Powitanie

Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.

MalePostNapisane by MRCN » 17 Nov 2012, 14:04 Powitanie

Witam
Mam na imię Marcin.
Właśnie spędzam ostanie dni w Polsce.
Po kilku latach kariery inżynierskiej w Polsce powiedziałem dość. Dla wielu polskich pracodawców praca inżyniera elektronika jest warta mniej niż praca panienki siedzącej na recepcji lub też osoby odbierającej telefony od klientów. Z tego co wiem, to w innych firmach w Polsce, w których pracują moi koledzy jest nie lepiej. Perspektywy na znalezienie czegoś lepszego w Polsce są niemalże zerowe.
Stąd też decyzja o wyjeździe do UK. Myślę, że tym bardziej uzasadniona, że tylko po samym zarejestrowaniu się w międzynarodowych serwisach z ofertami pracy zaczęły się za mną kontaktować firmy z UK. Zawsze był tylko problem, że jestem w Polsce.
Na początek wybieram się w okolice Birmingham, gdyż stosunkowo spore zainteresowanie moimi umiejętnościami pochodziło z tych okolic.
Poza tym mam znajomych w Birmingham, więc mam też jakiś punkt zaczepienia.

Pozdrawiam
Marcin

MRCN
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny

MalePostNapisane by VA » 18 Nov 2012, 09:33 Re: Powitanie

Nie chciałbym Cię rozczarować, ale jeżeli masz na myśli oferty pracy w UK przy naprawie sprzętu elektronicznego, to poprawy w warunkach pracy nie odczujesz. Może tylko trochę więcej zarobisz niż w PL, ale na tutejsze warunki to jest praca zdecydowanie niedoceniana.
Jeżeli załapiesz się do jakiegoś biura projektowego to może być lepiej, ale takiej pracy nie ma zbyt wiele.

Pozdrawiam!
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany

FemalePostNapisane by marlenka1134 » 19 Nov 2012, 08:31 Re: Powitanie

Mimo tego Życze powodzenia :)
marlenka1134
Początkujący

Neutralny

FemalePostNapisane by byczek » 27 Nov 2012, 11:31 Re: Powitanie

Ja tez zycze Ci powodzenia w sumie to wszystko zalezy od Ciebie. I tak przewaznie rzeczy nie uklada sie na 100% tak jak chcemy wiec gloda do gory :lol:

byczek
Przyczajony

Neutralny

Return to PRZEDSTAW SIĘ