Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Napisane by Anek » 1 Jul 2009, 21:56 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Co do szczepionki to zalatwila mi to polozna, zadzwonila i odezwali sie do mnie po kilku dniach. Z tego co wiem pierwsza szczepionke przeciwko gruzlicy masz jakos teraz a kolejne jak dziecko ma juz kilka lat. Chyba sa trzy.
Co do smoczkow to ja mam wyjatkowo dziwne dziecko bo nie jest zainteresowane. :wink:
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputation point: 27
Napisane by babulki » 1 Jul 2009, 22:05 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
niektore mamy sie nie poddaja i nawet kilku miesieczniaki zachecaja do cmokania
i sie przekonuja.. hehe
a ja bym sie cieszyly ze moje dziecko nie smoka od urodzenia!!! hihi
w mothercare obowiazkowo jest pokoik do karmienia i przebierania
nawet sa podgrzewacze do butelek
napewno!
no i jak wspomnialam w przymierzalniach takich masowych karm bez skrepowania
w tk maxie i primarku zwlaszcza hehe
tam jest ich sporo
no i ruch
wiec nikt cie nie pogania !!!
-
- babulki
- Rozeznany
- Reputation point: 0
Napisane by malaroksi » 2 Jul 2009, 07:45 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Zaraz po porodzie kiedy była moja mama miesiąc u Nas,wciskała na siłe Roksi smoczka,strasznie mnie to denerwowało bo skoro dziecko nie chciało,miało odruch wymiotny i nie miało problemów z zaśnięciem w żadnych warunkach smoczek był poprostu niepotrzebny. W 4 miesiącu kiedy zaczynały się oznaki ząbkowania zaczęła wkładać sobie kciuka do buzi , próbowałam więc jej dawać ten nieszczęsny smoczek ale niestety nie dała sobie. No i do dziś kiedy ma już prawie 2 lata wkłada paluszka do buzi jest to naprawde straszne nie idzie jej tego odzwyczaić, smarowanie , zaklejanie, bandażowanie,upominanie,zaszywanie rękawów nic nie daje, już bym wolała chować jej ten smoczek wmówić jakąś bajeczke na jego temat niż walczyć z nieodłącznym kciukiem :neutral:
Tak więc moja rada jest taka puki dzidzia nie chce smoka to nie podawać , ale kiedy zacznie zastępować go kciukiem-natychmiast podawać smoka nie przyzwyczajać dziecka do ssania paluszków.
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputation point: 170
Napisane by Ewulka » 2 Jul 2009, 08:14 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
babulki, ale sobie wyobrażam ta twoja koleżankę z cycolem na ladzie! :mrgreen: No ale cóż, jak trzeba to trzeba :mrgreen:
Moja chrześnica też tak miała że zamiast smoczka to kciuka ssała ( ale mi się zrymowało!) . No i niestety przednie ząbki jej się aż do przodu wysunęły i teraz musi nosić aparat :o . Wiec chyba jednak z dwojga złego to lepiej ten smoczek dawać...
-
- Ewulka
- Raczkujący
- Reputation point: 0
Napisane by julka030308 » 2 Jul 2009, 10:49 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
OLUSIA85 Po pierwsze musze tez sie pochwalic ze zostane mamusia po raz drugi ale to dopiero w marcu(rowniez w marcu bo Julka tez jest z marca no niewazne)ja nierodzolam w wspomnianym przez ciebie szpitalu lecz na solihulu ale wydaje mi sie ze wszedzie odbywa sie to tak samo.Niemasz co tak wczesnie myslec o tym bo masz jeszcze czasu a czasu :-P Ale zeby cie uspokoic to moj porod przebiegl super byla przy mnie siostra naszczescie bo partner byl na noc w pracy a siostra byla od poczatku do konca nawet za reke mnie trzymala,a teraz przy drugim bedzie chlopak.Wiec pielegniarki sa mile i ja ogolnie dobrze wszystko wspominam.Trzymaj sie i pozdrawiam i niemysl tyle powodzenia pa ;)
[ Dodano: Czw Lip 02, 2009 11:51 ]
kurcze laseczki pomylilam post i nie tu wyslalam ale ze mnie gapa :oops:
[ Dodano: Czw Lip 02, 2009 11:58 ]
To i ja sie podlacze to tematu Moja mala od pierwszego miesiaca ma smoczek gdyz jak byla malutka to chcialalezec tylko non stpo przy piersi co bylo troche meczace dla mnie wiec zdecydowalam sie na smoczek i bylo ok pozniej podawalam jej go praktycznie tylko do spania a teraz kiedy ma 16 miesiecy wrecz nigdzie sie bez niego nie rusza.Naszczescie jak narazie niemam problemow z zabkami.Zobaczymy jak dlugo bedzie ssala tego dyda :smile:
-
- julka030308
- Rozeznany
- Reputation point: -1
Napisane by yoko » 2 Jul 2009, 13:58 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
z tymi przymierzalaniami to dobry patent - oj jak to dobrze ze takie doswiadczone kobietki sluza rada :stokrotka:
Anek, Twoj Alex wyglada uroczo no i niezly z Niego Pulpecik :-D
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputation point: 3
Napisane by ewela119 » 2 Jul 2009, 16:52 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Zapomnialam dodac ze odkad Gosia zaczela samodzielnie sie poruszac sporo czasu poswiecam na szukania zagubionego monia, akompaniuja mi w tym jej przerazliwe jeki i nerwy wszystkich domownikow, bo kazdy chcialby w koncu miec cisze :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputation point: 109
Napisane by Anek » 2 Jul 2009, 19:54 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Mam jeszcze jedno pytanko, czy ktoras z Was uzywa badz uzywala mate kontrolujaca oddech dziecka? Jakie sa Wasze opinie na ten temat? Jakos przeraza mnie ta smierc lozeczkowa i chyba nie byla bym w stanie spac bez niej.
-
- Anek
- Wtajemniczony
Napisane by yoko » 2 Jul 2009, 21:40 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- yoko
- Stały Bywalec
Napisane by mamuśka twins » 2 Jul 2009, 22:23 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Moje dzieci dluga chodzily ze sokiem, bo az 1,5 roku. W koncu powiedzialam dosc. No i akurat wtedy trafil sie Nam urlop w Polsce. Wykozystalam ta zmiane do pozegnania smoczka. To bylo bardzo trafione, bo dzieci mialy mnostwo wrazen.
Dlatego mysle, ze od smoczka szybko mozna odzwyczaic - wystarczy tylko silna wola - oczywiscie MAMY ;) bo przeciez serce sie kraje jak dziecko placze, bo za "czyms" teskni lub "czegos" potrzebuje :wink:
-
- mamuśka twins
- Stały Bywalec
Napisane by agg » 3 Jul 2009, 12:26 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputation point: 146
Napisane by ewela119 » 3 Jul 2009, 13:57 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane by agg » 3 Jul 2009, 20:39 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
moja sugestia jest taka, zeby pomyslez nad zorganizowaniej Jej czasy tak, by zapomniala o Nim. do tego dolaczyc jakiegos nagrody dla duzych dziewczynek, opowiastki o duzych ksiezniczkach i takie tam tralalala. probowac zaoferowac Jej wiele rzeczy, tak zeby wiedziala za co to, ze jest duza dziewczynka. a jak przypomni sobie o smoku to tlumaczyc, ze juz jest taaaaka duza, a smoczek taaaaki maly i juz nie nadaje sie dla Niej. ze duze dziewczynka przyjaznia sie z ... (cos wymslec).
troche zawile, ale to taka moja "wizja". moze sie uda. trzeba to dobrze obmyslec. bo jesli po kilku probach zabrania smoka Ona urzadza kilkugodzinne histerie, to lepiej zrobic to w bardziej psychologiczny sposob.
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputation point: 146
Napisane by ewela119 » 3 Jul 2009, 21:25 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane by Anek » 3 Jul 2009, 21:44 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Co do smoczka to walcze z moim maluszkiem zeby go do niego przekonac. Meczy mnie jego ciagle robienie z mojego cycka smoczka. Narazie to wyglada tak ze ilekroc zaplacze biore go do piersi ale to moze byc czasami co chwile. Problem jest ze pare sekund go potrzyma a potem mu wypada :neutral:
-
- Anek
- Wtajemniczony
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
mamusie z chelmsley wood
by magda1984 in ŚWIAT KOBIET - 8 Replies