Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

FemalePostNapisane by agi » 27 Jun 2008, 20:53 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

ulenka21, śliczna Córeczka!!! Gratuluję :mrgreen:

Napisałaś że przynosili Ci Ją do karmienia, to znaczy że nie była cały czas przy Tobie :?:
pozdrawiam
agi
Rozeznany

Reputation point: 0
Neutralny
0

Moja coreczka byla ciagle przy mnie od chwili narodzin. W szpitalu lezala obok w takim specjalnym szklanym pojemniku.A przynosily mi ja polozne, bo po porodzie ciezko mi bylo sie ruszyc, niestety szwy daja sie we znaki na poczatku...;o/Dziekuje za mile komentarze:o)

ulenka21
Raczkujący

Neutralny
0

kaskag oczywiscie ,ze mozesz to tylko od Ciebie zalerzy gdzie chcesz rodzic,musisz to tylko zglosic swojej polorznej ;) a ona zajmnie sie wszystkim :-)

Ana :)
Rozeznany

Neutralny
0

Ana dzieki za odpowiedz na moje pytanie,mam rodzic w good hope ale moja znajoma rodzila tam dwa tyg temu i jest nie zadowolona ,miala ciezki ,dlugi porod ktory zakonczyl sie 5 godz operacja.pozdrawiam

kaskag
Początkujący

Neutralny
0

Moj maly ma juz 11 miesiecy :D Boshesh jak to szybko zlecialo. A porod wspominam swietnie, nie ma porownania z pierwszym na polskiej porodowce.
Wszystkim oczekujacym mamom polecam Birth Centre przy Womes Hospital - swietna opieka, piekny pokoj i w ogole wszystko :mrgreen:

agatkawariatka
Przyczajony

Neutralny
0

Ja dwa razy rodzilam w City Hospital, corke prawie trzy lata temu a synka dokladnie 3 miesiace temu, nie narzekam na opieke, ale tez i porody mialam dosyc latwe, jedynie niezbyt fajne jest to ze po porodzie przewoza na sale gdzie lezy chyba z 8 kobiet oddzielonych jedynie parawanem, wiec opcja wyspania sie jest marna bo jak nie twoje to zawsze czyjes malenstwo placze, pozdrawiam :-)

irminka0
Przyczajony

Neutralny
0

Zgadza sie Irminko to o czym piszesz z tymi parawanami, ale ja i tak nie moglam spac, tylko sie przygladalam w moje nowo narodzone cudo.A jak Wasze dzieciaki sie chowaja?Moja Nikolcia ma juz 5 tygodni, jest moim oczkiem w glowie.Czasem mnie umeczy, jak ma kolke i musze ja dlugo nosic, bujac, a wazy juz prawie 5 kg...ale wszystko wynagardza mi Jej slodki bezzebny usmiech...:o)

ulenka21
Raczkujący

Neutralny
0

Hej ja sie "Rozpakowałam" 1 wrzesnia 2007 w Sandwell General Hospital , leżałam od 31.08 w szpitalu na sali z 5cioma innymi kobitkami z czego 3-ka juz miała maleństwa(ale zazdrosciłam), byłam na wywołaniu urodziłam na drugi dzień i poprostu byłam w szoku,że tak fajnie się rodziło. Wcześniej czytałam wszystkie możliwe fora na temat porodów zwłaszcza w Anglii i byłam przerażona ani jednej pozytywnej opini nie przeczytałam a teraz z kim kolwiek się spotykam kto tu rodził jest zadowolony :-) Ja rodziłam naturalnie bardzo duze dziecko(4480), połozne z lekarzem(na początku była jedna połozna potem az 6!) robili wszystko co w swojej mocy aby obeszło się bez cesarki bo bardzo tego nie chciałam. Zaraz po porodzie kiedy mnie pozszywali czułam się jak nowo narodzona, nic mnie nie bolało poszłam wziąsc prysznic i wogole chciałam isc juz z moją Roksanką do domku do własnego łóżka ale zostawili nas na noc. Wnocy zaszlochało jedno dzieciątko to wszystkie matki automatycznie wstały do swoich pociech :smile: Po wyjsciu ze szpitala mogłam normalnie funkcjonowac, chodzic, dzwigac itd nie miałam omdlen ani bóli krocza, dopiero w 4-ej dobie rozłozył mnie nawał pokarmowy i lezałam z gorączką i z pękającym biustem i tak co kilka dni. Ale dobrze ze mój męzczyzna i moja mama byli przy mnie i opiekowali się dzieckiem.
Wogole moja córa od początku jest niesamowita cały czas się usmiecha i to nie tylko do nas rodzicow i bliskich ale nawet do obcych ludzi a od urodzenia jak śpi to cos jej się musi fajnego śnic bo rechocze w niebogłosy przez sen :grin:
Ja jako początkująca mamusia muszę uwazac na mojego "kabanka" bo poprostu rozpiera mnie taka miłość ,że mam ochote ją wycałowac ugrysc a nawet zjesc jej słodkie paluszki, nosek , pupcie całą bym ją zjadła jest taka cudna :grin:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

Dziewczyny a słyszałyscie cos o szpitalu w Walsall Manor Hospital? bo mam tam rodzić a nie znam nikogo kto mógłby mi coś o nim powiedzieć.

gaga01
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

Czesc dziewczyny,

Ja rodzilam w BWH i jestem bardzo zadowolona. Poczatkowo mialam rodzic w Birth Centre, ale zaczelam krwawic i przeniesli mnie glownego szpitala. Porod trwal 6h z czego 2h przespalam (znieczulenie petydyna). Polozne byly bardzo mile i pomocne. Po porodzie na sali byly 4 kobiety oddzielone parawanami. Polecam Women's Hospital.

magdzik0
Przyczajony

Neutralny
0

czesc magdzik widze ze jestes nowa mamusia na forum hihi

jestes swiezo upieczona mamusia?

pozdrawiam
babulki
Rozeznany

Neutralny
0

Witam,

Mam juz 5 miesięczny staz w byciu mamusia ;D. Na forum trafilam bo pomyslalam, ze fajnie byloby poznac inne mamusie z b'ham z ktorymi mozna pogadac o kupkach, pieluchach i kaszkasz, no i moze nawet umowic sie na spacerek z malenswami. Niestety wszystkie moje kolezanki pracuja w ciagu dnia i nie ma z kim 'polazic' bez celu, a samej troche nudno kiedy maluszek w wozku spi.

Pozdrawiam Mamusie.

magdzik0
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by agi » 17 Aug 2008, 15:55 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Hej magdzik0, :-) Witaj na forum!
Dobrze trafiłaś. Ja też znalazłam dzięki forum nowe koleżanki i teraz bardzo często sie spotykamy z naszymi maluchami :wink:
Jak będziesz chciała sie wybrać na jakis spacerek to daj znać, bardzo chetnie sie spotkamy. Mam 13-sto miesięczną córeczke.

pozdrawiam :-D
agi
Rozeznany

Neutralny
0

Bardzo chętnie agi i dziekuje za zaproszenie. A gdzie sie najczesciej spotykacie???? W jakiej czesci Birmingham????

magdzik0
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by agi » 19 Aug 2008, 20:03 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

A to różnie..., w centrum, w parku, na kawce w domku, lub czasem jak nie ma pogody to jeździmy na basen albo do playhousów. Zawsze coś sie wymyśli :wink:
agi
Rozeznany

Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET