Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Właśnie się zastanawiam też nad tymi zestawami, ostatnio wypatrzyłam właśnie Aventu za ok 30f, ale znalazłam też zestaw:sterylizaror, podgrzewacz, wiecej butelek i takie tam dodatki za 85f i nie wiem który się bardziej opłaca, czy wy używacie bądz używałyście podgrzewacza? bo 85f to troche dużo :neutral:

gaga01
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

ja sie przyznam szczerze ze zawsze dziecku robie mleko z zimnej przegotowanej wody, tzn odlewam do kubka wode i sobie stoi jak potrzebuje to biore ma temperature pokojowa. Mała tak sie nauczyła zimne pic ze teraz nic cieplejszego nie zje póki sie nie ochlodzi. Tak wiec podgrzewacz nigdy nie był mi potrzebny.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

ja mam podgrzewacz do butelki jak chcesz to Ci go moge odstapic ale tak szczerze mowiac to ja go prawie wogole nie uzywalam:)

[ Dodano: Sro Paź 29, 2008 22:15 ]
Jak chodzi o mleczko to jak jest w podgrzewaczu to szybko sie psuje czasami moja coreczka nie wstala na mleczko i za kazdym razem musialam je wylac b o strasznie mi podpadalo pozdrawiam

[ Dodano: Sro Paź 29, 2008 22:17 ]
Image

[ Dodano: Sro Paź 29, 2008 22:20 ]
Dziewczyny a ja mam pytanko planuje juz wrocic do pracy i moje malenstwo bedzie musialo isc do zlobka ale ostatnio ktos mi mowil ,ze jezeli ktos ma tax credit to zlobki sa zadarmo wiecie cos o tym :?: :?: Image

Olusia85
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

to nie jest tak, ze zlobek jest za darmo ;) jesli sie kwalifikujesz to mozesz dostac do 80 % zwrotu. jest to childcare element z child tax creditu. po informacje najlepiej zadzwon ro revenue i spytaj sie. bo ktos gdzies cos uslyszy i powstaje potem zamieszanie i sama sie pogubisz, a tak bedziesz wiedziala od zrodl a:D
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

hej

ja polecam b dobre butelki antykolkowe dr browna
ja kupilam od razy 250 ml bo wtedy mniejszych nie znalazlam.. ale to nie ma duzego znaczenia bo butelke i tak my trzymamy na poczatku hehe a smoczek jest taki sam

karmilam piersia wiec leon tylko sporadycznie pil z niej herbatke

sterylizatora w ogole nie uzywalam.. i szczerze to taki dodatkowy bajer. zajmuje miejsce w kuchni
z powodzeniem mozesz kupic sobie nowy garnek i wnim gotowac butelki
ale to tylko na poczatku
potem wystarczy je tylko zalac wrzatkiem

jesli nie nastawiasz sie na karmienie butelka to tak naprawde moze ci sie w ogole nie przydac

podgrzewacz jest jeszcze mniej konieczny hehe
wystarczy odlac chlodna wode. i potem w razie potrzeby zmieszac ja z wrzatkiem i gotowe
a mleko i tak nie moze za dlugo stac wiec samego mleka nie podgrzejesz

tak ja mysle

ale uwierze ze w twoim stanie mialam te same mysli.. i rowniez chcialam zakupic wszelki sprzet do butelek hehe

pozdrawiam
babulki
Rozeznany

Neutralny
0

Babulka a gdzie kupiłaś tą butelkę? czy jest dostępna w każdym bobasowym sklepie?
Z tym podgrzewaczem to doszłam do wniosku że to strata kasy i sobie go daruje.
:-) pozdrawiam

gaga01
Rozeznany

Neutralny
0

gaga dr browna kupisz w kazdym sklepie
od hipermarketow po mothercare toys r us boots itd
one maja taka rurke w srodku hehe sa inne od pozostalych
ja slyszalam ze najlepsze na kolke dlatego je kupilam

pozniej juz te rurke wyjelam jak lelek byl starszy
a teraz uzywamy tomee pipi (nie pamietam pisowni)
sa super

pozdrawiam
babulki
Rozeznany

Neutralny
0

A ja troche z innej beczki...

Chcialam sie pochwalic, ze wreszcie sie rozpakowalam- 15 pazdziernika urodzila sie moja kochana Laura :) Rodzilam w good Hope i w sumie jestem zadowolona z opieki (moze dlatego, ze mialam tzw 'lekki porod', o ile porod moze byc lekki ;)).

Aggressiva
Początkujący

Neutralny
0

Gratuluję :-D :-D
Pozdrawiam serdecznie, niebawem ja również dołączę do rozpakowanych :-D :-D :-D

gaga01
Rozeznany

Neutralny
0

Aggresiva gratulacje zdrowej coreczki!!! i lekkiego porodu.. takie sie zdarzaja.. ja tez bylam fuksiara hihi
pozdrowienia
babulki
Rozeznany

Neutralny
0

Aggressiva, gratulacje :stokrotka:

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny
0

Hej dziewczyny,teraz przylaczam do was!!Hi hi wreszcie po!!Mam odrazu pytanko-jutro ma przyjsc do mnie polozna i mowila cos o pobieraniu krwi Malego-mialyscie takie cos??Nic mi nie opowiedziala bo sie spieszyla do jakiejs mamy ktora ja nagle wezwala a jestem ciekawa co to za badanie i ze tak bedzie pobierac krew w domu??Troche mnie to dziwi!! Jeszcze jedno-dawalyscie swoim noworodka jakies herbatki bo z tego co wiem to tutaj nie dawaja a w Polsce to sie daje!!A jak dawalyscie to gdzie je mozna dostac!!Z gory dziekuje pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

Basiu jest to stamdardowe pobieranie krwi sprawdzajace czy wszystko ok,co do dopajania to w Polsce tez nie daje sie herbatek,malemu wystarcza mleczko,latem gdy jest goraco mozna podawac zwykla wode gdy dziecko jest wieksze podaje sie herbatki z Hippa albo z bobowity,

[ Dodano: Nie Mar 29, 2009 16:45 ]
mozna je kupic w polskich sklepach,ale tez sa wody aromatyzowane z hippa w asdzie

iwona38
Rozeznany

Reputation point: 5
Neutralny
0

barbara1r, równiez gratuluję synka. Pobieranie krwi odbedzie sie w domu połozna ukłuje dzidzie w pięte i przyłozy jakies papierki czy coś tam, moja mała nawet nie zajęczała ale ona to nawet na szczepieniach nie płakała więc chyba nie masz sie co tym sugerowac. Zresztą chwile poboli i przestanie. Co do herbatek to ogólnie są niewskazane. Wszystko czego dziecko potrzebuje jest zawarte w pokarmie czyli mleku, naje sie i napije za jednym zamachem. Mozesz jednak zaopatrzyc sie w herbatke z kopru włoskiego z hippa (granulowana) mozna rozabiac w wodzie o temperaturze pokojowej, przyda sie jakby mały miał kolki . powodzenia.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

dzieki dziewczyny za informacje,dobrze ze tylko tak bedzie pobierac ta krew ta polozna bo myslalam ze igla tak jak doroslemu to bym sie obawiala bo ta nasza polozna ta taka starsza babka troche moze nawet przyslepawa :wink: i nikiedy zakrecona strasznie!!Ale bedzie dobrze

barbara1r
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET