Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
julka, ja nigdy nie pracowalam dla agencji wiec w tej dziedzinie jestem "zielona". tez jestes z acocks to moze sie kiedys spotkamy :) w ktorym mniej wiecej rejonie mieszkasz?
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

Witam kolezanki.jestem swiezakiem na tym forum .Moj synek ma 7.tyg.od jakiegos czasu ma problemy z kupka tzn jest bardzo rzadka,pomaranczowa.to nie biegunka bo pielucha jest pelna raz dziennie.malego dokarmiam butelka bo nie mam wystarczajaco duzo pokarmu a on jest ciagle glodny:(probowalam zmienic mleko ale nic sie nie zmienilo.co robic??moze ktoras z was tez miala taki problem?? :-(

pawelanisia
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by agi » 12 Sep 2008, 20:45 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Witaj pawelanisia :-) gratuluję Synka :!:
wiesz, żadkie kupki u maleństwa karmionego tylko mlekiem, to wsumie normalne, moja córka też tak miała i sie tym nie przejmowałam, bo niby po czym miałaby być twarda :wink: . wszystko sie zmieniło jak zaczęłam jej wprowadzać stałe posiłki.
jeśli jesteś zaniepokojona, to najlepiej zapytaj swoją HV, może Ci cos doradzi, ale mam nadzieje że wszystko jest dobrze.

pozdrawiam :-)
agi
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 12 Sep 2008, 21:48 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

pawelanisia jesli chcesz nadal karmic piersia to przystawiaj synka jak najczesciej, to pobudzi laktacje. u kobiety sa tzw kryzysy laktacyjne i da rade je przejsc tylko trzeba chciec. wiesz, tak naprawde to laktacje jest w glowie nie w (.)(.) hihi a jesli zdecydujesz sie na butelke to po prostu dokarmiaj. najwazniejsze to nie stresowac sie nie potrzebnie :) aha taka kupka to normalka ;)
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

jako świeżo upieczona mama mam wiele obaw i wątpliwości co do opieki nad maleństwem, np. co powinnam zrobić jeśli mój aniołeczek dostanie gorączki, udać się do przychodni czy od razu wezwać pogotowie?

Guest

0

FemalePostNapisane by agi » 21 Sep 2008, 18:23 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

zależy jak wysoka jest gorączka. jeśli poniżej 38 stopni, to nic nie robić, poczekać, niech organizm sam walczy z chorobą. jeśli temperatura jest wyższa niż 38 stopni, to można podać dziecku lek na zbicie gorączki np. apap lub nurofen w płynie (te akurat są z Polski), albo jakiś inny środek, najlepiej sprawdzić w aptece np. w bootsie, który jest dla niemowląt.
jeśli gorączce towarzyszą jeszcze inne niepokojące objawy to wtedy najlepiej pójść do przychodni, ale mam nadzieje że maluszek będzie zdrowiutki i nie będziesz musiała chodzić do lekarza :-)
pozdrawiam
agi
Rozeznany

Neutralny
0

dzięki agi za odpowiedź

Guest

0

ja myslę ze paracetamol w syropie , ktory dostaniesz przy szczepieniu dziecka będzie takim dobrym uspakajaczem dla ciebie :smile:
ja tez miałam takie obawy i w sumie nie musiałam go na szczęscie nigdy uzyc nawet po szczepieniach :smile: tak wiec bedzie dobrze i nie martw sie na zapas.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

Hej dziewczyny :smile: Mam do was pytanko, bo chyba oszaleje z niewiedzy :roll: Jutro mam scan (bo moje malenstwo, jest ulozone posladkowo) i beda probowac mi je okrecac :o czy ktoras z was miala cos takiego robione? jak wyglada taki"zabieg" i czy jest to zabawa bezpieczna dla maluszka? POMOCYYYY :-( dzieki za info :grin:

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny
0

Jest calpol dla dzieciaczkow ktory sie podaje nawet miesiecznemu maluszkowi zaleca sie go dla dzieci do 3 miesiaca zazwyczaj podaje sie 2,5ml

iwona38
Rozeznany

Reputation point: 5
Neutralny
0

W zeszlym tygodniu w wiadomosciach podawali ze podawanie dzieciom paracetamolu moze powodowac astme.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

Kasia 1983, popatrz w tym temacie:
http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=4112
Powodzenia!

Aggressiva
Początkujący

Neutralny
0

Witajcie dziewczyny ja jeszcze nie rozpakowana ale już wkrótce. Mam mały mętlik w głowie i potrzebuje waszej rady, robię bobasowe zakupy itd...i mam problem, oglądając butelki a dokładniej smoczki do butelek zgłupiałam!!! Podpowiedzcie jaki smoczek warto kupić.

gaga01
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

ja miałam butelke 125 z aventa i do niej był smoczek anty-kolkowy, rewelacja wogole, mysle ze jezeli nie jest to dla ciebie zbyt duzym kosztem to kup caly zestaw AVENTA butelki ze sterylizatorem. zestaw wychodzi duzo taniej.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by agg » 24 Oct 2008, 22:39 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

zgadzam sie, ze zestawy wychodza duzo taniej, no i o ile planuje sie z nich korzystac :wink: a firma chyba nie ma wiekszego znaczenia ;) mialam zestaw avent (sterylizator, laktator, butelki) fajne bo wszystko do siebie pasowalo :grin: mialam tez butelki tomme tippee, teraz kupilam made by boots (bardzo zblizone do avent). avent mnie wkurzyl tym, ze tak jakby sie zuzywa, tzn, ciekna czasami :roll: ogolnie wszystkie polecam :-P
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET