginekolog dal ci tabletki bez niczego,wiesz gdyby cos ci sie stalo on mnial by problemy....pozdrawiam :grin:
Madzia2805
Początkujący

Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET